Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Ξεκλειδώνει η λειτουργία του Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας στην Ικαρία

Ξεκλειδώνει η λειτουργία του Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας στην Ικαρία

by ikariaki.gr
23 views

 

Με  Τροπολογία του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος ξεκλειδώνει η λειτουργία του Υβριδικού Σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Ικαρία

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης, υπέγραψε σειρά ρυθμίσεων  με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα σε κατόχους Υβριδικών Σταθμών σε Μη Διασυνδεμένα Νησιά, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να συνάψουν σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιρώντας τους από  τους περιορισμούς του άρθρου 21 του ν. 4414/2016.  Στην τροπολογία  (1291/143 13.10.2017)  που ψηφίστηκε εχθές στα πλαίσια του Ν/Σ: “ Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος” ,  εντάσσεται και η λειτουργία του Υβριδικού  της Ικαρίας. Ξεκλειδώνει έτσι  μια πολύ κρίσιμη πλευρά της λειτουργίας  ενός μεγάλου έργου τόσο στην ενεργειακή διάσταση όσο και σε πρότυπη μηχανική, φιλική προς το περιβάλλον.

Η στενή και μακρά συνεργασία του βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, η προσήλωση της Διοίκησης της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες και του διευθύνοντος σύμβουλου κ. Ηλία Μοναχολιά για την ολοκλήρωση και τη  λειτουργία του έργου στην Ικαρία, αλλά και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και επιστημόνων, έχει ως αποτέλεσμα ακόμα μια σημαντική εξέλιξη για το νομό Σάμου και  την ενεργειακή του επάρκεια  με σύγχρονους ευρωπαϊκούς όρους.

Συνεχίζουμε.

Από το γραφείο του Βουλευτή

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue