Home ΚοινωνίαΑιγαίο Εκδήλωση τιμής για την ηρωική και ένδοξη προσφορά της Λεσβιακής Φάλαγγας

Εκδήλωση τιμής για την ηρωική και ένδοξη προσφορά της Λεσβιακής Φάλαγγας

by ikariaki.gr
6 views

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, μπροστά σ’ ένα πολυπληθές κοινό και πολλούς επισήμους, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε εκδήλωση τιμής για την ηρωική και ένδοξη προσφορά της Λεσβιακής Φάλαγγας.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Κωνσταντίνας Βάκκα-Κυριαζή “Η Λεσβιακή Φάλαγγα. Ιστορία των Προγόνων μας” που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις Λεσβιακές εκδόσεις “μύθος”.

Στο δεύτερο μέρος έγινε παράδοση-παραλαβή της ιστορικής σημαίας της Λεσβιακής Φάλαγγας από την Εταιρεία Λεσβιακών Μελετών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στο τρίτο μέρος μέσα σ’ ένα κλίμα συγκίνησης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε απογόνους μελών της  Λεσβιακής Φάλαγγας. Κάποιοι από αυτούς ήρθαν ειδικά για την εκδήλωση από άλλα μέρη της Ελλάδας.

banner

Στο τέταρτο μέρος βραβεύτηκαν μέλη Λεσβιακών Σωματείων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για την πολύτιμη αρωγή τους στη Λέσβο και στον Ελληνισμό. Οι διαπρεπείς αυτοί συμπατριώτες μας ήρθαν ειδικά για την εκδήλωση από τις Η.Π,Α.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βράβευσε με τιμητική πλακέτα το Αναγνωστήριο Αγιάσου “Η Ανάπτυξη” για την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του στο πολιτισμό και την παράδοση του νησιού μας. Την πλακέτα παρέλαβε  από τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Βαλσαμίδη ο Αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου Παναγιώτης Σκορδάς, ο οποίος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την βοήθειά της στο δοκιμαζόμενο σωματείο.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue