Home Γωνία...ΠολιτισμούΒιβλίοπαρουσιάσεις Η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου ” Η αγελάδα βουνό και άλλες ιστορίες” της Καριωτίνας συγγραφέως Σταματούλας Τσιαντή

Η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου ” Η αγελάδα βουνό και άλλες ιστορίες” της Καριωτίνας συγγραφέως Σταματούλας Τσιαντή

by ikariaki.gr
21 views

Έγινε χθες στην Αθήνα, στον χώρο του βιβλιοπωλείου Ευριπίδης στο Χαλάνδρι, από τις εκδόσεις Παπαδοπούλου η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου “Η αγελάδα βουνό και άλλες ιστορίες” για παιδιά, της συμπατριώτισσας μας συγγραφέως και ποιήτριας Σταματούλας Τσιαντή.

Η πρόσκληση στο πρόσωπο μου αλλά και στο μέσο που εκπροσωπώ ήταν ιδιαίτερα τιμητική για εμένα. Πρώτον γιατί με τη Τούλα (όπως τη φωνάζουμε όλοι) είμαστε συγχωριανοί, σχεδόν στην ίδια ηλικία, αλλά και φίλοι. Δεύτερον γνωρίζω τη πορεία της στο χώρο της δημοσιογραφίας, της πεζογραφίας, της ποίησης, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, άτομο ιδιαιτέρα ευαίσθητο και ανήσυχο, τα καταφέρνει όλα πολύ καλά και τα συνδυάζει με το χαμόγελο της και τη καλή κουβέντα όταν σε υποδέχεται στη όμορφη ταβέρνα της δίπλα στη θάλασσα, εκεί στο Φύτεμα.

Η τωρινή της παρουσία στο χώρο του παιδικού βιβλίου, δείχνει με ιδιαίτερο τρόπο, ότι η γραφίδα της “προσαρμόζεται” πάντα με το αντικείμενο που την ενδιαφέρει. Εδώ λοιπόν έχει να κάνει με τα παιδιά, τα παραμυθάκια που τους λέει σαν καλή γιαγιά, που είναι και η ίδια (πότε πέρασαν τα χρόνια κι έγινες και γιαγιά Τούλα….) στα ίδια της τα εγγονάκια. Ομολογώ ότι χθες που την θαύμασα στο βιβλιοπωλείο που έγινε η παρουσίαση, πραγματικά σαν καλή γιαγιά είχε κάτσει στην καρέκλα της και διάβαζε ιστορίες από το βιβλίο της, γύρω τα παιδάκια με απόλυτη ησυχία ρουφούσαν λέξη- λέξη απ’ όσα τους έλεγε.

Η μεγάλη έκπληξη στη διοργάνωση, ευχάριστη βέβαια, ήταν ότι καθίσματα υπήρχαν μόνο για παιδάκια, αυτά τα μικρά καρεκλάκια. Λογικό  ήταν, αφού το βιβλίο απευθύνεται σ’ αυτούς τους αναγνώστες, αυτοί να είναι και οι “επίσημοι προσκεκλημένοι” της συγγραφέως.

Κι εκείνη το απολάμβανε, φαινόταν στο βλέμμα της, αλλά δεν ξεχνούσε να υποδεχθεί με χαμόγελο και μια καλή κουβέντα και τους μεγάλος που συνόδευαν τα παιδιά (γονείς, φίλους κλπ.).

banner

Την Σταματούλα Τσιαντή τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους αρκετοί από την Ικαριακή παροικία της Αθήνας, εκπρόσωπος του Δήμου Ικαρίας, αλλά και αρκετοί φίλοι της.

Το βιβλίο με πολύ καλή γραφή, καλό σχεδιασμό, γενικά πολύ καλά περιποιημένο από τον εκδοτικό οίκο, εύχομαι να έχει και πολύ καλή πορεία στις πωλήσεις.

Εδώ με την εκδότρια της κα Χριστίνα Παπαδοπούλου

Βέβαια πιστεύω ότι η Σταματούλα θα έχει ήδη “σκαρώσει” στο μυαλό της, ίσως και στο χαρτί, το επόμενο έργο της, πράγμα που της το εύχομαι ολόψυχα, να μας το ανακοινώσει όταν θα είναι έτοιμο. Γιατί το σημερινό βιβλίο της και τα σχόλια του κόσμου, μας έδωσαν την πεποίθηση ότι η καταξιωμένη πλέον Ικαριώτισα συγγραφέας και ποιήτρια  Σταματούλα Τσιαντή, έχει κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση όλο και περισσότερων αναγνωστών, αλλά και την προσμονή να την θαυμάσουν και να την χειροκροτήσουν σε μια να παρουσίαση βιβλίου της.

Συγχαρητήρια σε όλους, τόσο στη συγγραφέα και την οικογένεια της όσο και στον εκδοτικό οίκο και το βιβλιοπωλείο που διοργάνωσε την παρουσίαση. Ήταν όλα τέλεια, μπράβο σας!!!

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

 

 

Επειδή χθες που παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο “Η αγελάδα βουνό και άλλες ιστορίες” ήταν η παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται σήμερα (2 Απριλίου), από την συγγραφέα αλλά και από τον εκδοτικό οίκο λάβαμε το παρακάτω σημείωμα που το δημοσιεύουμε.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας Σταματούλα Τσιαντή παρουσίασε το Σάββατο 1 Απριλίου στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι), το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Η αγελάδα βουνό και άλλες ιστορίες».

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με σκοπό να τονίσει την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης.

 
Η κα Χριστίνα Παπαδοπούλου υπεύθυνη του τμήματος παιδικού βιβλίου των Εκδόσεων Παπαδόπουλος μας είπε:
 
“Μόλις διάβασα τα παραμύθια της κυρίας Τσιαντή κατάλαβα ότι έχω ένα μικρό διαμάντι στα χέρια μου. Οι ιστορίες αυτές ξεχωρίζουν και αξίζουν για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα λόγω θέματος: έχουν να κάνουν με τη φύση που η επαφή μαζί της μόνο οφέλη έχει για τον άνθρωπο και ειδικά για τα παιδιά. Οι ιστορίες αυτές επίσης έχουν και κάτι το νοσταλγικό, σου βγάζουν μια ζεστασιά σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Για μένα πολύ σημαντικό κριτήριο είναι και η έλλειψη διδακτισμού στα παιδικά βιβλία, που σε αυτή την περίπτωση ισχύει 100% ενώ η συγγραφέας προσφέρει απλόχερα τα μηνύματα που θέλει να περάσει, με έξυπνο τρόπο, μέσα από τη σάτιρα την αλληγορία και το χιούμορ. Η απλότητα της γραφής της και των ηρώων της σε συνδυασμό με τα παραπάνω και με την όμορφη εικονογράφηση, προσφέρουν ένα πρωτότυπο παιδικό βιβλίο που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και όχι μόνο. Η αγελάδα βουνό και άλλες ιστορίες  σίγουρα διαβάζεται  πολύ ευχάριστα και από τους μεγάλους ενώ  αποτελεί εξαιρετικό υλικό προς επεξεργασία για τα νηπιαγωγεία και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.”

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue