Home Αθλητισμός Δήμος Ικαρίας : Ενημέρωση για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Δήμου

Δήμος Ικαρίας : Ενημέρωση για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Δήμου

by ikariaki.gr
16 views

 

Άγιος  Κήρυκος  31/5/2017

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ
Τ.Κ.83300
Τηλ.: 2275350401 – 412

Fax :   2275022215

Email: [email protected]

 

Ενημέρωση για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Δήμου

 

Δίνοντας συνέχεια στην προσπάθεια που γίνεται από την σημερινή διοίκηση του Δήμου Ικαρίας σε επίπεδο προγραμματισμού και αξιοποίησης κάθε διαθεσίμου χρηματοδοτικού εργαλείου για να αντιμετωπιστούν τα  προβλήματα της ποιότητας και της λειτουργίας των δημοτικών υποδομών.  Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν σήμερα οι διακηρύξεις των διαγωνισμών για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στα δημοτικά γήπεδα Ευδήλου και Αγίου Κηρύκου. Προσδοκώντας με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών να επισπευσθούν οι διαδικασίες έναρξης των εργασιών, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να αποδοθούν στους αθλητικούς συλλόγους και στην νεολαία του νησιού δυο σύγχρονες αθλητικές υποδομές.

Θεωρούμε χρήσιμο να τονίσουμε για μια ακόμα φορά την βαρύτητα που έχει δώσει στον χώρο του αθλητισμού ο δήμος Ικαρίας με την σημερινή του αρχή, θυμίζοντας ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μας, Κρίνοντας την «επένδυση» στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό σημαντική μας προτεραιότητα, γιατί η έννοιά του είναι συνυφασμένη με  την εξέλιξη και υγιή ανάπτυξη του ανθρώπου σε μια κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις σε ανώτερους και κατώτερους.  Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες μας στοχεύοντας αρχικά  στην συντήρηση, βελτίωση και ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και εν συνεχεία στην μελέτη και τον προσδιορισμό κατασκευής νέων.  Με αυτή την στόχευση απευθυνθήκαμε στο υπουργείο και στην Γ.Γ.Α, για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην  Ικαρία  την προσπάθεια και τις προτάσεις του δήμου. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας και της ανταπόκρισης της νέας πολιτικής ηγεσίας από το 2015 και μετά ήταν η χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α και η κατασκευή τριών αθλητικών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας (Κατασκευή γηπέδου Μπάσκετ στις Ράχες – επισκευή γηπέδου Μπάσκετ στην Ακαμάτρα – αντικατάσταση τάπητα στο  γήπεδο 5χ5 στον Άγιο Κήρυκο ).

  Παράλληλα μέσα στο 2017 εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από την Γ.Γ.Α για την  «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Αγίου Κηρύκου» και  χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» του ΥΠΕΚΑ για την  «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Ευδήλου».

Ταυτόχρονα, επιδιώκοντας την συνέχεια της δημιουργικής  συνεργασία μας με όλους τους φορείς αναζητούμε χρηματοδότηση για την υλοποίηση τριών ακόμα αναγκαίων αθλητικών έργων στην Ικαρία :

  • Στην κατασκευή αποδυτηρίων στο δημοτικό γηπέδου ποδοσφαίρου Ραχών, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την άδεια διεξαγωγής αγώνων και σε αυτό το γήπεδο.
  • Τοποθέτηση φωτισμού (Έχει γίνει η προμήθεια) στο δημοτικό γηπέδου Αγ. Κηρύκου.
  • Στην Κατασκευή ενός κλειστού Γυμναστηρίου στην βόρεια Ικαρία.

 

Πιστεύοντας ότι  η παρέμβαση του δήμου Ικαρίας με την σημερινή του διοίκηση στα αθλητικά δρώμενα του νησιού είναι η εντονότερη και η αποτελεσματικότερη των τελευταίων χρόνων  δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια υλοποίησης του σχεδιασμού μας για την δημιουργία και την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του νησιού, όπως έχουμε υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους και ειδικότερα στην νεολαία του νησιού μας υποστηρίζοντας στην πράξη την θέση.

 

Ο  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ  ΛΙΓΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ

 

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΥΔΗΛΟΥ

 

Άγιος Κήρυκος : 31-05-2017

Αρ. Πρ. : 3851

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ικαρίας, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ προϋπολογισμού 261.918,25 € (με ΦΠΑ).

Το έργο ανήκει στην κατηγορία: ΠΡΑΣΙΝΟΥ με προϋπολογισμό 223.861,75 €

(δαπάνη εργασιών, Γ.Ε. και Ο.Ε. και απρόβλεπτα χωρίς αναθεώρηση).

1. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Τιμολόγιο, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λπ.) από την έδρα της Τεχνικής Υπηρεσίας στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίου Κηρύκου , μέχρι και την 22/06/2017 ημέρα Πέμπτη. Για την παραλαβή των τευχών, (Οικονομική προσφορά σε έντυπη μορφή και τα λοιπά τεύχη σε ψηφιακή μορφή) οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν τη δαπάνη παραγωγής τους, που ανέρχεται σε πέντε (5) ΕΥΡΩ, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος αναλάβει με δαπάνη και επιμέλειά του την αναπαραγωγή τους. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν λήψη των τευχών δημοπράτησης (εκτός από το έντυπο της οικονομικής προσφοράς) από της ιστοσελίδα του Δήμου Ικαρίας στην ενότητα http://ikaria.gov.gr/index.php/office-press/dimoprasies/erga.html

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22753-50427, FAX επικοινωνίας 22750-22202, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία ο κος Μεσολογγίτης Παναγιώτης, Μηχανικός Δομικών Έργων.

2. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 27/06/2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ικαρίας και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 95 παρ. 2α του Ν. 4412/2016.

3. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί :

Φυσικά η νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που:

α Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην κατηγορία:

 

Α2 τάξης και άνω για έργα ΠΡΑΣΙΝΟΥ

που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα καθώς και φυσικά η νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών και που είναι εγκατεστημένα σε:

α) σε κράτος-µέλος της Ένωσης,

β) σε κράτος-µέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού µε την Ένωση Προσαρτήματος Ι της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και

δ) σε τρίτες χώρες που δεν εκπίπτουν στην περίπτωση Υ’ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες µε την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

β Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19/ παρ. 254 και της παρ. 1 (ε) του άρθρου 76 του ν. 4412/2016. Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (πχ κοινοπραξία) .

δ Ενώσεις οικονομικών φορέων εγγεγραμμένων στην τάξη Α2 του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας ΠΡΑΣΙΝΟΥ, με τις προϋποθέσεις της παρ. 3β του άρθρου 76 του Ν. 4412/2016

ε Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως µέλος ένωσης

4. Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, που ανέρχονται σε ποσοστό 2% επί του προϋπολογισμού της υπηρεσίας χωρίς Φ.Π.Α, ύψους 4.477,24 € η οποία θα πρέπει να απευθύνεται προς τον Δήμο Ικαρίας και χρόνο ισχύος όχι μικρότερο των έξι (6) μηνών και 30 ημερών, από την ημερομηνία δημοπράτησης, δηλαδή πρέπει να έχουν ισχύ τουλάχιστον μέχρι 27/01/20118 . Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.

5. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Π.Δ.Ε. της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ( αριθμ. Ενάρ.Έργου : 2016ΣΕ01600033 , Αριθμός ΣΑ: Ε016 )

6. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε τέσσερεις (4) μήνες.

7. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ικαρίας.

Ικαρία 31/05/2017

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue