Home ΚοινωνίαΕλλάδα 14ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού YΠEΡIA 2016

14ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού YΠEΡIA 2016

by ikariaki.gr
9 views

unnamed

Μόλις δύο εβδομάδες μένουν μέχρι την έναρξη του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό ΥΠΕΡΙΑ 2016, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αιγιάλη της Αμοργού από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου 2016.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αμοργού και του FedHATTA και πραγματοποιείται με χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για μια ακόμα χρονιά, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες του τουρισμού, ακαδημαϊκοί και κινηματογραφικοί παραγωγοί από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στο όμορφο νησί της Αμοργού, προκειμένου να το γνωρίσουν και να εξερευνήσουν προοπτικές για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε τοπικό αλλά και ευρύτερο επίπεδο.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς και του πολιτισμού της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και προώθηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

unnamed-1

 

 

 

Το φετινό κεντρικό θέμα είναι « ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Προοπτικές για το αύριο»και οι ομιλίες που θα παρουσιαστούν αφορούν στα παρακάτω θέματα:

  • «Ποιοτικά Μονοπάτια – Τα Καλύτερα της Ευρώπης. Πώς η πιστοποίηση μονοπατιών μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και να διαμορφώσει νησιά, όπως η Αμοργός, σε προορισμούς για πεζοπορία» – Liane Jordan (Γερμανία), διαχείριση και εξασφάλιση ποιότητας μονοπατιών “Leading Quality Trails – Best of Europe (LQT)”
  • «Προστασία της φύσης και ανάπτυξη σε περιοχές του δικτύου Natura 2000 με αναφορά τον Τουρισμό» – Χριστίνα Κονταξή (Ελλάδα), Μονοπάτια της Ελλάδας
  • «Τοπικά προϊόντα: η πολιτισμική τους διάσταση» – Ευάγγελος Καραμανές (Ελλάδα), κύριος ερευνητής και διευθύνων του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
  • «Αναλύοντας τις διαδικασίες ένταξης ενός μνημείου στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO» – Μαργαρίτα Θωμά και Αλέξανδρος Τάμογλου (Ελλάδα), ιστορικοί και ειδικοί στη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς
  • «Υποθαλάσσιο και χερσαίο πάρκο γλυπτικής: οικοτουρισμός, εκπαίδευση και οικολογία μέσα από την τέχνη» – Ute Kohlmann (Ολλανδία), διευθύντρια του Ανοιχτού Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Μουσικής και Φωτογραφίας West’ival
  • «Ο Κινηματογράφος: Εργαλείο Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής» – Αντώνης Κιούκας (Ελλάδα), σκηνοθέτης, παραγωγός και διοργανωτής εκδηλώσεων
  • «Κινηματογραφικός τουρισμός στην Ελλάδα: Ανάπτυξη και αποτελέσματα» – Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ελλάδα)

unnamed-2

unnamed-3

 

 

Πρόσκληση συμμετοχής – 2016

Ήδη δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχής για το συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ 2016. Για να εγγραφείτε πατήστε εδώ
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου 2016 στην Αιγιάλη της Αμοργού.

Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spaδιοργανώνουν για 14η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης,  Διατήρησης & Προστασίας της Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

banner

Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και προώθηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί. Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Συνέδριο.

Το φετινό κεντρικό θέμα είναι «Οικολογία και Παράδοση – Προοπτικές για το αύριο».

Κατά τη διάρκεια του ΥΠΕΡΙΑ 2016, θα πραγματοποιηθεί το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού.

Ευελπιστούμε ότι όλοι εσείς, διακεκριμένα πρόσωπα από όλο τον κόσμο, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες του τουρισμού, παραγωγοί κ.λπ. που θα βρεθείτε ως προσκεκλημένοι στην εκδήλωση θα συμβάλετε στην προώθηση της Αμοργού και των θεμάτων που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, μέσω άρθρων σας σε εφημερίδες ή περιοδικά, ταινιών ή ντοκιμαντέρ.

Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και ξεναγήσεων στην Αμοργό καλύπτονται από τους διοργανωτές.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016  μέσω e-mail ή φαξ.
Eνημερώστε μας επίσης εάν θέλετε να προβούμε σε κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με έκπτωση 30%.

Για επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 22850 73393 και e-mail [email protected]

Με εκτίμηση,

Ειρήνη Γιαννακοπούλου
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue