Home ΚοινωνίαΕλλάδα ΠΑΜΕ : Αντιπολεμική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στο Νατοϊκό στρατηγείο

ΠΑΜΕ : Αντιπολεμική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στο Νατοϊκό στρατηγείο

by ikariaki.gr
6 views

Μόλις ολοκληρώθηκε η κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους με την κεντρική ομιλία από τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Σε λίγα λεπτά ξεκινά η μεγάλη πανελλαδική διαδήλωση με προορισμό το Νατοϊκό Στρατηγείο.

Το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα από τα Στρατηγεία Δομής Δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Είναι ένα από τα Εθνικά Χερσαία Στρατηγεία και έχει πολυεθνική στελέχωση, λειτουργούν μέσω μνημονίων συνεργασίας. Αυτά χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών που εδρεύουν. Τα συγκεκριμένα στρατηγεία είναι «Υψηλής Ετοιμότητας, έχουν ρόλο ανάπτυξης για συμμετοχή σε Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης και πέρα από τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα στρατηγεία υπάρχουν σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης όπως στο Μιλάνο, στη Βαλένθια, στην Κωνσταντινούπολη, στο Στρασβούργο κα

Αυτή τη στιγμή η πορεία βρίσκεται μπροστά από το Νατοϊκό στρατηγείο. Το σύνθημα «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά», δεσπόζει στα πανό των συνδικάτων, σε μπλουζάκια. Η συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων απ όλη τη χώρα μαζί με συνδικάτα και συνδικαλιστές από την Τουρκία, την Σερβία, τη Συρία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Ιταλία, την Κύπρο αλλά και η παρουσία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας δίνουν το μήνυμα των διεκδικήσεων για τη συνέχεια.

  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων.
  • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
  • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

 

banner

Αυτή τη στιγμή στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, οι οποίοι ενώνουν μουσικά τις φωνές τους με τη φωνή των χιλιάδων διαδηλωτών απ’ όλη τη χώρα, τραγουδώντας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι Γιώργος Αετόπουλος, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Βασίλης Κασούρας, Κώστας Καρμπάς, Σοφία Νάτσιου, Εύη Σιαμαντά, Νίκος Ταλέας με συνοδεία της ορχήστρας του Παραρτήματος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του συγκροτήματος του ΠΑΜΕ.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue