Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Δήμος Ικαρίας : Δήλωση για την δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ζήτημα των συμβασιούχων

Δήμος Ικαρίας : Δήλωση για την δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ζήτημα των συμβασιούχων

by ikariaki.gr
14 views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Άγιος  Κήρυκος 17/6/2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                                                                   

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

Σήμερα ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος μαζί με τους υπολοίπους εκλεγμένους δημάρχους με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν κοινή δήλωση   για το ζήτημα των συμβασιούχων, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.  

 Ακολουθεί το κείμενο της δήλωσης  των δημαρχών :

Η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού στέλνει τελεσίδικο μήνυμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας στέλνονται στην ανεργία. Για πολλούς από αυτούς τους αμφισβητείται προκλητικά ακόμα και η πληρωμή τους για δουλειά, που ήδη έχουν παράσχει.

Μέσω αυτής της καταδικαστέας για εμάς και απαράδεκτης, ως προς το περιεχόμενό της για τους ίδιους τους εργαζόμενους, απόφασης, «δικαιώνονται» τελικά εκείνες οι δημοτικές αρχές που έχουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους.

banner

Ανάγονται επίσης σε πολιτικά και διοικητικά υπόλογες οι Δημοτικές Αρχές που έδρασαν με βάση την υπαρκτή νομοθεσία και κύρια με την υποχρέωσή τους να λειτουργήσουν στοιχειωδώς, υπεύθυνα τις υπηρεσίες καθαριότητας στους Δήμους τους, να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον των πόλεων τους. Αυτές οι Δημοτικές Αρχές που αντιστέκονται και αρνούνται να παραδώσουν στους εργολάβους κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες, να τους επιτρέψουν να λυμαίνονται δημόσια έσοδα που ακριβοπληρώνουν αποκλειστικά και απευθείας τα νοικοκυριά.

Μέσω αυτής της απόφασης βρίσκει διέξοδο διαφυγής η Κυβέρνηση, που έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά, σε κάλπικη αντιπαράθεση με την ΝΔ, και ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και αποτελεί  «διακαή πόθο» μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 Ως δημοτικές αρχές δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε.

  • Η σιωπή μας σημάνει ότι συνηγορούμε οι πόλεις μας να γίνουν χωματερές το επόμενο διάστημα.
  • Ότι αποδεχόμαστε την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, με το καθεστώς της σύμβασης γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στους Δήμους ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.
  • Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, που κτίζεται χρόνια τώρα, και που για τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι η βασική αιτία των εργατικών ατυχημάτων που εκτινάσσονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Λέμε λοιπόν όχι σε αυτόν το νέο αντιλαϊκό κατήφορο και καλούμε Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια που ήδη έχουν δηλώσει την εναντίωσή τους στις απολύσεις να συνταχτούν με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της να λυθεί άμεσα, να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι Δήμοι.

Συντασσόμαστε και θα συνδράμουμε, με ό,τι μέσο έχουμε στη διάθεσή μας, με τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων. Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας»

 

Οι δήμαρχοι:

Ικαρίας Σταμούλος Σ

Καισαριανής Σταμέλος Η

Πάτρας Πελετίδης Κ

Πετρούπολης Σίμος Β

Χαϊδαρίου Σελέκος Μ


Άγιος Κήρυκος 19/6/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ανακοίνωση για τις συνέπειες της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με το ζήτημα των συμβασιούχων.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Για πολλούς από αυτούς τους αμφισβητείται προκλητικά ακόμα και η πληρωμή τους για δουλειά, που ήδη έχουν παράσχει. Μέσω αυτής της απαράδεκτης, ως προς το περιεχόμενό της απόφασης, ανάγονται επίσης σε πολιτικά και διοικητικά υπόλογες οι Δημοτικές Αρχές που έδρασαν με βάση την υπαρκτή νομοθεσία και κύρια με την υποχρέωσή τους να λειτουργήσουν στοιχειωδώς, υπεύθυνα τις υπηρεσίες καθαριότητας στους Δήμους τους, να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον των πόλεων τους.

Μέσω αυτής της απόφασης βρίσκει διέξοδο διαφυγής η Κυβέρνηση, που έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά, σε κάλπικη αντιπαράθεση με την ΝΔ, και ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και αποτελεί «διακαή πόθο» μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η απόφαση αυτή και η μέχρι σήμερα στάση της κυβέρνησης δημιουργεί στο Δήμο Ικαρίας που έχει 18 τέτοιες περιπτώσεις συμβασιούχων εργαζόμενων σοβαρά προβλήματα . Αφού το νησί μένει με ένα μόνο απορριμματοφόρο όχημα από τα 6 που κινούνται σήμερα και κανένα εργάτη καθαριότητας για εργασίες οδοκαθαρισμου, παραλιών κλπ σε όλο το νησί. Ταυτόχρονα οι ιαματικές πηγές του νησιού δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν σε κανονικούς ρυθμούς, με ότι συνέπειες έχει αυτό τόσο στην λειτουργία της υπηρεσίας του δήμου όσο και στην λειτουργία δεκάδων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από τις ιαματικές πηγές.

Για όλα αυτά  υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερεις παρεμβάσεις από πλευράς δήμου προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Απρίλιος 2016- Δεκέμβριος 2016- Απρίλιος 2017- Μάιος 2017) 

Ως δημοτική αρχή δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε.

  • Η σιωπή μας σημάνει ότι συνηγορούμε στο να γίνει η Ικαρία χωματερή.

  • Η σιωπή μας σημάνει ότι αποδεχόμαστε την απόλυση εργαζομένων, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, με σύμβαση γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στους Δήμους ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.

  • Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, που κτίζεται χρόνια τώρα, και που για τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι η βασική αιτία των εργατικών ατυχημάτων.

Καλούμε Δημάρχους & Δημοτικά Συμβούλια που ήδη έχουν δηλώσει την εναντίωση τους στις απολύσεις, να συνταχτούν με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της να λυθεί άμεσα, να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι Δήμοι.

Συντασσόμαστε και θα συνδράμουμε, με ό,τι μέσο έχουμε στη διάθεσή μας, με τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων. Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας.

Καλούμε για μια ακόμα φορά την ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου να τοποθετηθεί με απόφαση του Δ.Σ επί της πρότασης που έχουμε καταθέσει από τις 19/5/2017.

Καλούμε τέλος επαγγελματικούς φορείς και σωματεία να δηλώσουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους με την συμμετοχή τους στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τρίτη 20/6/2017 στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στον Άγιο Κήρυκο.

Παράλληλα ενημερώνονται οι δημότες ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στους δήμους της Χώρας για το χρονικό διάστημα από 19/6 μέχρι και 22/6, δεν θα γίνεται ομαλή αποκομιδή απορριμμάτων και καθαρισμός των οικισμών.

Για τον λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση:

  • Όπως περιοριστεί, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους.

  • Για την κατανόηση και τη συμβολή των δημοτών και των επαγγελματιών στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την λειτουργία των ιαματικών πηγών καταβάλλεται προσπάθεια να λειτουργήσουν με ευθύνη της διοίκησης του δήμου με μειωμένο ωράριο, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα και να δοθεί επίσημη απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών ως προς τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών μας σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης των επισκεπτών των θερμών και των δεκάδων αυτοαπασχολούμενων της περιοχής.

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue