Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Τοποθετήσεις του Οικολογικού Άνεμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 13ης Ιουλίου

Τοποθετήσεις του Οικολογικού Άνεμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 13ης Ιουλίου

by ikariaki.gr
3 views

Χίος, 15 Ιουλίου 2017

Κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 11/4/2017 η περιφερειακή σύμβουλος Γιούλα Αργυρούδη διατύπωσε τις θέσεις του Οικολογικού Ανέμου για το μείζον ζήτημα της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως συνοπτικά παρουσιάζονται παρακάτω.

«Αποτελεί αίτημα όλης της αντιπολίτευσης η αναβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε Πολιτικό Όργανο, με την έννοια της χάραξης και διαχείρισης των θεμάτων που εισηγείται η Περιφερειακή Αρχή μέσα από ολοκληρωμένη πολιτική προσέγγιση. Ζητήσαμε επανειλημμένα τη δυνατότητα ουσιαστικού και παραγωγικού διαλόγου  της Περιφερειακής Αρχής με την αντιπολίτευση. Δυστυχώς μέχρι στιγμής προτάσεις που απευθύνονται στο ΠΣ από τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και πολλές δικές μας, δεν απαντώνται και δεν καταγράφονται ή επανέρχονται προς συζήτηση, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι διαφορές στις πολιτικές ιδεολογίες δεν εμποδίζουν, αντίθετα  υποστηρίζουν  την έκφραση συνεργασίας σε θέματα αναπτυξιακού σχεδιασμού και χάραξη πολιτικής, ώστε να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη και συγκράτηση του πληθυσμού στα νησιά της Π.Β.Αιγαίου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ωστόσο, με τον τρόπο που λειτουργεί, δείχνει να είναι αποκομμένο από τις τοπικές κοινωνίες  και τα ζωτικής σημασίας προβλήματα τους.

Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά η απαξίωση της συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με τοπικούς θεσμούς όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Τουρισμού για την τουριστική προβολή των νησιών της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα σημαντικές αστοχίες, για την πλέον σημαντική οικονομική δραστηριότητα της Περιφέρειας.  Ο Οικολογικός Άνεμος έχει πολλάκις  θέσει το θέμα της συνεργασίας και ανάδειξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου  ειδικά για το θέμα του τουρισμού, από το ΠΣ. Την ίδια στιγμή  ουδέποτε τίθενται τα θέματα του ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού προς συζήτηση και συνδιαβούλευση πριν την τελική τους ανάθεση σε εταιρείες , οι οποίες μάλιστα  δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα  στην περιφέρεια Β.  Αιγαίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ντόπια επιχειρηματικότητα αλλά και την επιτυχία της ανάθεσης.

Τέλος η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, οφείλει να αφουγκραστεί τα αιτήματα των εργαζομένων και όσων υποστηρίζουν τα συμβούλια, προασπίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα.  Το  αίτημα  τους για καλύτερη-διαχείριση κατανομή των εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, πρέπει να τύχει και της δικής μας υποστήριξης, σε κάθε περίπτωση  όμως το προσωπικό της περιφέρειας δεν μπορεί να υποκαθιστά την Περιφερειακή αρχή όπως συχνά και συνήθως γίνεται.

Η Περιφερειακή αρχή οφείλει  να αναλαμβάνει το πολιτικό βάρος των αποφάσεων της».

Οικολογικός άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue