Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις ΕΚΣ: Αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό διήμερο 1-2 Ιούλη σε Σάμο και Ικαρία

ΕΚΣ: Αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό διήμερο 1-2 Ιούλη σε Σάμο και Ικαρία

by ikariaki.gr
3 views

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα όλα και πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Συμμετέχει ενεργά σε 13 νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των νατοϊκών βάσεων στη χώρα, πρώτα και κύρια της Σούδας.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Με την παρουσία του στο Αιγαίο, πολλαπλασιάστηκαν οι προκλήσεις της τούρκικης αστικής τάξης, με αύξηση του κινδύνου για θερμό επεισόδιο. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα και δικαιώματα των λαών. Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι των νησιών μας στη συγκυβέρνηση και στους μηχανισμούς (ΝΑΤΟ) που συμμετέχουν αμφότεροι με την τουρκική κυβέρνηση. Ο τρόπος που χειρίστηκαν το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, δείχνει ξεκάθαρα ποια συμφέροντα εξυπηρετούν με την πολιτική που εφαρμόζουν.

Ο ξεριζωμός των λαών από τις χώρες τους, τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, ο εγκλωβισμός κάτω από άθλιες συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της πολιτικής του κεφαλαίου, που ματώνει τους λαούς.

Μοναδικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ανάκτηση υψηλών και σταθερών ρυθμών ανάπτυξης, με στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου. Για αυτό και εντείνει στο έπακρο την εκμετάλλευση, μέσα από την ισοπέδωση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, μέσα από την φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του λαού.

Η πιο πρόσφατη απόδειξη είναι η νέα επίθεση που εξαπολύει, τα νέα μνημόνια, που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ και τα ψήφισε στη Βουλή. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, κλιμακώνοντας την αντιλαϊκή επίθεση.

Η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, η αναβάθμιση του περιφερειακού ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή, οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί που οξύνονται με στόχο την επικράτηση έναντι της αστικής τάξης των χωρών της ευρύτερης περιοχής, είναι οι στόχοι της κυβέρνησης, είναι ο λόγος που συμμετέχει με κάθε στρατιωτικό μέσο και υποδομές στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

 

banner

Όπως ακριβώς οι κυβερνώντες κάνουν τα πάντα για να αποσπάσουν τη συναίνεση των Ελλήνων εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, των ματωμένων πλεονασμάτων, της υπηρέτησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, έτσι ακριβώς επιχειρούν να αποσπάσουν και την έγκρισή τους ή έστω την ανοχή τους για την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Όπως ακριβώς ζητούν από τους εργαζόμενους να χύνουν τον ιδρώτα τους για τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, έτσι ακριβώς είναι έτοιμοι να τους ζητήσουν να χύσουν και το αίμα τους για τα ίδια συμφέροντα, που τώρα υπερασπίζονται με την ιμπεριαλιστική τους ειρήνη.

Εδώ και καιρό η κατάσταση στην περιοχή μας, στο Αιγαίο, μυρίζει μπαρούτι.

Πρέπει τώρα οι εργαζόμενοι, ο λαός των νησιών μας, να τους κάνουν ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να ματώσουμε για τα κέρδη τους. Δεν πρόκειται να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι, θεατές στη σφαγή μας. Μαζί με τους εργαζόμενους της Τουρκίας, αλλά και όλων των υπόλοιπων χωρών, απομονώνοντας Χρυσαυγίτικες και άλλες εθνικιστικές – ρατσιστικές φωνές που θέλουν τους λαούς διαιρεμένους, να αγωνιστούμε με όπλο την αλληλεγγύη, για να αποτρέψουμε τα εγκληματικά τους σχέδια, να αγωνιστούμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Έξω το ΝΑΤΟ απ το Αιγαίο

  • Καμία αλλαγή συνόρων
  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας
  • Όχι στους εξοπλισμούς που ικανοποιούν τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες
  • Να μην επιτρέψουμε τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμια μας να γίνουν ορμητήρια των φονιάδων των λαών
  • Κοινή πάλη των εργαζομένων Ελλάδας και Τουρκίας, όλων των εργαζομένων ενάντια στον κοινό εχθρό, ενάντια στους εκμεταλλευτές, στον ιμπεριαλισμό
  • Να μην επιτρέψουμε το Αιγαίο να γίνει θάλασσα νεκρών. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΗ

αίθουσα Αγίου Πολυκάρπου Ραχών,  στις 8:30 μ.μ., ομιλίες – προβολή αντιπολεμικής ταινίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΛΗ

στις 5:00 μ.μ. :  μηχανοκίνητη πορεία  από πλατεία Χριστού Ραχών εως Άγιο Κήρυκο – Ομιλίες, προβολή αντιπολεμικής ταινίας στον Άγιο Κήρυκο (σινέ ΡΕΞ) 

 

Μόνο οι λαοί μπορούν να σταματήσουν τον πόλεμο

Αυτοί είναι η μόνη  υπερδύναμη

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Εργατικό Κέντρο Σάμου, Πανσαμιακή

Επιτροπή Ειρήνης, Σύλλογοι Γυναικών

Σάμου και Ικαρίας, μέλη της ΟΓΕ

Σωματεία Εργαζομένων και

Συνταξιούχων Σάμου και Ικαρίας

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue