Home Εκπαίδευση Εκπαιδευτικοί και γονείς της Ικαρίας συμπαραστέκονται στο αίτημα για μη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων

Εκπαιδευτικοί και γονείς της Ικαρίας συμπαραστέκονται στο αίτημα για μη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων

by ikariaki.gr
15 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

 

ΠΡΟΣ:
Μέλη του Συλλόγου
Δ/νση ΠΕ Σάμου
Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Β. Αιγαίου
Υπουργείο Παιδείας
ΜΜΕ

 

banner

Όχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων

 

Η έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, σήμανε ξανά τη λειτουργική υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων από 6/θέσιο σε 4/θέσιο! Για άλλη μια φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές καθώς το εν λόγω σχολείο το 2014 συμπεριλήφθηκε στο μαζικό πανελλαδικό κύμα συμπτύξεων-συγχωνεύσεων-υποβιβάσεων σχολικών μονάδων που προχώρησε το τότε Υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως αντίκρισμα αφού έγινε αναστολή της απόφασης χάρη στις συνεχείς διαμαρτυρίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση, χτυπά τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Με αυτό τον τρόπο καταδικάζει τους αναπληρωτές στην ανεργία και παρουσιάζει σαν πολυτέλεια το να έχουν τα παιδιά των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη!

Μόνο που το δικαίωμα να έχουν οι μαθητές των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι το μοναδικό εισιτήριο στις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης για αυτά τα παιδιά που λόγω του αποκλεισμού που βιώνουν έχουν ελάχιστες ευκαιρίες μάθησης. Γιατί η επιδείνωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε αυτά τα νησιά αναγκάζει τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά τους.

Μόνο που οι εκπαιδευτικοί σε περιοχές όπως αυτή των Φούρνων Ικαρίας είναι κάτι παραπάνω από αριθμοί. Γιατί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται σε αυτά τα νησιά αναγκάζονται να ζήσουν μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από όλους και από όλα επωμιζόμενοι το υψηλό κόστος της ζωής στο νησί ακόμα και με μισθό μειωμένου ωραρίου.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!
√ Καλούμε σύσσωμη την τοπική κοινωνία του νησιού, τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, την Εκπαιδευτική κοινότητα και τη Δημοτική αρχή να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με το εργατικό κίνημα, αντιδρώντας δυναμικά σε αυτήν την κατάπτυστη απόφαση των αρμόδιων αρχών!
√ Εκφράζουμε αμέριστα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας, δίνοντας δυναμικό παρόν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη μη υποβάθμιση της σχολικής μονάδας των Φούρνων!
√ Στεκόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού από άλλη σχολική μονάδα που στόχο έχει την κάλυψη της πολιτικής αναλγησίας του Υπουργείου και την περαιτέρω υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Χρυσομηλιάς – Θύμαινας!

 

Με βάση τα παραπάνω καλούμε :

⦁ Τη Δευτέρα 25/09/2017 σε στάση εργασίας 08:00–11:00 π.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο Αγίου Κηρύκου στις 09:00 π.μ. ενάντια στον υποβιβασμό οποιασδήποτε σχολικής μονάδας στην περιοχή μας!

⦁ Την Παρασκευή 29/9 κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κινητοποίηση για εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών με αυτά των μονίμων και παλεύουμε ενάντια στον υποβιβασμό του ΔΣ των Φούρνων, παλεύουμε για δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών στην περιοχή μας με στάση εργασίας 11-14:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο στον Άγιο Κήρυκο.

 

 

Διεκδικούμε αταλάντευτα:

Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΙΣΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΙΚΑΡΙΑ, 21/9/2017

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

2ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Φούρνων, οι οποίοι αντιστέκονται στην υποβάθμιση του Δημοτικού τους σχολείου. Θεωρούμε αυτονόητο το δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των παιδιών και τασσόμαστε ενάντια σε πολιτικές και πρακτικές που το υποβιβάζουν.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Τσαντές Λευτέρης                                                                     Καρούτσου Σταματία

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue