Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Εβδομάδα Κινηματογραφικής Δημιουργίας στην Ικαρία

Εβδομάδα Κινηματογραφικής Δημιουργίας στην Ικαρία

by ikariaki.gr
23 views

cinemaΜια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήρε φέτος η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Κηρύκου σε συνεργασία με το «Νεανικό Πλάνο» (που οργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους) και για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ικαρία μια εβδομάδα κινηματογραφικών δράσεων:

Η Εβδομάδα Κινηματογραφικής Δημιουργίας στην Ικαρία ξεκινά αύριο Κυριακή 22 Ιουλίου στην πλατεία του Φάρου με την προβολή (στις 9.30 μ.μ.) του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Νίκου Θεοδοσίου “Ο κ. Λεονάρδος και οι άλλοι” που ζωντανεύει τον κόσμο των πλανόδιων κινηματογραφιστών. Θα είναι παρών και θα μιλήσει ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Από τη Δευτέρα, το πρόγραμμα της κινηματογραφικής εβδομάδας περιλαμβάνει:

– Κινηματογραφικά εργαστήρια και σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες στο Δημοτικό Σχολείο Άγιου Κηρύκου και θα δώσουν την ευκαιρία σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων να μυηθούν στην τέχνη και την τεχνική του κινηματογράφου αλλά και να δημιουργήσουν τις δικές τους ταινίες με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

– Προβολές βραβευμένων ταινιών για παιδιά (και όχι μόνο): Ανάμεσά τους η πολυβραβευμένη ταινία του Δημήτρη Σπύρου «Ο Ψύλλος» και η περίφημη «Ξύλινη Κάμερα», του Ντσαβένι Γουά Λουρουλί, από τη Νότια Αφρική.

avgi.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue