Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ανταπόκριση από τις εκδηλώσεις της ΟΓΕ στην Ικαρία για την 8η Μάρτη

Ανταπόκριση από τις εκδηλώσεις της ΟΓΕ στην Ικαρία για την 8η Μάρτη

by ikariaki.gr
0 views

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

                    ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

 

 

 

 

Και στην Ικαρία, όπως σε όλα τα μέρη της Ελλάδας , η ΟΓΕ μαζί με πολλές γυναίκες του νησιού τίμησαν την 8η Μάρτη ως ημέρα μνήμης αλλά και οργάνωσης για το σήμερα. Η εκδήλωση στον Χριστό Ραχών περιείχε θεατρικό με θέμα την συγκεκριμένη μέρα στην οποία συμμετείχαν οι Γυναίκες της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας μαζί με μικρά παιδιά. Ακολούθησε ανάγνωση του ιστορικού της 8ης Μάρτη και την εκδήλωσε έκλεισε με ομιλία η πρόεδρος της Ε.Δ.Γ.Ι Πόπη Λάκκα  η οποία τόνισε την «ανάγκη της οργάνωσης  των γυναικών της λαϊκής οικογένειας  (εργαζόμενες, άνεργες, μητέρες, νέες) στο κίνημα και απέναντι στα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ενίσχυση του μετώπου πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, για Σ.Σ.Ε με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ακύρωση των σχεδίων  του ΝΑΤΟ-Ε.Ε για την γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, που βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και πολεμικής εμπλοκής των λαών μας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων»

Έγινε επίσης αναφορά στα ζητήματα της Υγείας στο νησί, με αφορμή τα κενά σε παιδιάτρους στις δημόσιες δομές υγείας, τονίζοντας  για άλλη μια φορά την « αναγκαιότητα για  ένα Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου και χωρίς καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας »

banner

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος , ο αντιδήμαρχος Ραχών Σωτήρης Κόχυλας καθώς και αντιπροσωπίες των ταξικών σωματείων του νησιού.

 

Η βραδιά έκλεισε με κρασί και σπιτικούς μεζέδες, από τα χέρια των γυναικών…

 

Αντίστοιχη εκδήλωση ,με προβολή ταινίας, πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα στον Άγιο Κήρυκο από την Ομάδα Γυναικών. Στις ομιλίες μεταξύ άλλων τονίστηκαν:

« Σήμερα, 8 Μάρτη 2018, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει:

   Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα.

   Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας, αλλά και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών τους με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών.

   Ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας :

Στις εργαζόμενες που πετάχτηκαν στην ανεργία από την επιχείρηση “Καρυπίδης” και τώρα αντιμετωπίζουν τις μηνύσεις και τους τραμπουκισμούς της νέας εργοδοσίας του “Market In”, μαζί με την κρατική καταστολή.

Στην απολυμένη συνδικαλίστρια από την επιχείρηση “Σαβοιδάκης” στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στις εργάτριες του εργοστασίου “SELECTA” που αντέχουν απέναντι στην εργοδοτική βία με τη στήριξη των δικαστικών αρχών ».

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue