Home ΚοινωνίαΕλλάδα Απάντηση σε ανακοίνωση του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά

Απάντηση σε ανακοίνωση του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά

by ikariaki.gr
2 views

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018

 

Απάντηση σε ανακοίνωση της ΝΔ

 

Η Νέα Δημοκρατία, δια του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Γεωργαντά, κατέρριψε σήμερα κάθε όριο χυδαιότητας, εμπάθειας, προσβολής της διεθνούς εικόνας και αξιοπιστίας της χώρας.

Μπροστά στην οριστική έξοδο της χώρας από την Επιτροπεία ως αποτέλεσμα δομικών, στέρεων και μακρόπνοων μεταρρυθμίσεων, μέρος των οποίων αποτελούν και οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, δεν διστάζουν να κατασκευάζουν ψεύδη, επικαλούμενοι ακόμη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Αυτή τη φορά μάλιστα η Αξιωματική Αντιπολίτευση επικαλείται «κύκλους» και «πηγές» των Βρυξελλών, που έκαναν αιφνιδίως την εμφάνισή τους μια ημέρα αφότου η έκθεση του ΟΟΣΑ εξήρε τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση.

Η ΝΔ, επάνω στον τυφλό αντιπολιτευτικό της οίστρο, καταγγέλλει την διαδικασία επιλογής Γραμματέων και Διευθυντών πριν καν αυτή ξεκινήσει. Ξεχνά εσκεμμένα, επίσης, ότι το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν έχει ουδεμία ανάμειξη στις προκηρύξεις, και η όλη διαδικασία εποπτεύεται από τον ΑΣΕΠ.

banner

Διαπιστώνεται, λοιπόν, ότι σε αυτήν τους την προσπάθεια δεν διστάζουν ακόμα και να καταφερθούν ενάντια σε Ανεξάρτητες Αρχές και αδιάβλητους θεσμούς.

Γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο ότι η ανεξαρτησία, η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη στον δημόσιο τομέα είναι βασικές έννοιες, τις οποίες αγνοούν παντελώς στην ΝΔ.

Διότι, από αυτή  τη λογική διέπεται και το νέο Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, και αυτό δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από την ΝΔ.

Και πώς να γίνει άλλωστε, όταν επιθυμούν την επαναφορά του πελατειακού κράτους που δόμησαν με τις κατά παραγγελία τοποθετήσεις επιτελικών στελεχών στο Δημόσιο, πρακτική που έφτασε στο αποκορύφωμά της το Δεκέμβριο του 2014 –με τις εν μια νυκτί τοποθετήσεις όλων των ανώτατων στελεχών του Δημοσίου από τον κ. Μητσοτάκη.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Οικολόγων Πράσινων το Κράτος και η Δημόσια Διοίκηση έχουν συνέχεια, και με το νέο σύστημα οι επιτελικές θέσεις δεν θα επηρεάζονται από την εκάστοτε πολιτική εναλλαγή στη χώρα. Απτή απόδειξη της δικής μας αντίληψης η μη απομάκρυνση των τοποθετημένων του κ. Μητσοτάκη.

Αντίθετα, λοιπόν, με τις αγωνιώδεις προσπάθειες της ΝΔ για επιστροφή στο παρελθόν, η κυβέρνηση θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, που ξεκίνησε την περίοδο του Μνημονίου –το οποίο έφεραν στη χώρα η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της– και θα ολοκληρωθεί στην μεταμνημονιακή Ελλάδα, από την σημερινή κυβέρνηση.

 

 

Η ανακοίνωση του κ. Γ. Γεωργαντά:

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, μέσα σε 24 μήνες, έχει περάσει τουλάχιστον 18 ρυθμίσεις ή τροπολογίες για την κατασκευή ενός πελατειακού Κράτους.

Δημιουργεί μια φάμπρικα διορισμών και προσλήψεων, που αγνοούν το ΑΣΕΠ και τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου. 

Αποτέλεσμα: Αυξάνεται συνεχώς η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο, όταν την ίδια στιγμή μισθοί και συντάξεις μειώνονται.

Και τι κάνει η Κυβέρνηση; Επιχειρεί μια ακόμη ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, την ώρα που το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνείται να συμπράξει σε έκνομες πράξεις. 

Υπουργοί της, μάλιστα, δεν διστάζουν να ομολογήσουν παρεμβάσεις με στόχο τη “συμμόρφωση” στις επιθυμίες ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε, μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, τέτοιου είδους πρακτικές της Κυβέρνησης.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα αρμόδια Ελεγκτικά και Δικαστικά όργανα θα επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους.

Δηλαδή: Θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν το Σύνταγμα, τους νόμους, τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να υπακούουν στη συνείδησή τους και μόνο».  

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue