Home ΚοινωνίαΕλλάδα Ε.Α.Κ.Π. : Παρέμβαση για μετακινήσεις πυροσβεστών και ανακοίνωση για τη κινητοποίηση στη Δ.Ε.Θ.

Ε.Α.Κ.Π. : Παρέμβαση για μετακινήσεις πυροσβεστών και ανακοίνωση για τη κινητοποίηση στη Δ.Ε.Θ.

by ikariaki.gr
3 views

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η  Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η  Κ Ι Ν Η Σ Η  Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν

Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

 

 

banner

 

Θέμα : « Μετακινήσεις υπαλλήλων για επάνδρωση περιπολικού Π.Κ. Ιδιωτικού οδικού άξονα »

Κύριε Αρχηγέ

Το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης του προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα έχει επισημάνει αρκετές φορές με προηγούμενες παρεμβάσεις, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.  Πρόβλημα  που επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο μετά από τις μεταθέσεις του προσωπικού από τις Π.Υ. και τα Π.Κ., προς τις Π.Υ. των περιφερειακών αεροδρομίων και τα Π.Κ. των αυτοκινητοδρόμων που παραχωρήθηκαν σε ιδιωτικές εταιρίες, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από πρόσφατη τοποθέτηση του κυρίου Αν. Υπουργού σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Όμως παρά το παραδεκτό αυτό γεγονός διαπιστώνουμε ότι με νεες αποφάσεις μετακινήσεων που   εκδώσατε, συνεχίζεται η περαιτέρω αποδυνάμωση, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, νευραλγικών υπηρεσιών της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προς χάριν εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα λοιπόν, μετακινείτε 8 υπαλλήλους από μία Π.Υ. και τρία Π.Κ. του Νομού Φθιώτιδας προς το Π.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να επανδρώσουν το πυροσβεστικό όχημα (Αγίου 25) που εξυπηρετεί τις ανάγκες πυρασφάλειας του Π.Κ. Κνημίδας του ιδιωτικού οδικού Άξονα.

Κύριε Αρχηγέ

Καταγγέλλουμε και αυτές τις μετακινήσεις, όπως και κάθε άλλη μετακίνηση που έγινε κατ’ εφαρμογή  της παρ 1 του άρθρου 1 του Π.Δ. 93/2014, για την οποία έχουμε ζητήσει με την από 5/6ου παρέμβαση μας, την κατάργηση της ως αδίκου, καταχρηστικού και αναξιοκρατικού μέτρου σε βάρος των υπαλλήλων  του Π.Σ. και ζητάμε την άμεση ανάκληση τους.

Η αναγκαία αντιμετώπιση του ελλείμματος σε προσωπικό που δημιουργείτε από τους επικινδύνους κυβερνητικούς πειραματισμούς, όσον αφορά την πυρασφάλεια της χώρας, κρίνετε επιτακτική με:

  • Την επανασύσταση των 4.000 καταργημένων οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού.
  • Τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Την άμεση μονιμοποίηση όλων των εποχικών και πενταετών πυροσβεστών.

Οι καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος που συνεχίζονται, αλλά και των περιουσιών των πολιτών που προκαλούνται παρά την αυτοθυσία του εναπομείναντος προσωπικού στο Π.Σ., το αποδεικνύουν περίτρανα.  

 

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας

Κώστας Κέκης

 

 

 

 

 

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η    Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω N

Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

« Για τον εκφυλισμό της κινητοποίησης των ομοσπονδιών των Σ.Α. στην Δ.Ε.Θ. 

και για τις αντικαταστατικές μεθοδεύσεις του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

για έκτακτο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο »

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μια ακόμα περιχαρακωμένη, απομαζικοποιημένη και εκφυλισμένη ένστολη διαμαρτυρία, από τις Ομοσπονδίες των πυροσβεστών, αστυνομικών και λιμενικών, ξέχωρα από το υπόλοιπο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Όχι μόνο δεν υπήρξε καμιά οργάνωση από τις Ομοσπονδίες όλο το προηγούμενο διάστημα για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, με ενημέρωση και περιοδείες μέσα στους χώρους δουλειάς, για τα αιτήματα τις διεκδικήσεις και την αναγκαιότητα του αγώνα, αλλά καταγράφηκαν και περιπτώσεις σε κάποιες πρωτοβάθμιες ενώσεις του Π.Σ., να αρνούνται τα προεδρεία τους να χρηματοδοτήσουν την μετακίνηση των πυροσβεστών, βάζοντας ένα σωρό εμπόδια για να μην συμμετάσχουν οι συνάδελφοι στην κινητοποίηση.

Το αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών ήταν αναμενόμενο, αφού από έναν αριθμό πλέον των 50.000 ένστολων εργαζομένων των τριών σωμάτων (Π.Σ. – ΕΛ.ΑΣ. – Λ.Σ.), συμμετείχαν στην κινητοποίηση μόλις 1.200 περίπου άτομα.

Από τους πυροσβέστες συμμετείχαν μόνο επτά ( 7 ) πρωτοβάθμια σωματεία από τα είκοσι τρία (23) που αποτελούν την πανελλήνια Ομοσπονδία των πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), δηλαδή ούτε το 1/3 των πρωτοβάθμιων οργανώσεων, με συνολικό αριθμό περί τους 150 – 170 συμμετέχοντες πυροσβέστες.

Παρόμοια κατάσταση και με την συμμετοχή των πρωτοβάθμιων ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ.,  αφού από τις πενήντα ( 50 ) και πλέον πρωτοβάθμιες ενώσεις συμμετείχαν περί τις δέκα ( 10 ), δηλαδή το 1/5.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει για ακόμα μια φορά τις μεγάλες ευθύνες που έχει η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων ενώσεων του Π.Σ., που θέλουν τους πυροσβέστες καθηλωμένους, να μην αγωνίζονται και να μην αντιδρούν, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που καταργούν τα δικαιώματά μας και επιδεινώνουν συνεχώς το βιοτικό μας επίπεδο.

Τις μεγαλύτερες ευθύνες έχει όμως το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που ενώ αδιαφορεί πλήρως για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματά μας, δεν δείχνει καμία διάθεση να οργανώσει τον αγώνα για να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας, το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να διατηρηθεί πάση θυσία στις καρέκλες του.

Είναι ο μόνος λόγος ύπαρξης του στα συνδικαλιστικά πράγματα του χώρου και όλη του η δραστηριότητα έχει να κάνει μόνο με αυτή την επιδίωξη, αφού αυτό επιβάλει ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλιστή για να ελέγχει αποτελεσματικά τις όποιες αντιδράσεις, να κατευνάζει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και να παραπλανεί για την ουσία των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται.

Αυτό αποκαλύπτει η συνολικότερη στάση του προεδρείου της Ομοσπονδίας  την στιγμή που:

  • Εγκατέλειψε και αυτή την αντιπυρική περίοδο στην κόλαση των άθλιων εργασιακών συνθηκών τους πυροσβέστες χωρίς να κάνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση για να μπει ένα τέλος στην εξαθλίωση εκατοντάδων πυροσβεστών στα μέτωπα των πυρκαγιών από τα ανεξέλεγκτα ωράρια, τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις, την έλλειψη στοιχειώδους διοικητικής μέριμνας κ.λ.π.
  • Άφησε χώρο στην κυβέρνηση από την αρχή του χρόνου για να ξεδιπλώσει τους διαλυτικούς σχεδιασμούς της στην πυροπροστασία της χώρας, με την αποδυνάμωση της από τις εκατοντάδες μεταθέσεις και μετακινήσεις στις Π.Υ. και Π.Κ. των ιδιωτικών αεροδρομίων και οδικών αξόνων και τον τρόπο που αυτές έγιναν σε βάρος των εργασιακών συνθηκών των συναδέλφων συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος της τροποποίησης του κανονισμού μεταθέσεων.

Αντί λοιπόν το προεδρείο να αναλάβει τις ευθύνες του για την συνειδητή στάση απουσίας, που αποδείχτηκε επιζήμια για τα εργασιακά δικαιώματα των πυροσβεστών και να αποδεχτεί την πρόταση που κατατέθηκε από τα υπόλοιπα 10 μέλη του Δ.Σ. που δεν συμμετέχουν στο προεδρείο, για ανασύσταση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με αντιπροσωπευτική συμμετοχή όλων των παρατάξεων, άρχισε να επεξεργάζεται σενάρια για έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο, κατά παράβαση των διατάξεων του καταστατικού.

Στόχος των 9 μελών του Δ.Σ. που συμμετέχουν στο προεδρείο (8 Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. & 1 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ) μέσα από τις διαδικασίες του έκτακτου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου είναι, να επιχειρήσουν να διευρύνουν την πλειοψηφία τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, μέσω των πιέσεων και των εκβιαστικών διλημμάτων που θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν στους αντιπροσώπους – συνέδρους των υπολοίπων παρατάξεων.

Τον ρόλο του «λαγού» σε αυτήν την προοπτική κλήθηκε να παίξει το προεδρείο του σωματείου της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου που πρόσκειται στο προεδρείο της Ομοσπονδίας. Αφού χωρίς να έχει καν γνωστοποιηθεί εγγράφως από το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. οτιδήποτε σχετικό, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 04/09/2017 στην Ένωση Ηπείρου, πήρε μία άκυρη επί της ουσίας απόφαση κατά πλειοψηφία, για την υποβολή  πρότασης σύγκλησης εκτάκτου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου  της Ομοσπονδίας.

Η απόφαση πάρθηκε κατά παράβαση της παρ. 2 του άρθρου  14 του καταστατικού της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., που ναι μεν προβλέπει δικαίωμα υποβολής αιτήματος από το 1/3 των οικονομικά τακτοποιημένων ενώσεων για έκτακτο συνέδριο, αλλά μόνο με ημερήσια διάταξη συγκεκριμένων θεμάτων για συζήτηση και όχι για εκλογοαπολογιστικό.

Έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο βάση της παρ. 3 του άρθρου 21 του καταστατικού  της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. γίνεται μόνο όταν ο αριθμός των εναπομεινάντων μελών του 19μελους συμβουλίου μετά από παραιτήσεις κ.λ.π., μειωθεί κάτω από τα 10 μέλη.

Ας κάνει λοιπόν υπομονή το προεδρείο μέχρι το 2019 που είναι το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο μιας και το ίδιο, προώθησε την καταστατική αλλαγή για την επιμήκυνση από 2ετή σε 3ετή διάρκεια της θητείας του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και μέχρι τότε, έστω και τώρα, ας ασχοληθεί με τα προβλήματα των πυροσβεστών και όχι με τους πολιτικούς σχεδιασμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη περιμένουμε την καταδίκη από μέρους του προεδρείου των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ν.Δ., για την κατάργηση πυροσβεστικών υπηρεσιών ως λύση για την εξοικονόμηση πόρων !!!

Συναδέλφισσες –  Συνάδελφοι

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Η Ε.Α.Κ.Π. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι:

  • θα εμποδίσει με όλες τις δυνάμεις της τις καταστατικές παραβιάσεις και τον πλήρη εκφυλισμό των συνδικαλιστικών μας οργάνων.
  • Δεν διατηρεί αυταπάτες ότι η αντιπροσωπευτική ανασύσταση του προεδρείου θα δώσει λύση στο αγωνιστικό έλλειμμα που υπάρχει στις τάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, με δεδομένο τον συσχετισμό δυνάμεων.
  • Θα προσπαθήσει όμως υπό τις παρούσες συνθήκες, να υπάρξει μία στοιχειώδη δέσμευση όλων των παρατάξεων που θα συμμετέχουν στο αντιπροσωπευτικό προεδρείο για ένα κοινό αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο (όπως πρότεινε στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 31/08/2017 και αποτυπώνονται στην ανακοίνωσή της στις 02/09/2017 βλέπε ιστοσελίδα eakp.gr) και ότι μόνο υπό αυτούς του όρους θα συμμετέχει στο προεδρείο με την θέση που αναλογεί στην δύναμη της.
  • Και ότι θα συνεχίσει να προτείνει και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για οργάνωση του αγώνα των πυροσβεστών και τις κινητοποιήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα.

Σας καλούμε να στηρίξτε τις προσπάθειες μας για να ανασυντάξουμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα και να παλέψουμε για να καλυτερεύσουμε τη δουλειά και τη ζωή μας. 

Για την Ε.Α.Κ.Π

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue