Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ανακοίνωση της Τ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ για πρόσφυγες – μετανάστες

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ για πρόσφυγες – μετανάστες

by ikariaki.gr
10 views

Δείχνοντας έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη απέναντι σε πρόσφυγες-μετανάστες, σωματεία και φορείς του νησιού (Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, εργαζόμενοι και αιρετοί στον Δήμο, εκπαιδευτικοί κ.α) πρόσφεραν στους 48 μετανάστες (ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά) που έφτασαν στην Ικαρία το μεσημέρι της Δευτέρας, φαγητό,νερά, είδη πρώτης ανάγκης καθώς και διαμονή σε κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου στον Άγιο Κήρυκο.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης με πλωτό σκάφος του λιμενικού στο ΚΥΤ Σάμου, όπου εκεί βρίσκονται εγκλωβισμένοι, στοιβαγμένοι και υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης 1000αδες άλλοι.

Είναι σε εξέλιξη η ένταση που καλλιεργείται στο Αιγαίο από την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών στην περιοχή μας, στους οποίους συμμετέχουν οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Τα εκατομμύρια πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι δεν είναι απλώς μια «ανθρωπιστική κρίση». Είναι η τραγική επιβεβαίωση του πραγματικού χαρακτήρα ενός συστήματος που καταφεύγει στον πόλεμο σπέρνοντας φρίκη, θάνατο και προσφυγιά. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος τσακίζει ό,τι αφήνει όρθιο η ιμπεριαλιστική ειρήνη!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που καλλιεργεί το μύθο της δήθεν ανθρώπινης στάσης απέναντι στους πρόσφυγες, δεν είναι «αθώα του αίματος». Ευθύνεται για τον εγκλωβισμό 1000αδων προσφύγων στην Ελλάδα και το διπλό εγκλωβισμό – κάτω από άθλιες συνθήκες – στα νησιά.

Εφερε την ειδική ναυτική ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Αιγαίο, με πρόσχημα τους πρόσφυγες και μετανάστες. Δίνει το 2,4% του ΑΕΠ, 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, που τα κλέβει από τους εργαζόμενους-τους άνεργους-τους συνταξιούχους-τους νέους, στη ΝΑΤΟϊκή δολοφονική μηχανή. Προσφέρει στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές πολλαπλές διευκολύνσεις και υπηρεσίες, την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και την χρονική επέκτασή της. Συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές αποστολές και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, υπηρετώντας το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του εγχώριου κεφαλαίου. Εμπλέκει το λαό, όλο και πιο βαθιά, στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ευθύνεται για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Το ΚΚΕ, που σταθερά παλεύει ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, καλεί τον ελληνικό λαό, τους πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν ενωμένα και οργανωμένα:

  • Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας σε αυτούς.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
  • Καμία ανοχή στον εθνικισμό καιτο ρατσισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες
  • Απεγκλωβισμός των προσφύγων και διεκδίκηση του δικαιώματός τους να πάνε στις χώρες που θέλουν, κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της ΕΕ
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όσον καιρό παραμείνουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους και χρηματοδοτημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα , τους λαϊκούς φορείς να δυναμώσουν:

banner

Την αλληλεγγύη τους στα θύματα των πολέμων.

Την πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

ΙΚΑΡΙΑ 5.6.18

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue