Home ΚοινωνίαΕλλάδα ΕΚΑΒ: Πλήρης ανανέωση του στόλου – 301 νέα Ασθενοφόρα – Προμήθεια & από ίδιους πόρους

ΕΚΑΒ: Πλήρης ανανέωση του στόλου – 301 νέα Ασθενοφόρα – Προμήθεια & από ίδιους πόρους

by ikariaki.gr
4 views

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο ΕΚΑΒ, αναφορικά με την προμήθεια νέων ασθενοφόρων και γενικότερα την ανανέωση του στόλου που έχει δρομολογήσει η διοίκηση του Κέντρου.

Εν τω μεταξύ, σε συμπληρωματική προμήθεια Ασθενοφόρων προχωρά η διοίκηση του ΕΚΑΒ, διαθέτοντας ίδιους πόρους ύψους 2.050.000 ευρώ. Η εν λόγω προμήθεια, περιλαμβάνει Ασθενοφόρα οχήματα για τα Παραρτήματα Πάτρας, Λαμίας και Τρίπολης.

Τα συνολικά 301 καινούργια ασθενοφόρα οχήματα, η απόκτηση των οποίων είτε ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη είτε έχει δρομολογηθεί στο πλαίσιο των Διαγωνισμών και των Δωρεών σε συνδυασμό με τα 90 που αποκτήθηκαν το 2016ανανεώνοντας έτσι τον στόλο του ΕΚΑΒ πάνω από το 50% μέσα σε τρία χρόνια, καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την βούληση και την καθημερινή προσήλωση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ στην ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας της υπηρεσίας, προς όφελος της Κοινωνίας, της Δημόσιας Υγείας και των εργαζομένων σε αυτή, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΚΑΒ την Τρίτη.

Αναλυτικά, οι εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της προμήθειας Ασθενοφόρων οχημάτων για την ανανέωση του στόλου της υπηρεσίας πανελλαδικά, συνοψίζονται παρακάτω:

Συγκεκριμένα:

Στις 12/01/2018 ξεκίνησε η διαδικασία κατανομής των Ασθενοφόρων της Δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος (ΙΣΝ), στα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ. Η πρώτη κατανομή περιλαμβάνει 18 από τις 22 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ). Παράλληλα, εκτός του σύγχρονου Ιατροτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτουν υπάρχει ένα καινοτόμο στοιχείο. Στην δωρεά συμπεριλαμβάνονται έξι (6) θερμοκοιτίδες μεταφοράς νεογνών επί τροχήλατου φορείου με πλήρη, υπερσύγχρονο Ιατροτεχνικό εξοπλισμό και με πιστοποίηση της ασφαλούς διακομιδής των νεογνών, οι οποίες μπορούν να μετατρέπουν μια ΚΙΜ ενηλίκων σε ΚΙΜ νεογνών. Θα παραδοθούν προς χρήση εκτός από στην Κεντρ. Υπηρεσία και σε πέντε άλλα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του το ΕΚΑΒ θα διαθέτει ένα τέτοιο καινοτόμο στοιχείο στην χρήση των ΚΙΜ. Να σημειωθεί ότι στην επίσης ότι στη δωρεά προβλέπεται και η συντήρηση των οχημάτων αυτών για οκτώ (8) έτη με έξοδα του Ιδρύματος.

Παράλληλα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Δωρεά του ΙΣΝ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες εγκατάστασης του συστήματος Τηλεματικής στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, όπου μέχρι τώρα λειτουργεί χειρόγραφα η καταγραφή των περιστατικών και η εγκατάσταση 200 σύγχρονων Πομποδεκτών ψηφιακής Τεχνολογίας τύπου ΤΕΤΡΑ στα Ασθενοφόρα τόσο της Κεντρικής Υπηρεσίας, όσο και σε άλλα Παραρτήματα στην επικράτεια.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ σπουδαία Δωρεά, την μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί από ιδρύσεως του ΕΚΑΒ, η οποία περιλαμβάνει συνολικά την προμήθεια 143 Ασθενοφόρων Οχημάτων με έξι σύγχρονες θερμοκοιτίδες, την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ και τον εξοπλισμό ψηφιακών συστημάτων επικοινωνίας των Ασθενοφόρων.

Επίσης την ίδια μέρα (12/01/2018) απεστάλησαν προς Δημοσίευση στην εφημερίδα της ΕΕ, οι Διακηρύξεις δυο Διαγωνισμών, που αφορούν στην Προμήθεια επιπλέον Ασθενοφόρων Οχημάτων, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι εν λόγω προμήθειες, αποτέλεσμα της μέχρι τώρα συνεργασίας της Διοίκησης του ΕΚΑΒ με τις Περιφέρειες Αττικής, Ν. Αιγαίου, Κεντρ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας, περιλαμβάνουν:

1. Διαγωνισμός Περιφερειών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 5.169.560 €:

– Αττική: 52 Ασθενοφόρα επειγόντων 8 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) Σύνολο 60 Οχήματα
Σύνολο προϋπολογισμού : 4.340.000 € με ΦΠΑ

– Νότιο Αιγαίο: 9 Ασθενοφόρα επειγόντων Μικρού Όγκου (Μ.Ο.) 2 Ασθενοφόρα επειγόντων 4Χ4 1 ΚΙΜ (Βάση Αεροδιακομιδών Σύρου)
Σύνολο 12 Οχήματα, Σύνολο προϋπολογισμού : 829.560 € με Φ.Π.Α.

2. Διαγωνισμός Περιφερειών Κεντρ. Μακεδονίας – Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.984.000 €:

– Κεντρική Μακεδονία: 15 Ασθενοφόρα επειγόντων, Σύνολο προϋπολογισμού: 1.023.00 €

– Θεσσαλία: 10 Ασθενοφόρα επειγόντων 1 Ασθενοφόρο επειγόντων 4Χ4 2 Κ.Ι.Μ. Σύνολο 18 Οχήματα, Σύνολο προϋπολογισμού: 961.000 € Προμήθεια Ασθενοφόρων από ίδιους πόρους του ΕΚΑΒ:

Πέραν των παραπάνω, το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, όπως τονίζεται στην σημερινή ανακοίνωση, έχοντας πλήρη επίγνωση των αναγκών και των ενεργειών που πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν, για να αντικατασταθεί ο γηρασμένος στόλος των οχημάτων που έχει παραλάβει, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Παραρτημάτων του και να ενισχυθεί η λειτουργία τους, αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίασή του, να προχωρήσει σε συμπληρωματική προμήθεια Ασθενοφόρων με τη διάθεση ποσού ύψους 2.050.000 €, από ιδίους
πόρους. Η εν λόγω προμήθεια αναλυτικά περιλαμβάνει Ασθενοφόρα οχήματα για τα Παραρτήματα Πάτρας, Λαμίας και Τρίπολης:

– Παράρτημα Πάτρας: 3 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) 10 Ασθενοφόρα επειγόντων, 1 Ασθενοφόρο επειγόντων Μ.Ο. Σύνολο 14 Οχήματα, Σύνολο προϋπολογισμού: 1.050.000 €

– Παράρτημα Τρίπολης: 7 Ασθενοφόρα επειγόντων, Σύνολο προϋπολογισμού: 500.000 €

– Παράρτημα Λαμίας : 5 Ασθενοφόρα επειγόντων 2 Ασθενοφόρα επειγόντων Μ.Ο., Σύνολο 7 Οχήματα, Σύνολο προϋπολογισμού: 500.000 €

30 Ασθενοφόρα στη Θεσσαλονίκη

Τέλος την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στην έδρα του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί παρουσία των Περιφερειαρχών Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρ. Μακεδονίας και Δυτ. Μακεδονίας, η τελετή παράδοσης των 30 Ασθενοφόρων οχημάτων της δωρεάς του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑP), καθώς και Ιατροτεχνικού εξοπλισμού για ανανέωση του ήδη υπάρχοντος και σύγχρονων θερμοκοιτίδων.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ χαρακτηρίζει την ενέργεια αυτή, μία πάρα πολύ σημαντική δωρεά στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ΤΑP,  προσθέτοντας, ότι τα Ασθενοφόρα και ο εξοπλισμός θα ενισχύσουν Παραρτήματα και Τομείς του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Ελλάδα, κατά μήκος της όδευσης του αγωγού TAP. Να σημειωθεί ότι και στα Ασθενοφόρα της Δωρεάς του ΤΑΠ, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων 11 ΚΙΜ ενηλίκων, τέσσερις εκ των οι οποίων μπορούν να μετατραπούν σε ΚΙΜ νεογνών και θα καλύψουν τις αντίστοιχες ανάγκες των εκεί Παραρτημάτων με πιστοποιημένη ασφάλεια διακομιδής.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.onmed.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue