Home ΚοινωνίαΕλλάδα Στην Κύπρο η τριμερής συνάντηση κινημάτων ειρήνης το 2018

Στην Κύπρο η τριμερής συνάντηση κινημάτων ειρήνης το 2018

by ikariaki.gr
7 views

Αντιιμπεριαλιστικά κινήματα ειρήνης συναντήθηκαν από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου στην Τουρκία, στα πλαίσια της 8ης τριμερούς συνάντησής τους.

Όπως αναφέρει η ΕΕΔΥΕ: «Στην συ­νά­ντη­ση, που διε­ξά­γε­ται κάθε χρόνο με την υπο­στή­ρι­ξη του Πα­γκό­σμιου Συμ­βού­λιου Ει­ρή­νης ΠΣΕ) πήραν μέρος από την Επι­τρο­πή Ει­ρή­νης Τουρ­κί­ας η Ζου­χάλ Οκου­γιάν και Αϊ­ντε­μίρ Γκιου­λέρ, από το Πα­γκύ­πριο Συμ­βού­λιο Ει­ρή­νης ο πρό­ε­δρος και γε­νι­κός γραμ­μα­τέ­ας Στέ­λιος Σο­φό­κλη και Φανής Χρι­στο­δού­λου, αντί­στοι­χα, ενώ την ΕΕΔΥΕ εκ­προ­σώ­πη­σαν ο Σταύ­ρος Τάσ­σος, πρό­ε­δρος και οι Ρούλα Στε­φα­νά­κη και Γιώρ­γος Φρα­γκιου­δά­κης, μέλη του Εθνι­κού Συμ­βού­λιου της ΕΕΔΥΕ. Το Πα­γκό­σμιο Συμ­βού­λιο Ει­ρή­νης εκ­προ­σώ­πη­σε ο Ηρα­κλής Τσα­βδα­ρί­δης, εκτε­λε­στι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΠΣΕ.

Στην συ­νά­ντη­ση των κι­νη­μά­των που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο “Πο­λι­τι­στι­κό Κέ­ντρο Ναζίμ Χικ­μέτ” της Σμύρ­νηςσυ­ζη­τή­θη­καν και ανταλ­λά­χθη­καν από­ψεις και εμπει­ρί­ες από τον αγώνα των τριών κι­νη­μά­των και εγκρί­θη­κε Δελ­τίο Τύπου της συ­νά­ντη­σης.

Στο πλαί­σιο της Τρι­με­ρούς πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ανοι­χτή εκ­δή­λω­ση στην πα­ρα­λια­κή πόλη Τσε­σμέ για το Προ­σφυ­γι­κό, στην οποία συμ­με­τεί­χαν πάνω από 100 άτομα. Στην Εκ­δή­λω­ση η οποία ορ­γα­νώ­θη­κε από την Επι­τρο­πή Ει­ρή­νης Τουρ­κί­ας σε συ­νερ­γα­σία με τον Πο­λι­τι­στι­κό Σύλ­λο­γο Pir Sultan Abdal μί­λη­σαν τα τρία κι­νή­μα­τα και ακο­λού­θη­σε καλ­λι­τε­χνι­κό πρό­γραμ­μα από το Ελ­λη­νο-τουρ­κι­κό συ­γκρό­τη­μα ΣΧΟΙ­ΝΑ­ΔΙ­ΚΑ της Σμύρ­νης, με την Αντω­νία Περ­σί­δη».

Στο τέλος, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν η συνάντηση του 2018 να διεξαχθεί στην Κύπρο.

Πηγή φωτο: http://www.habercesme.com

Νάσος Μπράτσος

 

banner

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue