Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Δίκτυο Γυναικών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σχετικά με τη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΔΗΣΥ

Δίκτυο Γυναικών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σχετικά με τη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΔΗΣΥ

by ikariaki.gr
18 views

 

ΟΙ προοδευτικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον πλανήτη βροντοφωνάζουν σήμερα την αναγκαιότητα για ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Το αίτημα αυτό γίνεται ακόμη πιο ηχηρό για τη χώρα μας. Τον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία.

 

Η ισότητα, η δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια είναι μέρος από τις αξίες που πρεσβεύει το ΚΙΝΗΜΑ μας, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Αξίες που έγιναν πράξη την περίοδο διακυβέρνησης Γιώργου Α. Παπανδρέου (2009 – 2011), όταν για πρώτη φορά στην ιστορία μας και με αξιοκρατική διαδικασία συμμετείχε στην Κυβέρνηση και στα κέντρα λήψης αποφάσεων μεγάλος αριθμός γυναικών –  πολιτικών.

Την ίδια στιγμή, με έκπληξη πληροφορούμαστε την προκλητικά ανδροκρατούμενη σύνθεση της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.  Από το σύνολο των 42 μελών της μόλις 2 είναι γυναίκες. Γιατί άραγε;

 

banner

Πέρα από το συμβολισμό, ο ουσιαστικός αποκλεισμός των γυναικών από την Επιτροπή Δεοντολογίας ενός φορέα της Κεντροαριστεράς είναι προσβολή για εμάς τις γυναίκες.

Είναι προσβολή και για τις αξίες της ισότητας που το ΚΙΝΗΜΑ μας πρεσβεύει.

Ισότητα, δικαιοσύνη για όλους, αυτό είναι το αίτημά μας.

Να πάρουμε ότι μας αξίζει και όχι ότι μας χαρίζεται.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue