Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Δήμος Ικαρίας : Υποβολή προτάσεων για την προετοιμασία & ωρίμανση έργων για υλοποίηση / συγχρηματοδότηση στην Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027

Δήμος Ικαρίας : Υποβολή προτάσεων για την προετοιμασία & ωρίμανση έργων για υλοποίηση / συγχρηματοδότηση στην Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027

by ikariaki.gr
12 views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                    Άγιος Κήρυκος  11 Φεβρουαρίου  2019

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ                              

Υποβολή Προτάσεων για την Προετοιμασία & Ωρίμανση Έργων για Υλοποίηση / Συγχρηματοδότηση στην Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027.

  Δίνοντας συνέχεια στην προσπάθεια που γίνεται από την σημερινή διοίκηση του Δήμου Ικαρίας σε επίπεδο προγραμματισμού και αξιοποίησης κάθε διαθεσίμου χρηματοδοτικού εργαλείου για να αντιμετωπιστούν τα  προβλήματα στις ανεπαρκείς υποδομές του νησιού.

 Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η υποβολή των τεχνικών δελτίων των  προτάσεων του δήμου Ικαρίας, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Υπουργείου οικονομικών για Προετοιμασία & Ωρίμανση Έργων για Υλοποίηση στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027.Οι προτάσσεις του δήμου προσδιορίστηκαν  μετά από συνεδρίαση των επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας.

Οι  προτάσεις αυτές συνολικού προϋπολογισμού 4.947.835 ευρώ αφορούν :

 Α) Επενδύσεις σε υποδομές μεταφορών :

1. Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για τον δρόμο Καρκινάγρι – Μαγγανίτη (ολοκληρώνει την κυκλική σύνδεση του νησιού)

2.  Να εκπονηθούν οι αναγκαίες  μελέτες για την ασφαλτόστρωση του αγροτικού δικτύου του νησιού.

banner

3.  Να εκπονηθούν οι αναγκαίες  μελέτες για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Μονοκάμπι – Νέγια- Περδίκι.

4.  Να εκπονηθούν οι αναγκαίες  μελέτες για τον δρόμο Ξυλοσύρτη –Λιβάδι.

5. Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την δημιουργία Προβλήτα στον οικισμό Τραπάλου.

6. Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για το αλιευτικό καταφύγιο στον Αρμενιστή.

  Β) Δράσεις για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής:

1. Εκπόνηση μελετών εφαρμογής για να μπορέσει να αξιοποιηθεί η μελέτη του γεωπονικού πανεπιστήμιου Αθηνών «Η ερημοποίηση και η αντιμετώπιση της στην Ικαρία».

2.Εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την κατασκευή φραγμάτων (ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιοχές Κουντούρα και Περδικιού στην Δ.Ε Αγ. Κηρύκου, καθώς και την περιοχή Οτές στην Δ.Ε Ραχών ), αλλά και την αξιοποίηση του μελετητικού υπόβαθρου που υπάρχει για το φράγμα στα Αρνοπεζα. (χρειάζεται μελέτη Δικτύου διανομής).

   Γ)Επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας:

1. Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την ταυτοποίηση και την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ικαρίας.

2. Μελέτη εγκατάστασης φωτοβολταικων συστημάτων που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και των εγκαταστάσεων των αντλιοστασίων.    

3. Μελέτη εγκατάστασης συστημάτων γεωθερμίας στα δημοτικά κτήρια και τα σχολεία

4.  Μελέτη εγκατάστασης σταθμών φόρτισης  ηλεκτροκινήτων οχημάτων στο νησί.

 Δ) Δράσεις προστασίας, ανάπτυξης και προβολής της φυσικής κληρονομιάς:

1. Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την αναβάθμιση των τριών υδροθεραπευτηρίων (Απόλλων – Σπηλιά- Ασκληπιός) του δήμου Ικαρίας, και την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Λευκάδας και Αγίας Κυριακής.

2. Μελέτη ανάδειξης και προστασίας στο δάσος του Ράντη.

3. Μελέτες ανάδειξης και προστασίας  πολιτιστικών μνημείων του νησιού όπως Γεφύρια (π.χ Χάλαρη – Φραντάτου),   νερόμυλων (π.Χ Λευκάδας), Κάστρα (π.χ Κοσκινά – Μηλιωπού), και εκκλησιών (π.χ Αγίας Λεσβίας- Άγιου Παύλου).

4. Να εκπονηθούν μελέτες ταυτοποίησης αναρριχητικών πεδίων στην Ικαρία .

5. Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την αξιοποίηση του μύθου του Ίκαρου  (π.χ Υποδομών για την διεξαγωγή διεθνών αγώνων αεραθλημάτων- υποδομών για την δημιουργία της Ικάριου Ακαδημίας, κλπ).

6. Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την κατασκευή πολιτιστικού – συνεδριακού κέντρου στην Δ.Ε Αγ. Κηρύκου. 

 Ε) Επενδύσεις στον τομέα της διαχείρισης Υδάτων – Λυμάτων :

1) Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης (ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιοχές Γλαρεδου στην  Δ.Ε Αγ. Κηρύκου, και στην Δ.Ε Ραχών ).

2. Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την κατασκευή μονάδων Αφαλάτωσης (ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιοχές Φάρου  Δ.Ε Αγ. Κηρύκου, και Καρκιναγρίου στην Δ.Ε Ραχών).

3. Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την κατασκευή μονάδων βιολογικών καθαρισμών. (ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιοχές Ξυλοσυρτίου στην  Δ.Ε Αγ. Κηρύκου, καθώς και Καρκιναγρίου, Αγίου Δημητρίου, Γιαλισκαρίου, στην Δ.Ε Ραχών).

Στ) Υποδομές προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης:

 1. Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την κατασκευή νέων παιδικών σταθμών  (ενδεικτικά αναφέρουμε ένα στην  Δ.Ε Αγ. Κηρύκου, και ένα στην Δ.Ε Ευδηλου).

2. Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων (ενδεικτικά αναφέρουμε ένα νέο κτήριο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Δ.Ε Αγ. Κηρύκου).

ΔΗΜΟΣ   ΙΚΑΡΙΑΣ




Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue