Home ΚοινωνίαΕλλάδα Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) : Κάλεσμα για την 37η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 14 Μάη 2017

Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) : Κάλεσμα για την 37η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 14 Μάη 2017

by ikariaki.gr
15 views

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
http://www.ketha.gr/nea.html

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 37Η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

Τα τελευταία είκοσι χρόνια οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ δεν σταματούν να ανάβουν νέες εστίες πολέμου σ’ όλο τον κόσμο. Δεν ξεχνάμε τις στρατιωτικές  επεμβάσεις  στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη. Δεν ξεχνάμε την φασιστικό- εθνικιστική εκτροπή και τι ακολούθησε στην Ουκρανία. Δεν ξεχνάμε την τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο!

Σήμερα μαίνεται ο πόλεμος στη Συρία. Εκτός  από τις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ εμπλέκεται η Ρωσία, η Κίνα το Ιράν, Αραβικές χώρες και από κοντά και η Τουρκία διεκδικώντας μερίδιο από επερχόμενο πλιάτσικο. Ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι υπαρκτός. Στα Βαλκάνια υπάρχει  μεγάλη αστάθεια  και η σπίθα του πολέμου μπορεί ν’ ανάψει και να παρασύρει και τη χώρα μας.

Το ΝΑΤΟ με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών ροών αλωνίζει το Αιγαίο, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης. Στο Αιγαίο το οποίο θεωρεί ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο χωρίς σύνορα, ενώ δηλώνει επίσημα ότι «το NATO δεν έχει άποψη για εδαφικά ζητήματα μεταξύ των συμμάχων του στην περιοχή του Αιγαίου ή οπουδήποτε αλλού» αβαντάροντας έτσι τις τουρκικές διεκδικήσεις στο επιχειρούμενο γκριζάρισμα του. Η λυκοσσυμαχία φθάνει ακόμη και στην ανοιχτή στήριξη των τουρκικών απαιτήσεων, όπως συνέβη πρόσφατα με  την ακύρωση της συμμετοχής της Λήμνου σε νατοϊκή άσκηση! Παράλληλα η ΕΕ νίπτει τας χείρας της στις τουρκικές προκλήσεις. Έτσι η Τουρκία αποθρασύνεται ακόμα περισσότερο από τη στάση των λυκοσυμμαχιών και κορυφώνει τις διεκδικήσεις της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Έφθασε να αμφισβητεί τη συνθήκη της Λοζάνης. Ο κίνδυνος πολεμικής ανάφλεξης μεγαλώνει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες,  συμμετέχει με στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και άλλο εξοπλισμό σε 13 πολεμικές αποστολές και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εκτός συνόρων.   Στέλνονται δηλαδή στους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πολύ μακριά από τα χερσαία σύνορα της χώρας και το Αιγαίο, όπου προορίζονται να διαφυλάξουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

banner

Επιπλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, πρωτοτυπεί σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προτείνοντας και την ίδρυση νέων βάσεων, ενώ διατηρεί και επεκτείνει τις παλιές, τα στρατηγεία, παραχωρεί κάθε είδους υποδομή, θάλασσα και αέρα κυριολεκτικά γην και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές.

Οι πόλεμοι δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου φυσικού φαινομένου που  δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το αποτρέψουμε, όπως προσπαθούν να μας πείσουν αυτοί που τους προκαλούν και οι πρόθυμοι ακόλουθοί τους. Πίσω από κάθε πόλεμο βρίσκονται οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο χωρών, κυβερνήσεων με σκοπό την αρπαγή  και τον διαμοιρασμό των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς των υδρογονανθράκων και του εμπορίου γενικότερα. Η μοιρασιά της λείας!

 

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν επιτρέπει κανενός είδους εφησυχασμό.

Πριν 54 χρόνια ο Γρηγόρης Λαμπράκης με το παράδειγμά του μας έδειξε το δρόμο του αγώνα! Μας έμαθε ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες ενός αποφασισμένου Λαού. Στις 21 Απριλίου 1963 παρά την κυβερνητική απαγόρευση της πρώτης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, τις συλλήψεις και τους τραυματίες, αυτός με λίγους συνοδοιπόρους πορεύτηκε το δρόμο της Ειρήνης. Αυτό το δρόμο τον συνεχίζουμε και εμείς σήμερα.

Εμείς οι απόστρατοι στρατιωτικοί, που αποτελούμε την ΚΕΘΑ, δεν μπορούμε παρά να δώσουμε το αγωνιστικό μας παρόν, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της Ειρήνης. Σηκώνουμε κι εμείς τη σημαία του αγώνα, συνεχίζοντας να αποκαλύπτουμε ότι το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός, είναι που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά. Σηκώνουμε τη σημαία του αγώνα απέναντι στην ειρήνη τους με τα τσεκουρώματα αποδοχών, κοινωνικών και άλλων δικαιωμάτων, την ειρήνη τους με την ανεργία και την μετανάστευση των παιδιών μας. Την ειρήνη τους, της οποίας συνέχεια είναι και ο πόλεμος τους, αλλά με στρατιωτικά μέσα.

Εμείς οι απόστρατοι των ΕΔ που ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει πόλεμος και αναζητώντας την πραγματική Ειρήνη που θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού, συντονίζουμε το αγωνιστικό μας βήμα με το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό, λαϊκό κίνημα και

Καλούμε τους αποστράτους

τόσο των Ενόπλων δυνάμεων όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας να πάρουν μέρος στην 37η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει στην Αθήνα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), τιμώντας τον άξιο μαχητή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας,

την Κυριακή 14 Μαΐου

(8.00 Τύμβος Μαραθώνα – Τελετή Έναρξης, ακολουθούν κατά τόπους ενδιάμεσες στάσεις, 18.30 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων. Ομιλία, χαιρετισμοί, συναυλία)

 

Τους καλούμε να διατρανώσουμε ότι:

  • Αγωνιζόμαστε κατά του δηλητήριου της ξενοφοβίας του ρατσισμού της μισαλλοδοξίας που σπέρνει το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής υψώνοντας έτσι τείχος για την απομόνωσης της.
  • Απαιτούμε να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Κανένας Έλληνας στρατιωτικός σε αποστολές εκτός συνόρων.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και οι βάσεις του θανάτου από την Ελλάδα.
  • Αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ

 

 

11/5/2017

 

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
http://www.ketha.gr/nea.html
[email protected]

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι απόστρατοι συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις
της 17 Μάη

Συνάδελφοι στρατιωτικοί απόστρατοι και εν ενεργεία
Χρειάζεται ξεσηκωμός, αφύπνιση εγρήγορση. Δίνουμε το παρόν σε όλη τη χώρα στις απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.

Δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση που χωρίς τσίπα θριαμβολογεί για το περιεχόμενο της συμφωνίας τη στιγμή που η βαρβαρότητα των μέτρων προκαλεί ανατριχίλα. Μερικά από αυτά είναι:
α) Νέα μείωση σε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις προκαλείται από την μείωση του αφορολόγητου από τα 8636 ευρώ, που είναι σήμερα, στα 5685 ευρώ. Ενδεικτικά, για τον ίδιο λόγο, οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι με αποδοχές από 700 έως 400 ευρώ, που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν φόρο, τώρα θα πληρώνουν.
β) Νέο πετσόκομμα κύριων και επικουρικών συντάξεων έως και 18%, για όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν το νόμο Κατρούγκαλου που καθιέρωσε την «προσωπική διαφορά».
γ) Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα μπορούν να πωλούνται και εκτός φαρμακείων. Έτσι θα δοθεί ένα ακόμη δώρο στα πολυκαταστήματα και φυσικά θα ακολουθήσουν οι γνωστές ανατιμήσεις.
Ανάμεσα στις 100 και πλέον σελίδες του νέου μνημονίου περιλαμβάνονται πολλά ακόμη μέτρα, όπως η ιδιωτικοποίηση πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ κ.α.), μέτρα που διευρύνουν την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, μέτρα περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης, συρρίκνωσης κοινωνικών επιδομάτων, μέτρα για «κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμούς και πολλά άλλα.

Τα «αντίμετρα», είναι μια κοροϊδία της Κυβέρνησης αφού θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μόνο εφόσον αυξηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα κατά 0,2% από 3,5 σε 3,7%. Οι όποιες φορολογικές ελαφρύνσεις αφορούν κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι το λαό. Συγκεκριμένα, μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρήσεων από το 29% στο 26%, ενώ για τους συνταξιούχους από το 22 % σε 20 %. Το φαγητό σε μαθητές, ή κάποιες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αν και αναγκαία, δε μπορούν να “χρυσώσουν το χάπι”. Όλα αυτά αποτελούν προπέτασμα καπνού, ενώ αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος από το άγριο ξεζούμισμα του απλού λαού.

Σ’ εμάς τους στρατιωτικούς και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, κάποιοι κυβερνητικοί θα μας πουν πιθανώς το χιλιοειπωμένο παραμύθι ότι δεν θα θιγούμε από τα μέτρα, ή θα έχουμε μια καλύτερη τύχη από άλλους κλάδους εργαζομένων και συνταξιούχων.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε στην κυβέρνηση, ούτε σε κανέναν παρατρεχάμενό της, να συνεχίζουν να μας παραπλανούν χαϊδεύοντας τα αυτιά μας, ότι αποτελούμε δήθεν προνομιούχο τμήμα της κοινωνίας. Το ελάχιστο που επιδιώκουν είναι ο εφησυχασμός μας! Ας μη περιμένουμε κανένα σωτήρα να μας σώσει! Απαιτείται να βγούμε στους δρόμους μαζί με τον λαό και να διεκδικήσουμε τους κόπους και τα δικαιώματά μας.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης που καθημερινά εμπλέκει όλο και πιο βαθιά την χώρα μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας στους πολέμους και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. Απαιτούμε:
• Καμιά εμπλοκή και συμμετοχή στους πολέμους και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ των ΗΠΑ ενάντια σε άλλους λαούς.
• Να γυρίσουν πίσω όλοι οι στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων σε πολεμικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
• Να κλείσει η βάση της Σούδας
• Να φύγει το ΝΑΤΟ και συνοριοφυλακή της ΕΕ από τις ελληνικές θάλασσες και τα χερσαία σύνορα.

Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό, απομονώνουμε τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Απευθύνουμε Κάλεσμα
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 17 ΜΑΗ!

Όλοι, μαζί με τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους που αγωνίζονται με συνέπεια απέναντι στη διαχρονικά βάρβαρη για τον λαό πολιτική, που από την μια τον ξεζουμίζει οικονομικά και του στερεί κοινωνικά δικαιώματα και από την άλλη τον οδηγεί σε πολεμικές περιπέτειες για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

11/5/2017

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ

 

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
Για την Υπεράσπιση του Δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση.

(http://protovoyliaapostraton.webnode.com  –   [email protected])

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 

 

Συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας,

 

Με το νέο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση λεηλατεί τις συντάξεις μας με χίλιους δυο τρόπους, για μια ακόμη φορά. Κόβουν επιδόματα και δικαιώματα. Ξεπουλούν τον πλούτο της χώρας. Προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν, μοιράζοντας μερικά ψίχουλα στη μεγάλη φτώχια κι αυτά υπό προϋποθέσεις. Μας κλέβουν δέκα για να μοιράσουν  ένα – και αν!

Επιτίθενται και στους εν ενεργεία συναδέλφους! Τους περιορίζουν αποδοχές και επιδόματα, επεκτείνουν και σ’ αυτούς την «προσωπική διαφορά». Πλήττονται κυρίως χαμηλόβαθμοι και νεοεισερχόμενοι.

 

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και των προκατόχων της Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ, περιλαμβάνει το σφαγιασμό αποδοχών και δικαιωμάτων του λαού, αλλά και την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Ιδιαίτερα σήμερα, που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος φουντώνει στη Συρία,  αλλά και την Ασία, την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη,

Σήμερα που στα Βαλκάνια υπάρχει  μεγάλη αστάθεια  και η σπίθα του πολέμου μπορεί ν’ ανάψει και να παρασύρει και τη χώρα μας,

Σήμερα που οι κίνδυνοι για πολεμική εμπλοκή στο Αιγαίο κορυφώνονται, καθημερινά η κυβέρνηση εμπλέκει όλο και πιο βαθιά την χώρα μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας στους πολέμους και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας, με βαριές συνέπειες για το λαό και την χώρα.

 

Συνάδελφοι απόστρατοι και εν ενεργεία,

 

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

 

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων από την σύστασή της έχει κάνει την επιλογή της. Στηρίζοντας τους συναδέλφους που είναι στην ενέργεια, συμπαρατάσσεται στους αγώνες τους. Αγωνίζεται μαζί με τους άλλους συνταξιούχους, τα εργαζόμενα και τα άνεργα παιδιά μας, με τον υπόλοιπο λαό! Έχει επιλέξει μάλιστα την πλευρά αυτών που αγωνίζονται οργανωμένα, με συνέπεια και διεκδικούν το δίκιο μας, χωρίς να βάζουν νερό στο κρασί τους!

 

Έτσι λοιπόν στις 17 & 18 του Μάη θα βρίσκεται στους δρόμους:

  • Τετάρτη 17/5 και ώρα 10.00 στην Πλατεία Εθν. Αντίστασης (Κοτζιά) στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων με το μπλοκ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
  • Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 17.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή), σε συμπαράταξη με τους συναδέλφους που είναι στην ενέργεια, στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας
  • Πέμπτη 18/5 και ώρα 10.00 στην Πλατεία Εθν. Αντίστασης (Κοτζιά) στο πλαίσιο πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης.
  • Πέμπτη 18/5 ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου σε απογευματινό συλλαλητήριο με το μπλοκ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

 

Η Πρωτοβουλία καλεί

όλους τους συναδέλφους να συναντηθούμε στη νέα αυτή μάχη και στις επόμενες που απαιτούνται. Δεν δικαιολογείται καμιά απογοήτευση, ή αναμονή. Η ελπίδα βρίσκεται στον συλλογικό αγώνα, μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν την εφαρμογή της  αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Ε.Ε.

 

ΟΧΙ στην ηττοπάθεια – ΟΧΙ στο συμβιβασμό

 

Διεκδικούμε:

  • Αποκατάσταση αποδοχών στα επίπεδα του 2009, επαναφορά της 13ηςκαι 14ης σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
  • Επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων
  • Διατήρηση και ενίσχυση του συστήματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής μας ασφάλισης με πλήρη χρηματοδότηση και εγγύηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Να απομονώσουμε την ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή από κάθε δραστηριότητα εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων!

 

 

 Αθήνα, 15 Μαΐου 2017

 

                                                    Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue