Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων : Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία για τα κενά καθηγητών στα σχολεία του νησιού

Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων : Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία για τα κενά καθηγητών στα σχολεία του νησιού

by ikariaki.gr
12 views

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ         

Εύδηλος 22 /12/2018

Προς:  ΔΙΔΕ Σάμου

banner

            Περ/ρχη Εκπ. Β. Αιγαίου

            ΥΠΕΠΘ

Κοιν:  ΜΜΕ

Σχολικές μονάδες Ικαρίας – Φούρνων

 

 

Θέμα:  « Ανακοίνωση- Διαμαρτυρία για τα κενά »

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τα κενά καθηγητών  στα σχολεία των νησιών μας και τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των ζητημάτων αυτών από την πλευρά της Διοίκησης.

Ενώ πλησιάζουμε αισίως στα Χριστούγεννα κι ενώ το Υπουργείο δεν παρέλειψε ούτε εφέτος να θριαμβολογήσει κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς πως τα σχολεία είναι γεμάτα, τα σχολεία μας έχουν κενά με το σχολείο των Φούρνων να βρίσκεται ακόμη μια φορά με το σοβαρότερο πρόβλημα  και τους μαθητές του χωρίς καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, ακόμη και σχετικών με τα μαθήματα Πανελληνίων!

Πιο συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο των  Ραχών  όπου υπάρχει ανάγκη στελέχωσης του τμήματος ένταξης δεν υπάρχει Φιλόλογος εδικής αγωγής ενώ ο Μαθηματικός εδικής αγωγής ήρθε μόλις πριν λίγες ημέρες, στο Γυμνάσιο Αγ. Κηρύκου δε γίνονται τα μαθήματα Οικιακής Οικονομίας και Μουσικής, στο ΕΕΕΕΚ Ευδήλου λείπουν Ψυχολόγος, Γυμναστής ειδικής αγωγής, Σχολικός Νοσηλευτής, και καθηγητής Καλλιτεχνικών, ενώ στο ΕΠΑ.Λ. υπάρχει κενό Πληροφορικού με αποτέλεσμα να μη γίνονται, Νοέμβρη μήνα, ώρες ειδικότητας !

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως εντοπίζεται στο σχολείο των Φούρνων όπου λείπουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς καθηγητές ξένων γλωσσών (Αγγλικών και Γερμανικών), καθηγητές Καλλιτεχνικών και Μουσικής, και καθηγητής Πληροφορικής, με αποτέλεσμα να μην γίνεται ούτε το μάθημα ΑΕΠΠ που εξετάζεται πανελληνίως. Το πρόβλημα επιτείνεται από την αδράνεια της διοίκησης απέναντι στο αίτημα συναδέλφου με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει κατατεθεί από τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη και η οποία μετά από χειρουργείο έφυγε με άδεια, αδράνεια που αφήνει το σχολείο με κενό φιλολόγου μέχρι και σήμερα.

Με αυτά τα δεδομένα και απέναντι στην έλλειψη λύσεων οι μαθητές των Φούρνων αποφάσισαν προειδοποιητική ολιγοήμερη κατάληψη. Και ενώ για  αυτές τις εκατοντάδες ώρες που χάνονται ως τώρα η Διοίκηση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της, είμαστε σίγουροι πως θα απαιτήσει οι χαμένες ώρες από τις δυο ημέρες κατάληψης για τους καθηγητές που δεν υπάρχουν, να αναπληρωθούν με κόψιμο περιπάτων, εκδρομών, σχολικών εορτών κ.λ.π.

Δεν είναι μακριά η χρονιά που οι μαθητές της Γ’ Λυκείου απέναντι στα ίδια προβλήματα και αφού μετακινήθηκαν από κατεύθυνση σε κατεύθυνση αλλάζοντας και τις τρεις διαθέσιμες λόγω έλλειψης όλων των καθηγητών ειδικότητας, αποφάσισαν τελικά να μην δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις καταγγέλλοντας παράλληλα αυτή την κατάσταση, Ελπίζουμε να μη φτάσουν τα πράγματα στο ίδιο σημείο κι εφέτος. Σε κάθε περίπτωση θα σταθούμε δίπλα τόσο στους μαθητές μας όσο και στους γονείς τους διεκδικώντας το αυτονόητο: καθηγητές στα σχολεία  μας, τα σχολεία των ακριτικών νησιών που οι κυβερνώντες διαχρονικά θυμούνται μόνο σε εθνικές εορτές, όταν αναφέρονται ως διεκδικούμενα από «γείτονες» και ως φόντο για την αναγγελία μνημονίων και μέτρων λιτότητας.

 

Έχουμε και στο παρελθόν επισημάνει ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι προϊόν ατυχών συγκυριών. Όσο θα εφαρμόζονται πολιτικές που βάζουν την εκπαίδευση στην προκρούστεια κλίνη των «αγορών» και των «μνημονίων», τα σχολεία μας είναι καταδικασμένα να λειτουργούν με κενά και καθηγητές με ωράρια λάστιχο και με τους ευαίσθητους τομείς της ειδικής αγωγής και της τεχνικής εκπαίδευσης να πληρώνουν τον «εξορθολογισμό» και τις περικοπές δαπανών.

  • Απαιτούμε άμεση πλήρωση των κενών.
  • Ούτε ώρα πλέον χαμένη .
  • Ας αναλάβει επιτέλους κάθε βαθμίδα της Διοίκησης την ευθύνη της γι αυτή την κατάσταση.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας

 

 

Δάμαλος Χρήστος                                                                   Φαλιέρος Δημήτρης

 

 

 

 

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Εύδηλος 22/11/2018

Προς: Σχολεία ευθύνης μας

MME

 

Θέμα:  «Μετακίνηση  αναπληρωτή συναδέλφου ΠΕ79 με ολική τυφλότητα σε 5 σχολεία »

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας –Φούρνων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αντιμετώπιση από τη Διοίκηση στο θέμα του συναδέλφου Ευφραιμίδη Στέφανου, καθηγητή ΠΕ79 – Μουσικής, που έχουμε την τύχη να υπηρετεί εφέτος στα σχολεία ευθύνης μας, αντιμετώπιση που κινείται ανάμεσα στα όρια  αδιαφορίας και αναλγησίας.

Ο συνάδελφος είναι ολικά τυφλός ενώ διατίθεται σε πέντε σχολεία καλύπτοντας όλη την Ικαρία! Στο νησί δεν υπάρχει ΚΤΕΛ ή Δημοτική συγκοινωνία και εκτελείται ένα δρομολόγιο ανά ημέρα στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού από ιδιώτη αυτοκινητιστή με ιδιόκτητο λεωφορείο. Επειδή το δρομολόγιο δεν εξυπηρετεί τη μετακίνηση του συναδέλφου για την κάλυψη των διαθέσεων του, αλλά και λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει με την όραση του και προφανώς δε διαθέτει αυτοκίνητο, είναι αναγκαία η μετακίνηση του με ταξί. Όμως επειδή ο συνάδελφος είναι αναπληρωτής ΠΔΕ προβλέπεται να πληρώνει ο ίδιος τη μετακίνηση του (το ποσό κυμαίνεται στα 500 € μηνιαίως και υπό προϋποθέσεις  μπορεί να φτάσει στα 800€), να συγκεντρώνει αποδείξεις, να τις καταθέσει και να αποζημιωθεί για τα έξοδα μετακίνησης πιθανότατα από τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Επειδή με αυτά τα δεδομένα προφανώς ο συνάδελφος δε μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά  , απευθυνθήκαμε σε κάθε βαθμίδα της Διοίκησης και κάθε διαθέσιμο φορέα ώστε να υπάρξει απόφαση για τη μη εμπλοκή του συναδέλφου στη διαδικασία αποπληρωμής του αυτοκινητιστή, αλλά να πηγαίνουν τα τιμολόγια απευθείας στη ΔΙΔΕ Σάμου για την αποπληρωμή.

Έχουμε επικοινωνήσει από την πρώτη στιγμή τόσο γραπτώς, όσο και με επανειλημμένες τηλεφωνικές παρεμβάσεις με τη ΔΙΔΕ Σάμου, τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Β.Α., την ΟΛΜΕ και το γραφείο της Υφυπουργού κας Τζούφη. Παράλληλα για το θέμα έχει καταθέσει υπόμνημα και η ΟΛΜΕ σε συνάντηση που είχε με την υφυπουργό από την 31η/10/18.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες μας και τα «λόγια κατανόησης» που ακούμε από τα χείλη των υπευθύνων και παρότι με τις παρούσες συνθήκες δεν πραγματοποιείται το μάθημα της Μουσικής σε όλα τα σχολεία, το πρόβλημα ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ, αλλά μονίμως ¨προωθείται¨ και ¨εξετάζεται¨.  Δεν βρίσκεται κάποιος από τη Διοίκηση, σε οποιαδήποτε βαθμίδα, να πάρει την πολιτική ευθύνη και να πει το απλό: τα χρήματα που θα δώσει έτσι κι αλλιώς η υπηρεσία άπαξ στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο συνάδελφο έναντι των τιμολογίων για τη μετακίνηση του, ας τα δώσει τμηματικά στον αυτοκινητιστή που θα αναλάβει τη μετακίνηση.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, σε έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να υποστηριχτεί και να επιδιωχθεί να διδάξει στα σχολεία μας , όχι μόνο μουσική αλλά κυρίως στάση ζωής, η γραφειοκρατία, η ακαμψία και η αδιαφορία του Διοικητικού μηχανισμού καθιστούν τον βίο του κυριολεκτικά αβίωτο, αφού δε μπορεί να διαβιώσει με τα ψίχουλα που θα περισσεύουν από το μισθό του μέχρι να αποπληρωθεί για τα καταβαλλόμενα για τη μετακίνηση του στα 5 σχολεία που τοποθετήθηκε!

 

Ας παρέμβει η Διοίκηση για να λύσει το ζήτημα ΑΜΕΣΑ!

Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη για τη θέση του απέναντι στο ζήτημα

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γ. Γραμματέας     

           

Δάμαλος Χρήστος                                                                               Φαλιέρος Δημήτρης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue