Home Εκπαίδευση Όχι στο προσοντολόγιο – μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί τώρα

Όχι στο προσοντολόγιο – μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί τώρα

by ikariaki.gr
5 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

 

ΠΡΟΣ:

Υπουργείο Παιδείας  Έρευνας και Θρησκευμάτων

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης    Βορείου Αιγαίου

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

banner

Μέλη Συλλόγου

Γονείς και κηδεμόνες

ΚΟΙΝ:

ΔΟΕ

ΕΛΜΕ   Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Σ.Ε.Π.Ε . Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΜΕ

Θέμα: Όχι στο προσοντολόγιο- μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί τώρα!

 

Αποτελεί πλέον πάγια τακτική του Υπουργείου Παιδείας, η όποια νέα νομοθέτηση να γίνεται όταν τα σχολεία είναι κλειστά, ώστε να αποφύγουν την αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος. Έτσι λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας, δυο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, ετοιμάζεται να ανακοινώσει και να θεσμοθετήσει το νέο σύστημα προσλήψεων- διορισμών.

 

Τι θα είναι όμως αυτό το νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών; Τίποτα παραπάνω από ένα προσοντολόγιο, το οποίο θα απαξιώνει τα βασικά πτυχία και την προϋπηρεσία των αναπληρωτών οι οποίοι τόσα χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.  Βασική κατεύθυνση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπό τις  κατευθύνσεις των ΕΕ- ΟΟΣΑ,  είναι η προϋπηρεσία και το πτυχίο να μην κατοχυρώνουν αυτονόητο δικαίωμα μόνιμης εργασίας. Η πρόταση λοιπόν, που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο ήταν η μοριοδότηση μέρους της προϋπηρεσίας, των ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων. Πετούν στον κάλαθο των αχρήστων  τους εκατοντάδες μήνες προϋπηρεσίας,  τα χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας χιλιάδων εκπαιδευτικών που αναπληρώνουν τον εαυτό τους. Απαξιώνουν το βασικό πτυχίο, συνθλίβοντας τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από αυτό, καθώς το εξισώνουν με κριτήρια ακαδημαϊκά, ωθώντας τους συναδέλφους αναπληρωτές σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια) για ν’ αποδείξουν ποιος είναι πιο άξιος ή καταλληλότερος για να διεκδικήσει μια θέση εργασίας.

 

Εμείς απαντάμε ότι δε τους χαρίζουμε ούτε μία μέρα! Δε θα παζαρέψουμε το μέλλον και την εργασιακή περιπλάνηση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Διεκδικούμε μόνιμους και μαζικούς διορισμούς με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κανένα προσοντολόγιο, να μη χαθεί ούτε μια μέρα προϋπηρεσίας. Εξίσωση όλων των εργασιακών, συνδικαλιστικών, εκπαιδευτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μονίμων- αναπληρωτών. Nα διοριστούν τώρα όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και οι συνάδελφοι ΕΕΠ – ΕΒΠ.

 

Δε θα δεχθούμε κανέναν αιφνιδιασμό! Πρέπει να υπάρχει άμεση απάντηση από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες με κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης. Η ΔΟΕ όφειλε να κηρύξει απεργία και όχι 3ωρη στάση εργασίας. Ο Σύλλογος Π.Ε. Ικαρίας και Φούρνων στηρίζει την πρόταση άλλων Συλλόγων για κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 20/12 στις 13:00.

 

 

Καλούμε :

  • Όλους τους Συλλόγους να υιοθετήσουν και να στηρίξουν την πρόταση για κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 20/12 στις 13.00, κηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας.
  • Τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να οργανώσουν τον αγώνα και να συζητήσουν άμεσα το ζήτημα της 24ωρης Απεργίας.
  • Όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές να δώσουν το παρόν στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων αναπληρωτών, να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

 

 

Δεν περισσεύει κανείς!  Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το  δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία! Το σχολείο έχει ανάγκη όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται όλα τα προηγούμενα χρόνια κι ακόμα περισσότερους!

 

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                  Η Γραμματέας

Μηλιάδου Ανθή                                                               Σοφία Γεωργιάδη

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue