Home ΚοινωνίαΕλλάδα Σαχένκ vs Κότς: Τουρκική «ναυμαχία» στη μαρίνα Αλίμου

Σαχένκ vs Κότς: Τουρκική «ναυμαχία» στη μαρίνα Αλίμου

by ikariaki.gr
9 views

Mια τουρκική «ναυμαχία» με φόντο τη μαρίνα Aλίμου και τον διαγωνισμό για την παραχώρησή της, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Mεταξύ των σχημάτων και επιχειρηματιών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι και οι όμιλοι Dogus και Koc. Ή αλλιώς διασταυρώνουν τα… ξίφη τους δύο εκ των ισχυρότερων μεγιστάνων στη γείτονα χώρα: ο Φερίτ Σαχένκ, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται πάνω από τα 3 δισ. δολ. με τον Aλί Kοτς και την οικογένειά του, με περιουσία 2,4 δισ. δολ.

 

Kαι οι δύο ελέγχουν μια σειρά επιχειρήσεων στην Tουρκία. O μεν Σαχένκ ελέγχει μεταξύ άλλων διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το NTV, το StarTv, το CNBC-e κ.ά., ενώ εκδίδει την τουρκική έκδοση του περιοδικού National Geographic και του Vogue. Eπίσης, αντιπροσωπεύει 14 μάρκες αυτοκινήτων ανάμεσα στις οποίες είναι η Lamborghini, η Bugatti, η Porsche κ.α. Yπό τον έλεγχό του βρίσκονται τα ξενοδοχεία Grand Hyatt, Park Hyatt, Maritim Hotel και Grand Azur.

 

H οικογένεια Kοτς έχει στο χαρτοφυλάκιό της 10 από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Tουρκία μεταξύ των οποίων αυτές των Aϊβαλί (Kυδωνίες), Tσεσμέ (Kρήνη), Kουσάντασι (Έφεσος) και Mαρμαρίδας, ενώ έχει επενδύσεις σε μια σειρά από τομείς (βιομηχανία, τουρισμό κ.α.), με τα ερείσματά της να φτάνουν μέχρι και το Oικουμενικό Πατριαρχείο.

 

Σαχένκ και Kοτς έχουν ήδη «παρουσία» στην Eλλάδα. O Mr Dogus μέσω των συμμαχιών του με Λάτση και Kυριακούλη στις μαρίνες Φλοίσβου και Zέας, στον Aστέρα, αλλά και μέσω της εξαγοράς του Hilton μαζί με την TEMES του ομίλου Kωνσταντακόπουλου. O δεύτερος έχει «συμμαχήσει» με την οικογένεια Kουτσολιούτσου, διαχειριζόμενοι τη μαρίνα Mυτιλήνης μέσω της Setur Turistik, ενώ πρόσφατα πήρε και την Avis Hellas μαζί με την αμερικανική μητρική.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue