Home Εκπαίδευση Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων : Καταγγελία και ψηφίσματα συμπαράστασης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων : Καταγγελία και ψηφίσματα συμπαράστασης

by ikariaki.gr
17 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

τηλ. 6978251145

Α.Π.:   ,2/4/2017

 

ΠΡΟΣ:

Μέλη συλλόγου                                                                                          

banner

ΜΜΕ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΜ. ΖΑΡΜΠΑΝΗΣ ΑΒΕΕ

 

 «Δεν συμμετέχω σήμερα και ούτε προτίθεμαι να συμμετάσχω καθ’ όλη την διάρκεια της εργασιακής μου σχέσεως με την επιχείρηση -ΕΜΜ. ΖΑΡΜΠΑΝΗΣ ΑΒΕΕ- ως υποψήφιος ή εκλεγείς σε συνδικαλιστικό σωματείο της εργασιακής μου ιδιότητας και ούτε πρόκειται να κάνω χρήση των ευεργετημάτων του νόμου για τα συνδικαλιστικά όργανα. Σε περίπτωση που επιθυμώ να συμμετάσχω ως υποψήφιος συνδικαλιστικού οργάνου δηλώνω ότι θα παραιτηθώ οικειοθελώς από την εργασιακή μου σχέση”». Aυτή είναι η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα, υπεύθυνη δήλωση που ζητά η επιχείρηση από τους εργαζομένους της στη Σάμο και μάλιστα με την υπογραφή της αστυνομίας.

Εν μέσω “σκληρής διαπραγμάτευσης” της κυβέρνησης με τους τοκογλύφους – “εταίρους” της Ε.Ε και Δ.Ν.Τ, με τον Τσίπρα να δηλώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα, μήπως και σώσει κανέναν ψηφοφόρο, κάποιοι ντόπιοι εκμεταλλευτές έσπευσαν να τον ξεπεράσουν. Στόχος είναι οι εργαζόμενοι να μετατραπούν σε σύγχρονους σκλάβους, και οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, όπως και η εθελοντική εργασία, να φανούν ως ο μόνος βιοποριστικός τρόπος εργασίας για όλο το λαό.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να απαντήσει άμεσα στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των διεθνών εκμεταλλευτών και των εγχώριων καιροσκόπων φίλων τους. Καμία υποτελής κυβέρνηση, κανένας ΣΕΒ, καμία επιχείρηση να μην επιτραπεί να απαξιώνει κεκτημένα που αποκτήθηκαν με αγώνες από το κίνημα της εργατιάς. Η προσπάθεια εξευτελισμού των εργαζομένων ας είναι το εφαλτήριο για τον ξεσηκωμό του εργατικού κινήματος απέναντι σε κάθε αντιδραστική προσπάθεια που γίνεται στο όνομα του κίβδηλου “χρέους”.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων στέκεται απέναντι στην προσπάθεια εγκαθίδρυσης εργασιακού μεσαίωνα, συμπαραστέκεται και καλεί κάθε εργαζόμενο να αγωνιστεί για την αξιοπρέπειά του. Να μην αφήσουμε να χαθούν άδοξα όσα κερδήθηκαν δίνοντας κάποιοι μέχρι και τη ζωή τους.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας

 

 

Κανδήλας Βάϊος                                                                         Ευστρατουδάκη Λεμονιά

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

τηλ. 6978251145

Α.Π.: ,2/4/2017 

ΠΡΟΣ:

Μέλη του Συλλόγου

ΜΜΕ

 

Ψήφισμα Συμπαράστασης

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων συμπαραστέκεται στους συναδέλφους Μάρκο Σκούφαλο, Δημοτικό Σύμβουλο και αιρετό του ΠΥΣΠΕ Ν. Χίου και Αμπαζή Γιώργο, Πρόεδρο της ΕΓ της ΑΔΕΔΥ Χίου, αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Β. Αιγαίου και μέλους του ΔΣ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπ/γων Χίου.

Ύστερα από σειρά καταγγελιών από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, διώκονται οι παραπάνω συνδικαλιστές. Οι Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργης Αμπαζής δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις απευθείας αναθέσεις και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης προσπαθεί να πλήξει το κύρος τους στην κοινωνία της Χίου, διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή. Στα πλαίσια αυτά εξ αναβολής δικάζονται στις 3-4-2017.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγουν το δρόμο και στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

 

Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας

 

 

Κανδήλας Βάϊος                                                                   Ευστρατουδάκη Λεμονιά

 

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

τηλ. 6978251145

 

Α.Π.:     ,2/4/2017

 

 

ΠΡΟΣ:

Μέλη συλλόγου                                                                                         

Δ/νση Π.Ε Σάμου

Περιφερειακή δ/νση εκπ/σης Β. Αιγαίου

Υπουργείο Παιδείας

ΜΜΕ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ κατά του άρθρου 48 του ν. 4415/2016

 

 

Με αφορμή τις εξελίξεις σε επίπεδο νομοθεσίας από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα αποδεικνύεται -για άλλη μια φορά- ότι η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αποτελεί τον τελευταίο τροχό της εκπαίδευσης. Με βάση το άρθρο 48 του ν. 4415/2016 δίνεται το δικαίωμα τοποθέτησης με απόσπαση σε μόνιμους εκπαιδευτικούς χωρίς κανένα τυπικό προσόν στην ΕΑΕ, δηλαδή χωρίς εξειδίκευση στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι τοπικές Διευθύνσεις Π.Ε. φαίνεται ότι:

– Ακολούθησαν πιστά την επιταγή του Υπουργείου Παιδείας και προέβησαν σε πρόσκληση ενδιαφέροντος σε μόνιμο προσωπικό (χωρίς προσόντα στην Ειδική Αγωγή) για την κάλυψη των εναπομείναντων κενών  σε δομές ΕΑΕ. Παρατηρήθηκε η μη διάθεση των κενών στις ΣΜΕΑΕ και -κατά κύριο λόγο- προωθήθηκε η πρόσκληση για την κάλυψη Τμημάτων Ένταξης και Παράλληλης Στήριξης, με αποκορύφωμα τη συμπλήρωση διδακτικού ωραρίου σε έναν μαθητή μέχρι και από 4 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς στην περίπτωση της Παράλληλης Στήριξης (διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ υπ. αριθμ. 163629/ΓΔ4/04-10-2016). Με αυτόν τον τρόπο η τοπική διοίκηση επικυρώνει την προβληματική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, καταπατώντας τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

– Δεν δήλωσαν τα κενά σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες στο Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα να χορηγηθούν λιγότερες πιστώσεις αναπληρωτών ανά περιοχή.

– Μετά την πρόσληψη των αναπληρωτών απέκρυψαν το σύνολο των πραγματικών κενών ΕΑΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ζήτημα διαφάνειας των διαδικασιών τοποθέτησης αναπληρωτών και, κατ’ επέκταση, να προκύπτει συγκάλυψη των κενών.

 

Το άρθρο 48 του Ν.4415 καταπατά το δικαίωμα των μαθητών για  ποιοτική εκπαίδευση σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Η διάθεση και ο επαγγελματισμός του συναδέλφου να ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε μαθητή δε σημαίνει ότι πιστοποιεί την κατοχή γνώσεων και δεξιοτήτων στην ΕΑΕ.

 

Να σταματήσουν να πλήττονται τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες!

 

Οι παραπάνω διαδικασίες της διοίκησης αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα μη ισότιμης μεταχείρισης απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι διαθέτουν την απαραίτητη εξειδίκευση και τα τυπικά προσόντα για την κάλυψη των κενών στις δομές ΕΑΕ. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος!

 

Όλοι οι εκπαιδευτικοί ΠΡΕΠΕΙ έχουν τα ίδια δικαιώματα. 

Να σταματήσει επιτέλους η υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης!

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας

 

 

Κανδήλας Βάϊος                                                                   Ευστρατουδάκη Λεμονιά

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue