Home ΚοινωνίαΑιγαίο Εβδομάδα γαστρονομίας στη Πάτμο

Εβδομάδα γαστρονομίας στη Πάτμο

by ikariaki.gr
11 views

Workshop Tα παιδιά μαθαίνουν να μαγειρεύουν και μας κάνουν το τραπέζι

 

 

Ανυπομονούν τα παιδιά μας για την ημέρα της ΠΑΙΔΙΚΗΣ  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ που πρώτη φορά γίνεται στο νησί της Πάτμου.

Η παιδική γαστρονομία θα περιλαμβάνει:

Διήμερο Workshop   για   παιδιά από 11  έως 12 ετών με θέμα την μαγειρική, τον υγιεινό τρόπο μαγειρέματος και το σαβουάρ βιβρ στο στρώσιμο του τραπεζιού, στο σερβίρισμα και στο κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Το workshop  θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στο εστιατόριο APOCALYPSIS  του Patmos aktis suites and spa  στο Γροίκο .

 

banner

Την πρώτη μέρα  Πέμπτη 22 Ιουνίου από τις 12 το πρωί θα ξεκινήσουν από την ξενάγηση στην κουζίνα, τα χρηστικά σκεύη της μαγειρικής,  τους κυριότερους τρόπους και τα μυστικά του  μαγειρέματος.

Θα επικεντρωθούν σε κάποιες  κατηγορίες  (π.χ. ζυμαρικά ή όσπρια και θα διδαχθούν  πως μαγειρεύονται.   Θα ζητηθεί δε από τα παιδιά να εφαρμόσουν πρακτικά στην κουζίνα του σπιτιού τους αυτά που διδάχθηκαν στο φαγητό που θα τους ζητηθεί.

Στο workshop επίσης περιλαμβάνεται το Σαβουάρ βιβρ για το πώς στρώνουμε ένα τραπέζι,  πως τοποθετούμε  τα σερβίτσια π.χ. για σούπα, ή σπαγγέτι,  πως  τρώμε σε ένα επίσημο δείπνο.

Δεύτερη μέρα Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 Πρακτική εφαρμογή των όσων έμαθαν την προηγούμενη.

Θα φέρουν από το σπίτι αυτό που μαγείρεψαν,  θα  στρώσουν το τραπέζι όπως διδάχθηκαν και θα προσκαλέσουν τους γονείς τους ή τους φίλους τους να τους κάνουν το τραπέζι.  

 

Στο workshop θα διδάξουν oi  γνωστοί σεφ και συγγραφείς βιβλίων γαστρονομίας . Γεωργία Κοφινά , Γρηγόρης Χριστοδούλου και Μαρίνα  Ζουρίδη.

Την οργάνωση της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ φροντίζουν,  ο σύλλογος Γυναικών Πάτμου Η ΣΠΙΘΑ και το σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων .

 

Οργάνωση  Εβδομάδας Γαστρονομίας : Εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, www. Patmostimes.gr.  ΜΚΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Είναι υπό την αιγίδα της Ι..Μονής Πάτμου, της Λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και της Aegean cuisine.

 

Μέγας χορηγός και συνδιοργανωτής:  Δήμος Πάτμου. Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου, Σύλλογος Γυναικών Πάτμου Η ΣΠΙΘΑ, Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματείων και Διαμερισμάτων, Μουσικός και πολιτιστικός σύλλογος Η Πάτμος των Χρωμάτων.

 

 

Στα πλαίσια  της   ανάδειξης της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  ως Γαστρονομική   Περιφέρεια   της Ευρώπης 2019, θα διεξαχθεί στην Πάτμο, η    Εβδομάδα Γαστρονομίας   από 19 έως 26 Ιουνίου,  με κεντρικά event την 5η ποδηλατοδρομία Πολιτισμού και  το 9Ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου. Η Εβδομάδα Γαστρονομίας θα ανοίξει με ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ.

 

 

 

Ο  Γιώργος Αμυράς για 5η χρονιά  οδηγεί την “Ποδηλατοδρομία Πολιτισμού Πάτμου” . 

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός του Καλοκαιριού

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός και πάλι αγκαλιά στην 5η Ποδηλατοδρομία Πάτμου, το Σάββατο 24  Ιουνίου 2017.  Με επικεφαλής τον Γιώργο Αμυρά, ποδηλάτες από την Αθήνα, την Πάτμο την Σάμο και τη Δωδεκάνησο, θα ποδηλατήσουν  19,5 χλμ για να  ενώσουν συμβολικά  τα μνημεία και τα πολιτιστικά σημεία αναφοράς της Πάτμου, Μοναστήρι, Αποκάλυψη, Βαπτιστήρι, Κάμπος και Καλλικατσού, μεταφέροντας το μήνυμα του ΕΥ ΖΗΝ στη Ζωή μας και του φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου μεταφοράς.

Η εκκίνηση των ενηλίκων  θα γίνει,    το πρωί   του Σαββάτου από τη Χώρα το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, θα περάσουν από τη Σκάλα, θα ενωθούν με τους μικρούς ποδηλάτες  της   Τζούνιορ ποδηλατοδρομίας  και  θα τους συνοδεύσουν μέχρι τον πούντο του Φτέρη από  όπου    θα συνεχίσουν επιστρέφοντας στην πλατεία της Σκάλας. Οι ενήλικες θα συνεχίσουν Κάμπο και θα τερματίσουν επιστρέφοντας από Σκάλα  και  Γροίκο στην Πέτρα της Καλικατσού, που βρίσκεται στον κόλπο του Γροίκου ο οποίος έχει ενταχθεί στους ομορφότερους κόλπους του κόσμου.      Η υποδοχή μικρών και μεγάλων ποδηλατιστών και η απονομή των διπλωμάτων θα γίνουν στο Ξενοδοχείο PATMOS AKTIS suites & spa   σε μια μικρή δεξίωση, ευγενική προσφορά του ξενοδοχείου.

Η 5η  ποδηλατοδρομία πολιτισμού   αφιερώνεται  στο Βαπτιστήρι του Ιωάννη Θεολόγου, όπου θα γίνει και η σχετική λαογραφική ενημέρωση.

Την ποδηλατοδρομία οργανώνουν η εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ  www.patmostimes.gr   η  ΜΚΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και ομάδα εθελοντών.

Η Ποδηλατοδρομία Πολιτισμού περιλαμβάνεται στις Δράσεις για το ΕΥΖΗΝ  στα πλαίσια της Εβδομάδας Γαστρονομίας Πάτμου.  Μέγας χορηγός ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ.  Συνδιοργανωτές: Δήμος Πάτμου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Χορηγοί φιλοξενίας: Patmos aktis suites & spa, Romeos Hotel, villa zacharo.

Χορηγοί:  Blue star ferries, Keridis works, Pleiades restaurant and pool bar, ELIN , jumpo BACHAS, ΑΒ food market-Νίκος Μίχας, Mάρκος Παππάς.

Χορηγοί επικοινωνίας: www.patmostimes.gr- H RODIAKI- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-AEGEAN NEWS – PATMOS RADIO 91 – Αιγαίο 95,8 – volvano SANTORINI   – Sport Kyklades, Σαμιακή Τηλεόραση, www.ikariaki.gr

Υποστηρικτές : PIXELS advertising. AΣ ΞΑΝΘΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ-ΣΤΙΒΟΣ.ΕΠΑΛ-ΜΑΡΙΝΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ drone

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue