Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, σε Ικαρία και Φούρνους

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, σε Ικαρία και Φούρνους

by ikariaki.gr
6 views

Εκδήλωση στις Ράχες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ σε ΙΚΑΡΙΑ και ΦΟΥΡΝΟΥΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν μέσα στον Οκτώβρη 4 εκδηλώσεις της Τ.Ε του ΚΚΕ στην Ικαρία και τους Φούρνους που αφορούσαν τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, περιελάμβαναν:

  • Παρουσίαση της Διακήρυξης της Κ.Ε. του ΚΚΕ, από στελέχη της Τ.Ε Ικαρίας – Φούρνων αλλά και της Επιτροπής Αιγαίου (Μαρίνος Μακρής στις Ράχες).

  • Προβολή του σχετικού ντοκιμαντέρ του ΚΚΕ, που αναφέρεται στην ιστορική περίοδο της Οκτωβριανής Επανάστασης αλλά και την διαδικασία σοσιαλιστικής οικοδόμησης που ακολούθησε.

  • Έκθεση οπτικού υλικού για τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ αλλά και βιβλίων.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία του κοσμοϊστορικού αυτού γεγονότος ως πηγής έμπνευσης, γνώσης και συμπερασμάτων, χρήσιμων για την οργάνωση του αγώνα σήμερα, που η καπιταλιστική οικονομική κρίση, η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, ο νέος κύκλος πολεμικών επεμβάσεων για το μοίρασμα των αγορών καταδεικνύουν πως ο καπιταλισμός δεν μπορεί να αποτελεί την τελευταία λέξη της κοινωνικής εξέλιξης.

Εκδήλωση στον Άγιο Κήρυκο

Από την Οκτωβριανή Επανάσταση αντλούμε πείρα, διδάγματα, συμπεράσματα, οδηγούς για δράση. Γιατί η κοινωνική εξέλιξη δε σταματά. Το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα, με τα φαινόμενα σήψης και παρασιτισμού που το χαρακτηρίζουν δεν είναι το τέλος της ιστορίας, όπως πολλοί βιάστηκαν να προεξοφλήσουν με τις αντεπαναστατικές ανατροπές τα χρόνια 89-91. Το πισωγύρισμα δεν αναιρεί το χαρακτήρα της εποχής, ότι ζούμε σε εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό.

Εκδήλωση στον Ευδηλο

Η μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος και ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Για την συνέχεια των εκδηλώσεων για τα 100χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης , προγραμματίζονται θεματικές εκδηλώσεις-παρουσιάσεις όπως για τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης στον σοσιαλισμό, για τη θέση της Γυναίκας, για την Παιδεία και τον Πολιτισμό κλπ., με αντίστοιχες προβολές ταινιών ή ντοκιμαντέρ.

Εκδήλωση στιους Φουρνους

Ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ στην Ιστορία της ανθρωπότητας.

ΙΚΑΡΙΑ 3/11/2017

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue