Home ΚοινωνίαΑιγαίο Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ Λέσβου!

Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ Λέσβου!

by ikariaki.gr
166 views

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη έχει καταστεί προβληματική, μετά τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που εκτελούσαν τη γραμμή προς τη συμπρωτεύουσα. Επιβάτες όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί φοιτητές, αναγκάζονται έκτοτε να προβαίνουν σε έναν αγώνα… δρόμου, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στους προορισμούς τους, χρησιμοποιώντας αεροπλάνα, πλοία, λεωφορεία ή αυτοκίνητα με τίμημα το υψηλό κόστος μετακίνησης, αλλά και τις πολύωρες αναμονές.

Τα προβλήματα αυτά σκοπεύει να επιλύσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου, προωθώντας άμεσα τη διανομαρχιακή διασύνδεση της Λέσβου και κατ’ επέκταση όλων των νησιών που εξυπηρετούνται από την άγονη ακτοπλοϊκή γραμμή (Ικαρία, Φούρνοι, Σάμος, Χίος, Λήμνος), καθώς επίσης και το αντίστροφο, αφού πολλοί είναι και οι επιβάτες που ακολουθούν το αντίστοιχο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς τα νησιά.

Μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λέσβου κ. Χρήστος Παράσχου εξήγησε: «Πρόκειται για μια διασύνδεση που θα διευκολύνει σίγουρα τις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει και να στηριχθεί βέβαια. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σε επαφή με όλα τα νησιά, αν και αρχικά θα ξεκινήσει πιλοτικά από τη Λέσβο, με σκοπό βέβαια να επεκταθεί στη συνέχεια. Ουσιαστικά, δεν αφορά μονάχα επιβάτες αλλά και μικροδέματα. Το ΚΤΕΛ Λέσβου διαθέτει εξάλλου αποθήκη στο σταθμό των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου μπορείς κανείς να τα παραλαμβάνει».

 

«Να εξυπηρετήσουμε, χωρίς ταλαιπωρία»

Αναφερόμενος στο στόχο της στρατηγικής αυτής κίνησης των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Λέσβου, ο κ. Παράσχου τόνισε: «Δεν αφορά το κέρδος αυτό καθαυτό, αλλά τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού. Αυτή τη στιγμή το ταξίδι από τη Λέσβο προς τη Θεσσαλονίκη είναι κοστοβόρο, αφού θα πρέπει κάποιος να μπει στο πλοίο για την Καβάλα, να μεταβεί από εκεί με ταξί προς το σταθμό των Υπεραστικών ΚΤΕΛ της περιοχής, όπου θα χρειαστεί να περιμένει μάλιστα αρκετές ώρες μέχρι να ξεκινήσει το δρομολόγιο προς τη Θεσσαλονίκη. Σκεφτείτε ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή κουβαλά αποσκευές, που καλείται να φορτώσει και να ξεφορτώσει αρκετές φορές. Με τη διανομαρχιακή αυτή σύνδεση όμως, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν τις αποσκευές τους από τη Μυτιλήνη μέσα στο πούλμαν, αναχωρώντας άμεσα από το λιμάνι της Καβάλας για τη Θεσσαλονίκη χωρίς ταλαιπωρία και το κυριότερο δίχως χρονοτριβή, φτάνοντας στον τελικό τους προορισμό με περισσότερη άνεση».

 

Περίπου 46€ πλοίο + λεωφορείο

Ερωτώμενος για το κόστος του εισιτηρίου, ο κ. Παράσχου ήταν απόλυτα καθησυχαστικός: «Όπως προανέφερα, σκοπός δεν είναι να κερδίσουμε χρήματα, αλλά να εξυπηρετήσουμε μια κατάσταση. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με την ακτοπλοϊκή εταιρεία που εκτελεί τα δρομολόγια της άγονης, την HSW και έχουμε συμφωνήσει σε μια τιμή που θα είναι περίπου 46€ από τη Μυτιλήνη, συμπεριλαμβανομένου του εισιτήριου του πλοίου, αλλά και του υπεραστικού λεωφορείου. Το κυριότερο είναι πως θα περιοριστεί αισθητά ο χρόνος αναμονής αυτών των επιβατών».

banner

 

Νέος στόλος και έναρξη τον Φλεβάρη

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό ο στόλος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λέσβου έχει ανανεωθεί σχεδόν στο σύνολό του, συνεισφέροντας έτσι και με αυτόν τον τρόπο στην άνεση του ταξιδιού του επιβατικού κοινού. Αναφερόμενος στο χρονικό ορίζοντα της έναρξης των διανομαρχιακών δρομολογίων ο κ. Παράσχου επεσήμανε: «Εκτιμώ πως θα είμαστε έτοιμοι μετά τις 15 Φλεβάρη και προς τα τέλη του μήνα. Εκκρεμεί η σχετική αδειοδότηση μέχρι να μπούμε σε φάση υλοποίησης της σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη. Πλησιάζοντας, μάλιστα, προς την ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου ώστε να παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό το συγκεκριμένο εγχείρημα, για το οποίο είμαστε αισιόδοξοι πως θα αγκαλιαστεί από τις τοπικές κοινωνίες».

 

 

Χαιρετίζει την υπεραστική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη ο Γ. Ξενάκης, Αντιπεριφερειάρχης μεταφορών και επικοινωνιών

 

«Θα δώσει σημαντικές λύσεις»

 

Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα στην εφημερίδα «Πολίτης» της Χίου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου με αρμοδιότητες στους τοµείς μεταφορών και επικοινωνιών, κ. Γιάννης Ξενάκης σχολίασε:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την προοπτική έναρξης αυτών των διανομαρχιακών υπεραστικών δρομολογίων, που προωθεί το ΚΤΕΛ Λέσβου, συνδέοντας έτσι τα νησιά μας με τη Θεσσαλονίκη μέσω της ακτοπλοϊκής άγονης γραμμής. Γνωρίζετε, ότι υπάρχει μεταξύ άλλων και μια μεγάλη φοιτητική κοινότητα που είτε σπουδάζει στα νησιά μας και κατάγεται από τη Βόρεια Ελλάδα, είτε φοιτά σε σχολές της Θεσσαλονίκης έχοντας καταγωγή από τα νησιά. Έχουμε ενημερωθεί ότι θα προσαρμοστούν χρονικά τα δρομολόγια, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση κατά την αναχώρηση από την Καβάλα, που θα γίνεται αμέσως μετά την άφιξη του πλοίου, ενώ θα ξεκινούν αντίστοιχες ώρες τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη, φτάνοντας έτσι στην Καβάλα τουλάχιστον μία ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου για τα νησιά. Θα υπάρξει μάλιστα σχετική ενημέρωση προς τους Πρυτάνεις και τους Αντιπρυτάνεις, ώστε με τη σειρά τους να γνωστοποιήσουν την έναρξη αυτής της γραμμής στους φοιτητές τους και να υπάρχει έτσι σταθερή κίνηση όλο το χρόνο, λύνοντας ένα σημαντικό πρόβλημα».Μια ενδιαφέρουσα διανομαρχιακή σύνδεση με τη συμπρωτεύουσα έχει στα σκαριά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου, που αναμένεται να λύσει σημαντικά προβλήματα.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.emprosnet.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue