Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα ΠΑΣ Ίκαρος – Πρωταθλητής 2016 -17 στο μπάσκετ ανδρών

ΠΑΣ Ίκαρος – Πρωταθλητής 2016 -17 στο μπάσκετ ανδρών

by ikariaki.gr
11 views

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ.
2ος TEΛΙΚΟΣ.

AE KAΡΛΟΒΑΣΙ – ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ 55-56(28-33).

Ο Ίκαρος πρωταθλητής μπάσκετ 2016-17.
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Ίκαρος νίκησε πριν λίγο στο Καρλόβασι την ομώνυμη ομάδα με 55-56 και στέφθηκε πανηγυρικά πρωταθλητής με 3-1 νίκες.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του νησιού μας μπήκε δυνατά και βρέθηκε στο τέλος του με 9-12.
Και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ίκαρος ήταν καλύτερος και βρέθηκε να προηγείται 2΄΄ πριν το τέλος του με 17-30 όμως το Καρλόβασι με ένα σερί 11-3 μείωσε το σκορ σε 28-33 και ξαναμπήκε δυναμικά στο παιχνίδι.
Στο δεύτερο ημίχρονο το Καρλόβασι  μπήκε δυνατά όμως ο Ίκαρος άντεξε και το 44-44 σκορ του 3ου δεκαλέπτου μας μαρτυρούσε τι θα γινόταν στο καθοριστικό 4ο δεκάλεπτο.
Στην 4η περίοδο και οι δύο ομάδες ήταν αρχικά πολύ άστοχες με αποτέλεσμα το πρώτο καλάθι να το πετύχει ο Μυτιλινού(3π) έπειτα από 4΄04(44-47).
Στα 02΄50 πριν το τέλος με το σκορ να είναι 46-51 το Καρλόβασι πήρε τάιμ άουτ, που ήταν πολύ αποτελεσματικό γιατί στην συνέχεια με δύο συνεχόμενα τρίποντα πήρε κεφάλι στο σκορ με 54-53  48΄΄πριν το τέλος. 
Ο Ίκαρος έχασε την επόμενη επίθεση και στα 38΄΄ το Καρλόβασι κερδίζει δύο βολές και την ευκαιρία να μεγαλώσει την διαφορά.
Όμως ο παίκτης του Καρλοβασίου αστόχησε και στις δυο βολές και στην συνέχεια ο Κώστας Ζαχαριάδης στα 16΄΄ κερδίζει αυτός με την σειρά του δύο ελεύθερες βολές. Με την αγωνία στα ύψη ο παίκτης της ομάδας μας έκανε το 2/2 και έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ίκαρο με 54-55.
Στην κρίσιμη επαναφορά ο Ίκαρος κλέβει την μπάλα και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος κερδίζει το φάουλ και τις βολές, όμως  λόγω τραυματισμού δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα και την ευθύνη για την εκτέλεση των βολών αναλαμβάνει ο εμπειρότατος Στέργιος Μυτιληνού που όμως αστοχεί και στις δύο.
Στην τελευταία επίθεση το Καρλόβασι κέρδισε βολές και ευστοχώντας στην μία 1/2 ισοφάρισε το σκορ σε 55-55 και όλα μύριζαν παράταση.
Όμως ένα δεύτερο πριν το τέλος ο Στέργιος Μυτιληνού κέρδισε φάουλ και πετυχαίνοντας 1/2 βολές έκανε το τελικό 55-56 δίνοντας στην ομάδα του Μανώλη Ξενάκη την νίκη και φυσικά το πρωτάθλημα. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!Σε όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία του ΙΚΑΡΟΥ.

ΠΗΓΗ:SamosSport.

 

ΠΑΣ Ίκαρος – Η δήλωση του προπονητή Μανώλη Ξενάκη

Ο προπονητής του Ίκαρου Μανώλης Ξενάκης που είδε την ομάδα του να πετυχαίνει το νταμπλ την φετινή περίοδο, μετά το τέλος του συγκλονιστικού αγώνα μας έκανε την παρακάτω δήλωση:
Συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες που κατάφεραν το πρωτάθλημα και το κύπελλο την φετινή χρονιά. Καταλήξαμε πολύ λιγότεροι απ ότι ξεκινήσαμε κάτι που κάνει ακόμα πιο σημαντική την κατάκτηση του πρωταθλήματος… Πολλά μπράβο σε όλους.

ΠΑΣ Ίκαρος – Δήλωση του Γιώργου Τσουρή.

Ένας από τους στυλοβάτες της ομάδας για πολλά χρόνια και βασικός συντελεστής της φετινής επιτυχίας είναι ο Γιώργος Τσουρής που δήλωσε στο sporikaria.blogspot.gr τα παρακάτω:

Ότι και να πω για αυτή την ομάδα δεν περιγράφετε σε 10 σειρές από λέξεις…….αυτή η ομάδα είναι χρόνια τώρα γεννημένη νικήτρια….όλοι έχουν βάλει ένα λιθαράκι……για να βλέπετε επιτυχίες σαν τη σημερινή…όσο για σήμερα είναι ο κόπος από το Σεπτέμβριο που ξεκινήσαμε και είχαμε βάλει αυτό το στόχο…..θέλω να ευχαριστήσω πολύ το πρόεδρο,όλο το συμβούλιο,το τεχνικό team και ειδικά το προπονητή μας Μανώλη Ξενάκη που παρόλα τα προβλήματα ήταν ψύχραιμος και πάντα δίπλα μας για να πετύχουμε το σημερινό….και βέβαια τους συμπαίκτες μου από το πιο μεγάλο μέχρι τον πιο μικρό…..keep walking Π.Α.Σ.ΙΚΑΡΟΣ.

Αναδημοσίευση από : https://sporikaria.blogspot.gr

Πρωταθλητής ο ΠΑΣ Ίκαρος

Επιστρέφει μετά από μερικά χρόνια απουσίας στους αγώνες μπαράζ των πρωταθλητών των νομών του Αιγαίου, ο Ίκαρος Ικαρίας, αφού πήρε το πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών του νομού Σάμου, κερδίζοντας την ΑΕ Καρλόβασι με 55-56.

Έτσι από 21 έως και 25 Ιουνίου στην Αθήνα, για να είναι ουδέτερο το γήπεδο, σε τόπο και πρόγραμμα που θα προκύψει στις 31/5 θα δώσει τον αγώνα για το ένα εισιτήριο ανόδου, που μερικές φορές δεν είναι μόνο ένα, αφού παραιτήσεις, διαλύσεις, συγχωνεύσεις σωματείων δημιουργούν αρκετές φορές κενά προς κάλυψη.

Έτσι άλλωστε είχε ανέβει στη Γ’ Εθνική το 2010. Την τελευταία φορά που ο ΠΑΣ Ίκαρος πήρε μέρος στα μπαράζ ήταν το 2013. Ακολούθησαν το 2014 το Καρλόβασι και το 2015 και 2016 η Αναγέννηση Σάμου.

Στα μπαράζ αυτή τη φορά συμμετέχουν παλιοί γνώριμοι όπως ο ΒΑΟΛ Χίου, ο Παπάδος Γέρας από το νομό Λέσβου, ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” (πρωταθλητές Κυκλάδων η ομάδα από τη Νάξο) και η ροδίτικη Καλλιθέα, πρωταθλήτρια Δωδεκανήσων, που έχει παίκτες με παρουσία στα μπαράζ με άλλα σωματεία (Ιβίσκος, Άγιοι Θεόδωροι, κλπ) τα προηγούμενα χρόνια.

Εκεί θα είμαστε και φέτος και θα σας ενημερώνουμε….

Φωτο από το http://samossport.blogspot.gr/2017/05/2016-2017_28.html

 

Αναδημοσίευση από : http://nasosbratsos.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue