Home ΚοινωνίαΕλλάδα Ε.Κ.Σάμου : Δίκη 35 συνδικαλιστικών στελεχών του Π.Α.ΜΕ.

Ε.Κ.Σάμου : Δίκη 35 συνδικαλιστικών στελεχών του Π.Α.ΜΕ.

by ikariaki.gr
19 views

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει απτόητη στο δρόμο της ποινικοποίησης των εργατικών λαϊκών αγώνων, σέρνοντας ξανά στη δίκη 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη, παρά το γεγονός ότι στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ.

 

Πρόκειται για προέδρους και μέλη ΔΣ Ομοσπονδιών, Σωματείων που το “έγκλημά” τους είναι ότι οργάνωσαν κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας στις 30/1/2013, για να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης ΝΔ Γ. Βρούτση.

 

Είναι σαφές  το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση ως “υπάκουο παιδί” του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Είναι ανεπιθύμητη κάθε οργάνωση και δράση των εργαζομένων και των συνδικάτων. Όποιος αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική που θέλει τους εργάτες φτηνούς, χωρίς δικαιώματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θα διώκεται!

 

Γι’ αυτό προσπαθούν με λύσσα να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, έχοντας σαν “συνεταιράκια” τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όλον τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, που απορρίπτουν μετά “βδελυγμίας” κάθε πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία, βάζοντας συνεχώς εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των εργατών.

 

banner

Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρχει “σιγή νεκροταφείου” ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές μας, φέρνοντας νέες ιδιωτικοποιήσεις, νέες περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, νέους “κόφτες” στην Υγεία, στα επιδόματα, επεκτείνοντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για κάθε είδους οφειλή των λαϊκών νοικοκυριών σε τράπεζες και δημόσιο.

 

Δεν θα τους περάσει! Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και τα ταξικά σωματεία μέλη του ΠΑΜΕ συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους που έκαναν το ταξικό τους καθήκον υπερασπιζόμενοι την εργατική τάξη, με τον καλύτερο τρόπο. Συνεχίζουμε απτόητοι τον αγώνα.  Σε κάθε χώρο δουλειάς. Σε κάθε διεκδίκηση, για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, σε κάθε κινητοποίηση για επαναπρόσληψη εργαζομένου. Σε κάθε παρέμβαση για να μην κοπεί το ρεύμα κανενός συναδέλφου μας. Ενάντια σε κάθε αφεντικό που θα προσπαθήσει να αρπάξει τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Να μην αφήσουμε κανένα τραπεζίτη να πάρει τα σπίτια τα δικά μας, του γείτονά μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία τους. Εκεί είναι η δύναμη και η λύση.

 

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά

 

Να σταματήσει τώρα η δίωξη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες

Είναι όλοι τους αθώοι

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ 8.30 πμ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΑΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue