Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Σάμου για την δίκη μελών του

Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Σάμου για την δίκη μελών του

by ikariaki.gr
5 views

Ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολειά μας

Καμία δίωξη σε όσους αγωνίζονται ενάντια του

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στα δικαστήρια Σάμου, δικάζονται ο Διαμαντής Γρυδάκης, μέλος του παραρτήματος Σάμου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και τοπικός σύμβουλος Μαραθοκάμπου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Τάκης Διαμαντίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου, για τη στάση τους και την παρέμβασή τους απέναντι στη φασιστικής έμπνευσης ομιλία που εκφωνήθηκε την 28η Οκτώβρη 2012 από καθηγήτρια του γυμνασίου Μαραθοκάμπου στην εκκλησία του χωριού.

Την ημέρα τιμής στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας δεν έχει θέση η ιδεολογία των πολιτικών απογόνων του φασισμού και του ναζισμού. Δεν έχει θέση ο φασισμός και ο ρατσισμός στα σχολεία.

Όπως τονίζαμε και τότε, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο φασισμός βγάζουν «λάδι» το σύστημα και αποπροσανατολίζουν τη νεολαία και την εργατική τάξη απ’ τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων και της καπιταλιστικής κρίσης. Αποτελούν, ταυτόχρονα, τα πιο βρώμικα όπλα στην προσπάθεια να καταπνιγεί η οργάνωση και η πάλη των εργαζομένων απέναντι στη σφαγή των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και γίνονται εμπόδια στον αγώνα για ζωή με δικαιώματα, στο να χαράξει ο λαός το δικό του δρόμο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Σήμερα, που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και άλλων εθνικιστικών – φασιστικών ομάδων επιχειρούν να αποτρέψουν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα σχολειά μας και τρομοκρατούν συναδέλφους, γονείς και μαθητές, σήμερα που συστηματικά προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες, η απομόνωση τέτοιων αντιλήψεων και των εκφραστών τους είναι αναγκαία όσο ποτέ. Εξάλλου έχουμε πλέον πολλά δείγματα της εγκληματικής – φασιστικής δράσης του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Είναι σε εξέλιξη η δίκη ηγετικών στελεχών, βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής για τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες και σε κομμουνιστές συνδικαλιστές.

Οι εκπαιδευτικοί, ως παιδαγωγοί της νέας γενιάς, και οι γονείς πρέπει, μαζί και με το εργατικό λαϊκό κίνημα να απομονώσουν το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, να παλέψουν ενάντια στο φασισμό, να απομονώσουν τους εκφραστές του. Θέλουμε τα παιδιά μας να διαπαιδαγωγούνται με τις αξίες της εργατικής τάξης και του λαού μας, με τις αξίες της  συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης κι όχι της υποταγής και του μίσους.

Καλούμε την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, τους συλλόγους γονέων, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς να συμπαρασταθούν στους διωκώμενους και να παρευρεθούν στο δικαστήριο την ημέρα της δίκης, καταγγέλοντας και απομονώνοντας κάθε είδους φασιστικές και νεοναζιστικές απόψεις.

banner

 

Ο λαός μας διδάσκεται απ’ την ιστορία του, ότι μόνο με οργανωμένο αγώνα και πάλη για να γίνει αυτός αφέντης στον τόπο του, θα δει καλύτερες μέρες.

Εμπνεόμαστε απ’ την ιστορία του, συνεχίζουμε τον αγώνα.

 

 

Σάμος, 12 Μάρτη 2017

 

 

 

 

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ                                              Εύδηλος  14/3/2017

Τηλ: 22750  31026                                                     Άρ. Πρωτ.: 

Φαξ: 22750 31026

Προς: Σχολικές μονάδες Ικαρίας –Φούρνων

Μ.Μ.Ε.

 

Θέμα:  « Ψήφισμα συμπαράστασης  »

 

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων δηλώνει τη συμπαράσταση του στο συνάδελφο Τάκη Διαμαντίδη (Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σάμου) που διώκεται για την παρέμβαση του ενάντια στην ομιλία που εκφωνήθηκε την 28/10/2012 από καθηγήτρια του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου στην εκκλησία του χωριού, μια ομιλία με όλα τα χαρακτηριστικά ενός φασιστικού κηρύγματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη μέρα μνήμης και τιμής του αντιφασιστικού αγώνα του Ελληνικού λαού.

Πιο συγκεκριμένα, ο σ. Διαμαντίδης κάλεσε μεγαλόφωνα τους παρισταμένους να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απέναντι σε μια ομιλία ρατσιστική (περί της ανωτερότητας της Ελληνικής φυλής), ξενοφοβική (για τους μετανάστες που αποτελούν το σύγχρονο Δούρειο Ίππο)  και που έβαλε κατά της δημοκρατίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο την περίοδο της χούντας (έκπτωση αξιών μετά το 1974 ) και προκρίνοντας δικτάτορες σαν τον Μεταξά (ως σωτήρες που είναι κατάλληλοι να  μας σώσουν και σήμερα όπως και στο παρελθόν)… Ανάμεσα στις υπόλοιπες κατηγορίες που βαρύνουν τον συνάδελφο είναι και πως υπέγραψε ως πρόεδρος του σωματείου ανακοίνωση – καταγγελία για το γεγονός, καθώς και πως τη δημοσιοποίησε!

Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι εκπαιδευτικοί έχουν χρέος περισσότερο απ όλους να δίνουν το παράδειγμα, ορθώνοντας το ανάστημα τους απέναντι σε τέτοιες επικίνδυνες και αντικοινωνικές απόψεις, καθώς και πως είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε σωματείου να κρίνει, να καταγγέλλει και να δημοσιοποιεί την καταγγελία του απέναντι στο ρατσισμό, το φασισμό και τη ξενοφοβία.

 

  • Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.
  • Όχι στο δηλητήριο που χύνεται στα μυαλά των παιδιών μας από ρατσιστικά κηρύγματα μίσους.
  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που βαρύνουν τους κατηγορούμενους.
  • Καταδικάζουμε τις φασιστικές προκλήσεις και δηλώνουμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα θα σταθεί απέναντί τους όπου και όποτε εκδηλώνονται.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Δάμαλος Χρήστος                                                                      Φαλιέρος Δημήτρης

 

 

 

 

ΑΔΕΔΥ                                          ΣΑΜΟΣ: 13/3/2017

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία στο δημόσιο και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν  στην 3ωρη  διευκολυντική  στάση  εργασίας

8-11 π.μ. που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τη Σάμο και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης την Πέμπτη 16 Μάρτη 2017 στις 9:30 στα Δικαστήρια όπου δικάζονται ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου Τάκης Διαμαντίδης και ο τοπικός σύμβουλος Μαραθοκάμπου και μέλος του παραρτήματος Σάμου της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Διαμαντής Γρυδάκης για τη στάση τους και την παρέμβαση τους απέναντι στη φασιστικής έμπνευσης ομιλία που εκφωνήθηκε την 28/10/2012 από καθηγήτρια του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου στην εκκλησία του χωριού.

Ζητάμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που βαρύνουν τους κατηγορούμενους.

Καλούμε τη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να απομονώσουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον φασισμό και τους εκφραστές τους.

Ιστορικά ο τόπος μας έχει μαρτυρήσει από τέτοια φαινόμενα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χύνει το δηλητήριο του φασισμού- ρατσισμού δηλητηριάζοντας τη νέα γενιά.

Όλοι και όλες την Πέμπτη 16 Μάρτη 2017 στην στάση εργασίας 8- 11π.μ. και στην συγκέντρωση στις 9:30π.μ. στο Δικαστήριο στο Βαθύ της Σάμου.

 

 

Από την Ε.Γ.

του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ

 

 

 

ΛΑΕ Σάμου: Στήριξη στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σάμου

Η ΛΑ.Ε. Σάμου εκφράζει την υποστήριξή της στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σάμου και αγωνιστή εκπαιδευτικού, Σεβαστού Διαμαντίδη. Η στάση του κατά την εκφώνηση του απαράδεκτου ακροδεξιού λόγου της κυρίας Κουκούλη θεωρούμε ότι ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη. Ζητάμε την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία, αφού η πολιτική και ηθική δικαίωσή του είναι αυτονόητη για εμάς και για όλο τον κόσμο που παρακολούθησε το περιστατικό.

Αθώωση των Διαμαντίδη – Γρυδάκη

Καμία δίωξη αγωνιστών εκπαιδευτικών

Όλοι στην κινητοποίηση στο Πλημμελειοδικείο στο Βαθύ την ημέρα της δίκης Πέμπτη 16 Μαρτίου (9 π.μ.)

Λαϊκή Ενότητα Σάμου

14/3/2017

 

 

 

 

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

Η Ομάδα  Γυναικών Μαραθοκάμπου καλεί τις γυναίκες όλου του χωριού αλλά και όλους του κατοίκους από τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες να απομονώσουν την ιδεολογία των πολιτικών απογόνων του φασισμού και του ναζισμού, να μην μπορούν να σταθούν στα σχολεία, στις γειτονιές και στο χωριό μας, να μην τολμούν να δηλητηριάζουν συνειδήσεις, να χτυπούν αγωνιστές!

Καλούμε όλο το χωριό να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βαθύ την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 9:30π.μ., όπου δικάζονται  ο Διαμαντής Γρυδάκης, μέλος του παραρτήματος Σάμου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και τοπικός σύμβουλος Μαραθοκάμπου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Τάκης Διαμαντίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου, για τη στάση τους και την παρέμβασή τους απέναντι στην ομιλία  που ήταν γεμάτη με το φασιστικό δηλητήριο για την 28η Οκτώβρη 2012 από καθηγήτρια του γυμνασίου Μαραθοκάμπου στην εκκλησία του χωριού.

     Τη μέρα αυτή, μέρα τιμής στον αντιφασιστικό αγώνα, οι γυναίκες του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος αποδίδουμε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας ενάντια στο φασισμό,απομονώνουμε το ρατσισμό και τον φασισμό στα σχολειά και στις γειτονιές μας.

Σήμερα, που η ανεργία των γυναικών χτυπάει «κόκκινο», η ναζιστική, φασιστική Χρυσή Αυγή μας καλεί να επιστρέψουμε πάλι στο νοικοκυριό. Λένε ότι «αυτό είναι το κύριο καθήκον της γυναίκας». Επαναφέρουν αντιδραστικές απόψεις για τη θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία.

Ρίχνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο για να βλέπουμε τη συνάδελφο, τη γειτόνισσα, τη φίλη μετανάστρια ως εχθρό και να βγαίνει «λάδι» ο πραγματικός μας αντίπαλος, το σύστημα που γεννά το φασισμό και τον πόλεμο, τη φτώχεια, την ανεργία.

Κάθε γυναίκα από λαϊκή οικογένεια, κάθε μάνα που νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών της έχει χρέος να αντιπαλέψει το φασισμό και τον ναζισμό που δηλητηριάζει τη σκέψη και το μυαλό των παιδιών και της νεολαίας μας.

 

Ζητάμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους κατηγορούμενους!

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

 

Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

 

«… Και σεις, να μάθετε να βλέπετε κι όχι να χαζεύετε. Πρέπει να ενεργείτε κι όχι να λέτε λόγια. Αυτό το τέρας μια φορά κόντεψε να κυβερνήσει τον κόσμο. Οι λαοί είχαν ναρκωθεί, αλλά τώρα ας μη βιαστούμε να τραγουδήσουμε τη νίκη. Η κοιλιά απ’ όπου γεννήθηκε είναι ακόμα γόνιμη» (Μπ. Μπρεχτ, «Η άνοδος του Αρθούρου Ούι»)

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue