Home Εκπαίδευση Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για το νομοσχέδιο την Πέμπτη 17/1/2019

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για το νομοσχέδιο την Πέμπτη 17/1/2019

by ikariaki.gr
9 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Το Υπουργείο Παιδείας αυτή τη στιγμή περνάει ένα νέο σύστημα πρόσληψης-«διορισμών» στην εκπαίδευση, το οποίο στην ουσία θα οδηγήσει στην απόλυση αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάζονται αυτή τη στιγμή στα σχολεία. Είμαστε οι εκπαιδευτικοί, που με τη δήθεν υπόσχεση ότι θα διοριστούμε, μας έστελναν ως τώρα να καλύψουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων  απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, αναγκάζοντας μας ν’ αφήσουμε πίσω σπίτια και  οικογένειες. Τώρα με την ίδια υπόσχεση, μας στέλνουν να συλλέξουμε άλλα προσόντα, να πληρώσουμε για μεταπτυχιακά και σεμινάρια, λέγοντας μας πως τα χρόνια δουλειάς μας δεν είναι αρκετά, απαξιώνοντας, βέβαια, το πτυχίο μας, το οποίο δε θα είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για δουλειά.

Για άλλη μια φορά, οι διορισμοί που ανακοινώνονται ότι θα πραγματοποιηθούν σε βάθος τριετίας αποτελούν προεκλογική εξαπάτηση. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το σύστημα «διορισμών» όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας. Ακόμα και αν θα πραγματοποιηθούν 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, την επόμενη χρονιά θα χρειαστούν πάλι πάνω από 10.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσουν μόνο και μόνο οι δομές Ειδικής Αγωγής!

Πρόκειται για χτύπημα στο δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά. Πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, αφού παγιώνει τους εκπαιδευτικούς ως επισκέπτες των 9 μηνών, οι οποίοι χωρίς να προλάβουν να προσφέρουν όσα θα ήθελαν στους μαθητές τους, απολύονται και στέλνονται σε άλλο σχολείο. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι ενώ χρειάζονται  σταθερό εκπαιδευτικό, στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση δεν έχει γίνει ποτέ ούτε ένας διορισμός!

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και με αξιοπρέπεια.

Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

banner

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

 

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17/1 στις 11 π.μ. , στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου!

 

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση  Δ.Σ.  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραχών.

 

Στηρίζουμε αποφασιστικά την απεργία των εκπαιδευτικών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων!

 

 • Πέμπτη 17/01 νέα 24ώρη απεργία, στην Αθήνα συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις!!
 • Τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα για την απόσυρση της «τροπολογίας των απολύσεων»!

Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε! Να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια!

 

Η στήριξη και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 17 Γενάρη, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων», για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση 30 χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «διορισμών» και αποκαλύπτεται ότι στην ουσία μιλάμε για σχέδιο απολύσεων!

Χρειάζεται τώρα να καταδικαστούν μαζικά οι πολιτικές και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Απέναντι στην κοροϊδία για “διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια” απαντάμε:

 • Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο νόμου λαιμητόμο!
 • Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου!
 • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!
 • Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
 • Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών μας για το σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.  Κανένας συμβιβασμός με την αντιλαϊκή πολιτική, τα μνημόνια διαρκείας και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας για τα κέρδη των λίγων. Τη ζωή και τα δικαιώματα μας δεν τα παζαρεύουμε.

 

 

 

ΑΔΕΔΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ

ΣΑΜΟΣ 15/1/2019

 

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2019

 • Σάμος: Συγκέντρωση στην πλ. Πυθαγόρα στο Βαθύ στις 11.30
 • Ικαρία: Συγκέντρωση στις 11.00 στον Αγ. Κήρυκο

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ!

 

Το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών του Υπουργείου Παιδείας σημαίνει απολύσεις Αναπληρωτών Να αποσυρθεί εδώ και τώρα!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

 

Η ΕΓ του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ με αφορμή το σχέδιο του υπουργείου που είδε το φως της δημοσιότητας για τις προσλήψεις στην Εκπαίδευση και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» εκτιμά τα παρακάτω:

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών συναδέλφων.

Τα λεγόμενα κριτήρια, βάση των οποίων θα καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών, που θα είναι κοινά και για τους όποιους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών γίνουν τα επόμενα χρόνια, οδηγούν εκπαιδευτικούς, που σήμερα εργάζονται στην εκπαίδευση ως συμβασιούχοι, στην ανεργία. Δημιουργούν τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για μια ακόμα φορά) και τελικά λειτουργούν σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας.

Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία η κυβέρνηση μοιράζει ισοβαρώς προϋπηρεσία και ακαδημαϊκά προσόντα για να πουλάει ελπίδα σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους!

Αυτό που κυρίως επιδιώκει είναι η κατάργηση του πτυχίου ως μοναδικού μέσου διορισμού και η παραπομπή στο κυνήγι μεταπτυχιακών με το αζημίωτο!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λίγο πριν τις εκλογές, κοροϊδεύει ξανά τους χιλιάδες συμβασιούχους – αναπληρωτές αλλά και τους νέους απόφοιτους, καλλιεργεί ελπίδες ότι θα διοριστούν. Έφτασε στο σημείο ο Γαβρόγλου να λέει ξεδιάντροπα σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «…ο κάθε υποψήφιος να μπορεί να δει τον εαυτό του στην προκήρυξη…». ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ! Η κυβέρνηση επιδιώκει να καταστήσει ομήρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που θα επιδιώξουν να βρουν μια θέση δουλειάς.  

Όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έλεγαν και λένε στους αναπληρωτές: “τρέξτε σε όλη τη χώρα να μαζέψετε μόρια, υπηρετήστε στα δυσπρόσιτα για να τα διπλασιάσετε, δώστε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, μαζέψτε χαρτιά και πιστοποιήσεις, κάντε υπομονή και θα διοριστείτε”. Τώρα έρχονται με τον πιο άθλιο τρόπο και τσακίζουν όλους αυτούς τους συναδέλφους! Πετάνε στο καλάθι των αχρήστων χρόνια προσπάθειας και δουλειάς. Τα κριτήρια και η μοριοδότηση που επιδιώκουν να καθιερώσουν (ακαδημαϊκά, προϋπηρεσία, κοινωνικά) επί της ουσίας θα οδηγήσουν σε απολύσεις και σε διαρκή ανακύκλωση της ανεργίας, σε απαξίωση των σπουδών στις σχολές και των πτυχίων των αποφοίτων, σε ένα αέναο κυνηγητό “προσόντων”. Συγκεκριμένα:

 • Με το σχέδιο της κυβέρνησης έχουμε πραγματική κλοπή προϋπηρεσίας χιλιάδων εκπαιδευτικών. Πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους ή μη μπορώντας να στήσουν τη δική τους.
 • Μέσα από τα λεγόμενα «ακαδημαϊκά» κριτήρια και με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών, αφού δε θα είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για τη δουλειά. Θεσμοθετείται το ατέλειωτο κυνήγι και το εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων, για όσους έχουν και μπορούν οικονομικά, το διαρκές άγχος και η ανασφάλεια για τους νέους ανθρώπους, που θα καλούνται συνεχώς να αποδεικνύουν ότι είναι «άξιοι» και «ικανοί» να εργαστούν στην Εκπαίδευση, επί πληρωμή .
 • Σε μια περίοδο που χιλιάδες αναπληρωτές δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αυξήσει και άλλο το κόστος των σπουδών καταργώντας κάθε σχετική διευκόλυνση, έχει διατηρήσει το απάνθρωπο άνισο καθεστώς για τις άδειες των συμβασιούχων (μητρότητας, ασθενείας κ.ά.), οδηγεί τους εκπαιδευτικούς σε μια κούρσα ανταγωνισμού για ελάχιστες θέσεις διορισμών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ο καλύτερος και πιο υπάκουος μαθητής της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α! Υλοποιεί κατά γράμμα τις κατευθύνσεις των λεγόμενων “εργασιακών προσόντων”, των πιστοποιήσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει “δια βίου” να κυνηγούν οι εργαζόμενοι για μια κακοπληρωμένη και επισφαλή θέση εργασίας. Η πρόταση της κυβέρνησης βασίζεται στη λογική του ν. 3848 (Διαμαντοπούλου-ΠΑΣΟΚ) και στις προτάσεις ανάδειξης των “αξιότερων”, που κατέθεσε και πριν ένα μήνα η Ν.Δ στο πρόγραμμά της για την Παιδεία.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών. Ακόμα και οι 4.500 διορισμοί να πραγματοποιηθούν στην Ειδική Αγωγή, την επόμενη χρονιά, θα χρειαστούν και πάλι πάνω από 10.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσουν μόνο και μόνο οι δομές Ειδικής Αγωγής! Οι όποιοι διορισμοί εξαγγέλλονται σε βάθος τριετίας έχουν χαρακτήρα προεκλογικής εξαπάτησης!

Κάκιστες υπηρεσίες προσφέρουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις και παρατάξεις που αποδέχονται στην ΟΛΜΕ και ΔΟΕ τη λογική των κριτηρίων διορισμού και συζητάνε με την κυβέρνηση! Επί της ουσίας βάζουν πλάτη, αποδυναμώνοντας τον αγώνα . Όλες αυτές οι δυνάμεις διευκολύνουν την κυβέρνηση, αφού αποδέχονται τα κυβερνητικά επιχειρήματα για  “αδυναμία μαζικών διορισμών” (λόγω δημοσιονομικών περιορισμών) αλλά και τις λεγόμενες “επιταγές του νόμου”. Το χαρακτήριζαν ουτοπικό και λαϊκίστικο. Σαν βολικοί συνομιλητές της κυβέρνησης μιλούν για κάποια “καλύτερα” κριτήρια διορισμών και κατέθεταν προτάσεις νόμου στο Υπουργείο (ΟΛΜΕ) ή προτάσεις που είχαν ως κυρίαρχο κριτήριο, μαζί με άλλα, την προϋπηρεσία (ΔΟΕ).

Μόνο η διεκδίκηση για άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών καλύπτει στην πραγματικότητα και το πτυχίο και την προϋπηρεσία ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!

Η ΕΓ του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Ο εχθρός μας είναι η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, που τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας, παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη τους.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαιτεί:

 • Να παρθεί πίσω το σχέδιο λαιμητόμος!
 • Ούτε ένας αναπληρωτής να μη χάσει τη δουλειά του! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων! Κανένας απολυμένος!
 • Τουλάχιστον 30.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
 • Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.
 • Μόνο η διεκδίκηση για άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών καλύπτει στην πραγματικότητα και το πτυχίο και την προϋπηρεσία ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!

Η Ε.Γ. του  ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία – μέλη της να ενημερώσουν τους συναδέλφους και να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία και στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 17/1, καθώς και τα εκπαιδευτικά σωματεία να συντονίσουν τη δράση μεταξύ τους και από κοινού με το ΝΤ.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ
Ο πρόεδρος

Σταμάτης Φιλιππής

Ο Γεν. Γραμματέας

Μανώλης Παχυμανώλης

 

 

 

Σάμος, 16 Γενάρη 2019

 

 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

  Το Ε.Κ.Σάμου χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο στις 11/1 όσο και στις 14/1. Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, έδωσαν αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων», για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για τον διορισμό τουλάχιστον 30 χιλιάδων μόνιμων εκπαιδευτικών προς κάλυψη των στοιχειωδών σχολικών αναγκών. Συνεχίζουν μαχητικά με νέα απεργιακή κινητοποίηση και συγκεντρώσεις στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα αύριο Πέμπτη 17/1, καλώντας να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο-λαιμητόμος για την εκπαίδευση.

Ο αγώνας αυτός έχει θορυβήσει για τα καλά την κυβέρνηση, που απάντησε με ωμή βία και καταστολή ρίχνοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης πάνω στους εκπαιδευτικούς, στέλνοντας δύο συναδέλφους εκπαιδευτικούς και έναν φοιτητή της φιλοσοφικής στο νοσοκομείο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να βγάλει μέχρι τέλους τη «βρώμικη δουλειά» για την οποία «επιλέχθηκε» και για αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο.

 

Οι απεργοί εκπαιδευτικοί με τη μαζική τους συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στέλνουν το μήνυμα πως καμία «ψήφο εμπιστοσύνης» δεν πρόκειται να δώσουν στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Χρειάζεται τώρα να καταδικαστούν μαζικά, από όλη την εργατική τάξη, οι πολιτικές και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών μας για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας.  Κανένας συμβιβασμός με την αντιλαϊκή πολιτική, τα μνημόνια διαρκείας και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας για τα κέρδη των λίγων. Τη ζωή και τα δικαιώματα μας δεν τα παζαρεύουμε.

Απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απολύσεων απαντάμε:

 • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα !
 • Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός εκπαιδευτικού. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία. Κανένας απολυμένος! Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους.
 • Κατάργηση του ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία
 • Ενιαία, δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους

 

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue