Home ΚοινωνίαΑιγαίο Εκδηλώσεις για την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Α.μεΑ.»

Εκδηλώσεις για την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Α.μεΑ.»

by ikariaki.gr
2 views

Ανακοίνωση του Παγχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ

 

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. και οι φορείς – μέλη της για την 3η Δεκέμβρη στέλνουν μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η ημέρα αυτή δεν είναι γιορτή για τα Άτομα με Αναπηρία, τις οικογένειές τους και τους χρόνια πάσχοντες.

Είναι ημέρα διαμαρτυρίας για τη δεινή θέση στην οποία έχουν έλθει από τα απαράδεκτα και εξοντωτικά μέτρα λιτότητας, που παίρνουν όλες οι Κυβερνήσεις με άλλοθι την παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη η Περιφερειακή Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου προγραμματίζει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και εκδηλώσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και διεκδικεί:

  • Αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας και Εκπαίδευσης
  • Ανάκτηση των απωλειών που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση
  • Ουσιαστική βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης

Για τη Χίο

Καλούμε τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές μας, τους φίλους και τους εθελοντές στη συγκέντρωση που θα γίνει την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα να ενώσουμε τη φωνή μας και να δηλώσουμε ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται…

Επίσης:

Την Παρασκευή 1/12 στις 11.00 π.μ.   μαθητές Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης, μαζί με τους δασκάλους, καθηγητές και γονείς θα συμμετάσχουν σε βιωματικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Σε περίπτωση βροχής οι δράσεις θα μεταφερθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου.

Την Παρασκευή 1/12 η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου θα προβάλει την Ουγγρική ταινία «Δολοφονικά Αμαξίδια», αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Α.μεΑ. Η είσοδος για όλα τα άτομα με αναπηρία και των συνοδών τους θα είναι δωρεάν.

banner

Τη Δευτέρα 4/12 σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο γραφείο του Παγχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. στην οδό Δημοκρατίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι.

Στη Λέσβο και τη Σάμο η εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει στα τμήματα αιμοδοσίας των αντίστοιχων Νοσοκομείων την ίδια ημέρα και ώρα.

Για την Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.

Η Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 Σοφία Μιχάλα                                                                                       Νέστορας Ξυλάς

 

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.alithia.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue