Home ΚοινωνίαΕλλάδα Εκδηλώσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Εκδηλώσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

by ikariaki.gr
15 views

 

Βραδιά όπερας με την Patricia Freres
«Ένα μπουκέτο με μαγευτικές μελωδίες»


Η Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) και την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν  την διάσημη σοπράνο από το Λουξεμβούργο, Patricia Freres, σε βραδιά με γνωστές μελωδίες από όπερες και παραδοσιακά τραγούδια. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στις 19:00 στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), συμμετέχουν επίσης, η μέτζο σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου και ο Φίλιππος Μοδινός (πιάνο).  
Στην συναυλία ακούγονται αποσπάσματα από τις όπερες Gianni Schicchi, La Bohème και Madama Butterfly του Giacomo Puccini, Il Barbiere di Siviglia του Gioachino Rossini , Norma του Vincenzo Bellini, Samson et Dalila του Camille Saint-Saëns, Lakmé του Léo Delibes, Carmen του Georges Bizet και The Tales of Hoffmann του Jacques Offenbach, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και το Λουξεμβούργο. 
Η σοπράνο Patricia Freres, που γεννήθηκε και κατοικεί στο Λουξεμβούργο, θεωρείται από τις κορυφαίες σοπράνο της χώρας της με χαρακτηριστικά την συναισθηματική ερμηνεία και φωνητική εκφραστικότητα. Σπούδασε χορό στο Académie de Danse Germaine Damar και, παράλληλα, μουσική στο Ωδείο της Πόλης του Λουξεμβούργου, απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση το 2003. Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών στο Μόντρεαλ, την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο, το Παρίσι και αλλού κι έχει συνεργαστεί με γνωστούς ερμηνευτές όπως η Sylvia Geszty, η Cheryl Studer και το, υποψήφιο για βραβείο Grammy σύνολο, Kammerensemble Classic der Deutschen Oper Berlin. Το ρεπερτόριο της Patricia Freres εκτείνεται από τις κλασικές και ρομαντικές όπερες ως τις σύγχρονες, πειραματικές μουσικές παραγωγές.
Η Κασσάνδρα Δημοπούλου σπούδασε μουσική στην Ελλάδα και στην Γερμανία. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και έχει εμφανιστεί σε πρωταγωνιστικούς ρόλους  στο Εθνικό́ Θέατρο του Λουξεμβούργου, την Όπερα της Στουτγάρδης, το Teatro Real της Μαδρίτης κ.α. Τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο διεθνή́ διαγωνισμό Belcanto του Rossini Festival (2007) και έχει βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνης (2009). Το αγγλικό περιοδικό Opera Now (2008) την κατέταξε στους σημαντικότερους, νέους, ανερχομένους λυρικούς τραγουδιστές διεθνώς. Έχει σκηνοθετήσει όπερες με επιτυχία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Φίλιππος Μοδινός εργάζεται ως τενόρος, πιανίστας, μαέστρος και παραγωγός, με εμφανίσεις στην Ελλάδα, στην Αγγλία (Royal Opera House, Barbican Centre κ.α.), στην Ιταλία (Bellano Lirica, Seriate), στην Ισπανία, στην Γαλλία, στην Αμερική, στην Κύπρο και στην Αίγυπτο (Όπερα Αλεξάνδρειας).

 

 

Εκδήλωση

 

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, 19:00

 

 

Διεύθυνση

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
(Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 2ος όροφος)

 

 

Είσοδος

 

Είσοδος ελεύθερη. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

 

Πληροφορίες & κρατήσεις

 

 

Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, 210 7256400, http://athenes.mae.lu/fr
Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: 210 3680052, www.hau.gr/culture

 

 

 

 

 

 

banner

 

 

Δημήτριος Καμπέρος, ο πρώτος Έλληνας στρατιωτικός αεροπόρος

Η Ελληνική Αεροπορία
στα μονοπάτια της ιστορίας

 

Το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) παρουσιάζει, ως εναρκτήρια εκδήλωση της Θερινής Ακαδημίας Αεροπλοΐας 2017, αφιέρωμα στην Ελληνική Αεροπορία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017 στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

 

Με αφορμή το βιβλίο της Αντιγόνης Καμπέρου, «Δημήτριος Καμπέρος: ο Τρελοκαμπέρος, η ζωή του πρώτου Έλληνα στρατιωτικού αεροπόρου», που εξιστορεί τα έργα και τη συμβολή του πρωτοπόρου Έλληνα αεροπόρου στις απαρχές της αεροπορίας της χώρας, οι προσκεκλημένοι ομιλητές φωτίζουν τις προσωπικότητες και τα γεγονότα που συνέβαλαν στη σύλληψη της αεροπορικής ιδέας από τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Στρατιωτικών, Ελευθέριο Βενιζέλο και την ίδρυση της Ελληνικής Αεροπορίας το 1911.

 

Οι ομιλητές αναφέρονται στην μοναδική εφεύρεση των αδελφών Ράιτ στην Αμερική και την πώληση των δικαιωμάτων τους στη Γαλλία και παράλληλα στα ελληνικά ιστορικά γεγονότα της εποχής, του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την μετέπειτα εξέλιξη της ελληνικής αεροπορίας. Σχολιάζουν ακόμη το ρόλο της Αεροπορίας την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων και μιλούν για τους πρώτους αεροπόρους Δημήτριο Καμπέρο, Μιχάλη Μουτούση, Χρήστο Αδαμίδη και Πανούτσο Νοταρά, καθώς και τους ιδιώτες αεροπόρους Εμμανουήλ Αργυρόπουλο και Αλέξανδρο Καραμανλάκη.  Στην εκδήλωση παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ιστορικά video.

 

 

 

 

Ομιλητές

 

 

Παντελής Βατάκης,  Σμήναρχος (Ι),  Διοικητής Μοίρας Πολεμικής Αεροπορίας

Αντιγόνη Καμπέρου, Φιλόλογος-Ευρωπαϊολόγος, Συγγραφέας

Αλέξιος Καρυτινός, Επισμηναγός (Δ)

Κωνσταντίνος Λαγός, Ιστορικός, Καθηγητής Ιστορίας στην Σχολή Ικάρων

Ιωάννης Μυλωνάς, Τεχνικός Συντηρητής, Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας

Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον Δρ.Τριαντάφυλλο Φλουρή, Πρύτανη του Hellenic American University

 

 

Ημερομηνία

 

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, 19:00

 

 

Διεύθυνση

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

 

 

Είσοδος

 

Eίσοδος ελεύθερη

 

 

Πληροφορίες

 

Hellenic American College: 210 3680950, www.haec.gr, [email protected]

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue