Home ΠερίθαλψηΓηροκομείο Για τις Εργασίες στο Γηροκομείο Ικαρίας – Ρεπορτάζ

Για τις Εργασίες στο Γηροκομείο Ικαρίας – Ρεπορτάζ

by ikariaki.gr
71 views

Το Γηροκομείο της Ικαρίας αποτέλεσε για πολλά χρόνια σημείο αντιπαράθεσης για το δημοτικό γίγνεσθαί, τουλάχιστον από τότε που η Ι.Μητρόπολη Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων αποφάσισε να μεταφέρει το κτήριο στον Δήμο της Ικαρίας. Πολλοί φορείς εκτός του Δήμου συνδράμουν στην επισκευή του κτηρίου με προεξάρχουσα την Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής αλλά και πλήθος πολιτών που ενδιαφέρονται για την κατάσταση και την σωστή λειτουργία μια προνοιακής δομής για την 3η ηλικία.

Η καταγγελία που θα ακούσετε παρακάτω ήταν η αφορμή να επισκεφθούμε το Γηροκομείο την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 για ένα φωτορεπορταζ, το οποίο σας παραθέτουμε σε αυτή την δημοσίευση μαζί με τα όσα λέχθηκαν από την κ.Κατερίνα Πετράκη, μέλος της Επιτροπής Στήριξης του Γηροκομείου Ικαρίας στην πρωινή εκπομπή της Ικαριακής Ραδιοφωνίας 92,8fm την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Αγίου Κηρύκου κ.Νικόλαο Λαρδά, ο οποίος μας έδωσε απαντήσεις για τις εργασίες σχετικά με την καταγγελία της κ.Πετράκη. Τηλεφωνική παρέμβασή είχαμε και από την κ.Μαρία Μπινίκου, Δημοτικό Σύμβουλο με την αντιπολιτευόμενη παράταξη στο Δήμο.

Αναφορικά με αυτά που ”είδε” ο φωτογραφικός μας φακός στις δύο πτέρυγες του Γηροκομείου (Βόρεια-Νότια), το θέαμα είναι αποκαρδιωτικό, στην Βόρεια πτέρυγα, που γίνονται οι εργασίες, πολλά από τα δωμάτια που βρίσκονται οι γέροντες έχουν γίνει ”αποθήκες” κρεβατιών ή κλινοσκεπασμάτων, οι διάδρομοι έχουν καταληφθεί από διάφορα αντικείμενα και η θέρμανση είναι απούσα, αφού οι χώροι λόγω των εργασιών είναι ανοικτοί και έτσι η θέρμανση τους είναι δύσκολη υπόθεση, ενώ και η σκόνη είναι παρούσα σε όλο το κτήριο.

Στην ”Νότια” πτέρυγα, τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα, με τα πρώτα δύο δωμάτια να είναι πλημμυρισμένα με νερό, αφού το νερό τρέχει ”ζωντανό”από το ταβάνι, η κατάσταση στην υπόλοιπη πτέρυγα που δεν έχει διαρροές είναι ακόμα χειρότερη αφού υπάρχουν φουσκωμένα πατώματα, οι σοβάδες έχουν αρχίσει να πέφτουν από την εμφανή υγρασία, και οι ντουλάπες και τα κουφώματα, παράθυρα, χρίζουν άμεσης αντικατάστασης αν χρειαστεί στο μέλλον να επαναλειτουργήσουν και να φιλοξενήσουν γέροντες.

Οι φωτογραφίες από την ταράτσα δείχνουν την αιτία της μεγάλης διαρροής στα δωμάτια της Νότιας πτέρυγας, αφού υπάρχει μια ρωγμή διαμέσου της ”πλάκας” του ταβανιού που δεν υπάρχει καθόλου μόνωση.

Σίγουρα οι επόμενοι μήνες και μέρες, με την καλυτέρευση των καιρικών φαινομένων θα είναι κρίσιμα για την επιτάχυνση των εργασιών σε όλους τους χώρους του Γηροκομείου, και ευχής έργο είναι να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερο.

Θα επιστρέψουμε σύντομα στο Γηροκομείο της Ικαρίας για ένα ρεπορτάζ με πληρέστερη καταγραφή των ελλείψεων του αλλά και με πληρέστερες τοποθετήσεις από τους άμεσα εμπλεκόμενους για την σωστή λειτουργία του.

Δημήτρης Φιλιπποπολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue