Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες ΠΑ.Μ.Ε. : Η Πρωτομαγιά του 2017 στην Ικαρία

ΠΑ.Μ.Ε. : Η Πρωτομαγιά του 2017 στην Ικαρία

by ikariaki.gr
49 views

 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ 2017

  Εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,αγρότες,συνταξιούχοι,άνεργοι και νεολαία, από κάθε γωνιά της Ικαρίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου,του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ και των ταξικών σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία Αγ.Κηρύκου, σε μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, με κεντρικό σύνθημα: «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά»

Νωρίτερα αποδόθηκε φόρος τιμής στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές τον Μάη του ’44 στο Μνημείο του Ευδήλου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με το Χρονικό των Πρωτομαγιών στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια, που επιμελήθηκε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας και ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Ομάδα Γυναικών Αγίου Κηρύκου (μέλος της ΟΓΕ), από το Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας-Φούρνων και από τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας.

banner

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι απαγγελίες ποιημάτων από νεολαίους: Πατρίδα της Κενυάτισσας Ουαρσάν Σάιρ, Για τα χέρια σας και για τη ψευτιά, του Ναζίμ Χικμέτ και Γερμανικό Εγχειρίδιο  Πολέμου, του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον αντιπρόεδρο του Ε.Κ.Σ Αποστόλη Δημόπουλου, όπου μεταξύ άλλων τονίστηκε: «…Το ταξικό εργατικό κίνημα, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, έχει μόνο μια επιλογή: Τη γενικευμένη αναμέτρηση με το κεφάλαιο και το πολιτικό προσωπικό του, την ανυποχώρητη πάλη έως το τέλος για την ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων! Να πάρει στα χέρια του και τα μέσα παραγωγής και την εξουσία. Αυτή είναι η δικιά μας κόκκινη γραμμή!….Οι αγώνες της εργατικής τάξης σε κάθε περίοδο είναι οι μόνοι που έφεραν σε δύσκολη θέση τους εκμεταλλευτές και αμφισβήτησαν την κυριαρχία και την εξουσία τους. Διότι η εργατική τάξη όχι μόνο μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική σκλαβιά, αλλά και να χτίσει μια νέα κοινωνία χωρίς αυτούς και τον παρασιτισμό τους. Αυτό ακριβώς τρέμουν οι εκμεταλλευτές όλου του κόσμου!

Προετοιμαζόμαστε για Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 17 Μάη,με απεργιακή συγκέντρωση στον Εύδηλο στις 12 το μεσημ.,σε αντίθεση με την θέληση την κυβέρνησης και την πλουτοκρατίας να ψηφίσουν και 4ο Μνημόνιο, απεργία που να είμαστε σε ετοιμότητα ότι μπορεί να γίνει και πιο νωρίς».

Ακολούθησε η ανάγνωση της Διακήρυξης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών κατά του Ιμπεριαλιστικού Πολέμου, που την υπογράφουν εργαζόμενοι και σωματεία από την Ελλάδα,την Τουρκία,από χώρες των Βαλκανίων και διαβάστηκε σε όλες  τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε αυτές τις χώρες.

Η φετινή Πρωτομαγιά στην Ικαρία ολοκληρώθηκε με επιτυχημένο λαϊκό γλέντι του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας στο Γλαρέδο.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Δυναμώνουμε τη συμμαχία μας!

Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης!

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ,ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue