Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 ή 0%
1 φακελάκι Baking powder 20γρ
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
1.Χτυπαμε στο μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά.
2.Ριχνετε στο μίγμα τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
3. Προσθέτετε το γιαούρτι και το Baking powder και συνεχίζεται το χτύπημα.
4. Κόβετε το φύλλο με ένα μαχαίρι λωρίδες το ανοίγεται καλά για να στεγνώσει για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να κομματιάζεται εύκολα.
5.Το ρίχνετε στο μίγμα και ανακατεύεται με ένα κουτάλι.
6.Αδιαζεται το μίγμα σ’ ένα βουτηρωμένο ταψί και ψήνεται στους 180c βαθμούς για 30 λεπτά.
Υ.Γ Συνοδεύετε με παγωτό βανίλια.