Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό διήμερο (έγινε τελικά) μόνο στην Ικαρία

Το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό διήμερο (έγινε τελικά) μόνο στην Ικαρία

by ikariaki.gr
25 views

Ικαρία 3 Ιούλη 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

 

Με το κεντρικό σύνθημα “με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά” ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Ε.Κ.Σ. στην Ικαρία, για το Αντιπολεμικό-Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο 1-2 Ιούλη το οποίο διεξήχθη σε διάφορα νησιά του Αιγαίου.

 

Η 1η μέρα στον Αγ. Πολύκαρπο,  περιελάμβανε: παρουσίαση της σημασίας αλλά και των εκδηλώσεων του διημέρου, ομιλίες για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και το προσφυγικό ζήτημα καθώς και προβολή του αντιπολεμικού αριστουργήματος « Έλα να δεις », του Ε. Κλίμοφ.

 

banner

Η 2η μέρα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (καύσωνας) είχε την μηχανοκίνητη πορεία από τον Χριστό Ραχών και περνώντας από πολλά χωριά της Ικαρίας κατέληξε στον Αγ. Κήρυκο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προβολή στον Δημοτικό Κινηματογράφο της σοβιετικής αντιπολεμικής ταινίας « Η μπαλάντα του στρατιώτη », του Γρ. Τσουχράι.

 

Στις ομιλίες ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Σ. Αποστόλης Δημόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

«Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως θέλουν να μας πείσουν τωρινές, αλλά και προηγούμενες κυβερνήσεις! Οι λαοί έχουν πικρή πείρα. Όπου πηγαίνει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή, χύνει το δηλητήριο του εθνικισμού. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματαΟ αγώνας κατά του πολέμου είναι σήμερα ζωτική ανάγκη να δυναμώσει, όπως και ο αγώνας κατά των αιτιών που τον προκαλούν. Είναι αγώνας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, κατά του εκμεταλλευτικού συστήματος, που βρίσκεται απέναντι από τις ανθρώπινες ανάγκες και την αξιοπρεπή ζωή. Η πάλη για την ειρήνη μπορεί να φέρει αποτελέσματα και νίκες μόνο όταν στηρίζει και προωθεί την ανειρήνευτη πάλη των λαών για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο… Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους εργαζόμενους άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς φτώχεια και πολέμους, χωρίς αφεντικά, χωρίς εκμετάλλευση… Απαιτούμε: Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα ΒαλκάνιαΑλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue