Home ΚοινωνίαΕλλάδα Μ. Συντυχάκης: Να ανακληθεί η απόλυση της συνδικαλίστριας στη «Σαβοϊδάκης ΑΕ»

Μ. Συντυχάκης: Να ανακληθεί η απόλυση της συνδικαλίστριας στη «Σαβοϊδάκης ΑΕ»

by ikariaki.gr
8 views

Να ανακληθεί η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συνδικαλίστριας και να επανέλθει στην εργασία της στην εταιρεία «Σαβοϊδάκης ΑΕ», ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τις απολύσεις στους χώρους δουλειάς για συνδικαλιστικούς λόγους.

Ανέφερε πως η απόλυσή της ήρθε ως αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής δράσης της εργαζόμενης και του Συνδικάτου, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατούσαν στην ανάδειξη των συνθηκών εργασίας μέσα στην επιχείρηση, σε σχέση με τη μη τήρηση του ωραρίου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την καθυστέρηση πληρωμών, την τρομοκράτηση των εργαζομένων για να μη μιλάνε και να μην έρχονται σε επαφή με το σωματείο τους.

 

Απαντώντας η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου πως η θέση του Σώματος Επιθεώρησης είναι ότι πρόκειται για παράνομη απόλυση σε βάρος συνδικαλιστικού στελέχους και ότι το υπουργείο θα καλέσει τριμερή συνάντηση για να ζητήσει την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης. Παράλληλα έδειξε και το δρόμο των δικαστηρίων, αν η εταιρεία δεν προχωρήσει σε ανάκληση της απόλυσης.

 

Ο Μανώλης Συντυχάκης καυτηρίασε το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας καθυστέρησε σημαντικά να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση, ενώ πολύ γρήγορα νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών κάνοντας τη βρώμικη δουλειά με το ξήλωμα του δικαιώματος της απεργίας. Ανέφερε ότι οι παράνομες απολύσεις για συνδικαλιστική δράση δείχνουν πως η δημοκρατία σταματάει έξω από τις πύλες των εργοστασίων και μέσω επικρατεί η δικτατορία του εργοδότη. Η υπουργός υπεραμύνθηκε τη ρύθμιση για το απεργιακό δικαίωμα με το επιχείρημα του μικρότερου κακού, λέγοντας πως αν τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έκανε η ΝΔ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

banner

 

Αναδημοσίευση από : https://www.902.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue