Home Κοινωνία Δράση – Ενότητα – Προοπτική : Οι θέσεις της παράταξης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου

Δράση – Ενότητα – Προοπτική : Οι θέσεις της παράταξης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου

by ikariaki.gr
1 views

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο της 28ης/9/17 η παράταξη μας μεταξύ άλλων θεμάτων στα εκτός ημερησίας θέματα ζήτησε ενημέρωση για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο θέμα της προσωρινής στέγασης του 2ου δημοτικού σχολείου. Το να «χρεώνουμε» την εκπαιδευτική κοινότητα για ασυμφωνία δεν δικαιολογεί την αδράνεια του Δήμου σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Λύση έπρεπε να είχε δοθεί από την μέρα που τελείωσε το προηγούμενο σχολικό έτος. Δυστυχώς η αναταραχή σε παιδιά και γονείς εξακολουθεί να υπάρχει όσο ο Δήμος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Κι ενώ πριν 1 μήνα έλεγαν ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν προκάτ κατασκευές τώρα «εξετάζεται κι αυτό το ενδεχόμενο». Παρά τις έως τώρα αοριστολογίες κινδυνεύει να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος έναρξης εργασιών μιας και οι προθεσμίες χρονοδιαγράμματος του προγράμματος ΕΣΠΑ είναι συγκεκριμένες κάτι που ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα μέχρι και την μη υλοποίηση του έργου. Μας διαβεβαίωσαν πως ότι και να γίνει τα παιδιά θα είναι το Σεπτέμβρη του νέου έτους στις τάξεις με το έργο ολοκληρωμένο.
Απαράδεκτα καθυστερημένη είναι και η έναρξη του έργου επισκευής του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίων Σάμου.

Ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με τους ελέγχους ποιότητας υδάτων και την κατάσταση των φίλτρων αρσενικού του νερού στις πηγές του Καρλοβάσου καθώς και τον λόγο για τον οποίο δεν έχει δοθεί απάντηση στο αίτημα μας μέχρι σήμερα.

Το τόσο σημαντικό θέμα που είχαμε ζητήσει να μπει στο δημοτικό συμβούλιο εδώ και 3 εβδομάδες, αυτό του ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την μη αύξηση του ΦΠΑ τελικά δεν μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο γιατί όπως φαίνεται από δηλώσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, μάλλον του… διέφυγε! Ευελπιστούμε ότι θα μπει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue