Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Πέμπτη 15/10 – Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανελλαδική Απεργία – Εκδηλώσεις σε Άγιο Κήρυκο και Βαθύ

Πέμπτη 15/10 – Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανελλαδική Απεργία – Εκδηλώσεις σε Άγιο Κήρυκο και Βαθύ

by ikariaki.gr
46 views

ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΣ 11/10/2020

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

Πέμπτη 15 Οκτώβρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανελλαδική Απεργία

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Σάμος 11:00 πμ, στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Ικαρία 11:00 πμ , στον Άγιο Κήρυκο

Παρακολουθούμε μία ακόμη κυβέρνηση να φορτώνει στους εργαζόμενους τις συνέπειες μίας καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται με ένταση. Επιχειρεί να πετσοκόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ενώ με το πόρισμα της επιτροπής Πισαρίδη ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση μας, ενώ η υλοποίηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου  ήδη οδηγεί σε ανατροπές των δικαιωμάτων μας σε ωράρια και συνθήκες εργασίας. Σε μια σειρά από υπηρεσίες το πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού μεγεθύνεται και γίνεται αφορμή για ιδιωτικοποιήσεις.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδίσαμε για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, των σχολείων, των δημόσιων υπηρεσιών. Κατ’ απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, καταπάτησε κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, “άνοιξε” τον τουρισμό με 100% πληρότητα στις αερομεταφορές και ταυτόχρονα άνοιξε τις πύλες εισόδου στον COVID-19. Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, συνωστίζονται στους χώρους εργασίας, μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η κυβέρνηση, χωρίς ντροπή, κουνά το δάχτυλο, μιλάει για ατομική ευθύνη!! Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης.

banner

Απαιτούμε, εδώ και τώρα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, με άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας – πρόνοιας. Εδώ και τώρα 3.500 ΜΕΘ, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους εργασίας.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, καθαρά σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικές προσλήψεις καθαριστριών και εκπαιδευτικών. Είμαστε στον Οκτώβρη, εν μέσω πανδημίας και λείπουν από τα σχολεία περισσότεροι εκπαιδευτικοί από την προηγούμενη χρονιά.

Απεργώ γιατί είναι παλλαϊκή απαίτηση σε περίοδο πανδημίας να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, να καλυφθούν όλα τα κενά, δηλαδή, εδώ και τώρα 40.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και τουλάχιστον 25.000 υγειονομικών. Στο νέο σχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2021, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, οι κοινωνικές δαπάνες, είναι δραματικά μειωμένες. Και μόνο αυτό τα λέει όλα.

Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου -14ου μισθού.

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τους νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση και με το “σχέδιο Πισσαρίδη” για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, προχωρά σε μεγαλύτερη απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το “κόστος” της κοινωνικής ασφάλισης και ταυτόχρονα εξασφαλίζει μια τεράστια δεξαμενή φτηνού χρήματος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καταδικάζουμε τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, τον περιορισμό και την καταστολή των υπαίθριων συγκεντρώσεων, το νέο νόμο που εξήγγειλε για το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και το ν. Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Απεργώ, συμμετέχω στις συγκεντρώσεις, στα συλλαλητήρια και τις απεργίες γιατί εδώ είναι η δύναμή μου. Ότι καταφέραμε το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας! Με τους αγώνες μας καταφέραμε να μην εφαρμοστεί η αντιδραστική κρατική αξιολόγηση στο δημόσιο, να μην τοποθετηθούν κάμερες στις σχολικές τάξεις, να μην καταργηθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά, κ.α. Με τους αγώνες μας και τη δύναμη του εργατικού, λαϊκού κινήματος, με τη μεγαλειώδη διαδήλωση στην Αθήνα στις 7 Οκτώβρη, γράψαμε λαμπρές σελίδες στην καταδίκη του φασισμού, συμβάλαμε αποφασιστικά στη δικαστική απόφαση και στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, στην καταδίκη της ναζιστικής ιδεολογίας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα με αγώνες κατακτιούνται

Όλοι και όλες στην απεργία 15 Οκτώβρη,

Σάμος 11:00 πμ, στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Ικαρία 11:00 πμ , στον Άγιο Κήρυκο

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής
• ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ-ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ , 7.30 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ
• ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ ΚΗΡΥΚΟΥ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε «στο ίδιο έργο θεατές»,
παρακολουθούμε μία ακόμη κυβέρνηση να φορτώνει στους εργαζόμενους τις συνέπειες μίας καπιταλιστικής κρίσης, που εκδηλώνεται με ένταση. Στην ίδια ρότα και οι Δημοτικές Αρχές, που υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας μας να σφίξουμε το ζωνάρι και χτυπώντας για αρχή τα δικαιώματα των πιο ευάλωτων συναδέλφων.
Την ίδια στιγμή τον Οκτώβρη έχουμε μπροστά μας την προσπάθεια της κυβέρνησης να πετσοκόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ενώ με το πόρισμα της επιτροπής Πισαρίδη ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση μας.
Η υλοποίηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου από τις δημοτικές αρχές ήδη οδηγεί σε ανατροπές των δικαιωμάτων μας σε ωράρια και συνθήκες εργασίας. H κυβέρνηση έχει προαναγγείλει να φέρει μέχρι το τέλος του 2020 νέο νόμο που αφορά μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση.
Όσον αφορά το μόνιμο προσωπικό, οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης ακολουθούν στενά τους στόχους του μεσοπρόθεσμου, με αποτέλεσμα σε μια σειρά από υπηρεσίες το πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού να μεγεθύνεται και να γίνεται αφορμή για ιδιωτικοποιήσεις. Εκτός της καθαριότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις αφορούν τον τομέα του πρασίνου και το επόμενο διάστημα θα έρθουν οι τεχνικές και πολεοδομικές υπηρεσίες, με εκχώρηση του έργου και των εργαζομένων σε αυτές, σε φορείς όπως η ΕΕΤΑΑ και οι νέοι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί.
Την ίδια στιγμή διευρύνεται καθημερινά η ανταποδοτικότητα, η λειτουργία δηλαδή των δήμων ως επιχειρήσεις, με όσα ωραία λόγια και αν αυτή ντύνεται (οικονομική αυτοτέλεια). Με τους αναπτυξιακούς οργανισμούς κυβέρνηση και δημοτικές αρχές ετοιμάζονται να κάνουν άλματα στην επιχειρηματική λειτουργία των δήμων, ιδιωτικοποιώντας ολόκληρες δημοτικές υπηρεσίες.
Μπορεί η κυβέρνηση με κάθε τρόπο να επιχειρεί να φορτώσει τις ευθύνες στους εργαζόμενους, είτε με τα περί ατομικής ευθύνης, είτε με την επίκληση της “εθνικής ομοψυχίας” αλλά η πραγματικότητα που βιώνουμε μας δείχνει άλλα. Την ώρα που ο λαός με την υπεύθυνη στάση του, έδωσε χρόνο στη κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτή δεν έκανε τίποτα. Το ίδιο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Τώρα αδίστακτη φορτώνει τις ευθύνες στους γιατρούς και τα παιδιά μας που αγωνίζονται για υγεία και μόρφωση.
Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη κρίση, αλλά επιδοτεί με 72 δις ευρώ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που σε μας στέλνει το λογαριασμό. Στους δήμους αυτή η πολιτική εκδηλώνεται με τις ιδιωτικοποιήσεις που διοχετεύουν ζεστό χρήμα στους μεγαλοεργολάβους, με το λογαριασμό να τον πληρώνουν οι δημότες και οι εργαζόμενοι. Ακόμα και το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης αξιοποιήθηκε για να προχωρήσουν τα σχέδια για συνεκμετάλλευση, κόντρα στα συμφέροντα των λαών στην περιοχή.
Και στο πόλεμο όπως και στην ειρήνη, κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν, κάποιοι θησαυρίζουν παράγοντας εξοπλιστικά όπλα, ενώ εμείς δίνουμε το αίμα μας, για τις νέες μεγάλες επιχειρηματικές τους διευθετήσεις. Μια πρώτη γεύση την πήραμε με την αγορά των 16 πολεμικών αεροσκαφών με κόστος αντίστοιχο χιλιάδων νοσοκομείων και σχολείων.
Για να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές οι κυβερνήσεις αξιοποιούν όχι μόνο τη προπαγάνδα, αλλά και τη καταστολή. Ήδη ετοιμάζουν πιο αντιδραστικό, συνδικαλιστικό νόμο.
Απέναντι σε αυτή τη ταξική πολιτική και την αποφασιστικότητα των δημοτικών αρχών να την υλοποιήσουν, οι εργαζόμενοι στους δήμους δείξαμε ήδη την αντίδραση μας με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι με τη διεκδίκηση όλων απαραίτητων μέσων προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας σε συνθήκες πανδημίας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους απ όλους τους κλάδους, τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στον επισιτισμό, όλους όσους διεκδικούν αγωνιστικά να μην πληρώσουμε ξανά εμείς τη κρίση, ζωή και εργασία με δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων τώρα, κόντρα στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών.
ΑΠΕΡΓΩ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΩ:
 Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν επαλαμβανόμενα τεστ για τους εργαζόμενους, με ευθύνη του κράτους.
 Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
 Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών διατάξεων των ΠΝΠ.
 Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
 Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών.
 Έκτακτα κονδύλια για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών για την αναβάθμιση υποδομών, καθαριότητα, μέτρα υγιεινής και ατομικά μέσα προστασίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
 Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.
 Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
 Αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του 13ου -14ου μισθού. Όχι στη συνέχιση της αντιασφαλιστικής επίθεσης με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Συναδέλφισσα ,συνάδελφε

Απεργούμε , συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις ,στα συλλαλητήρια και τις απεργίες γιατί εδώ είναι η δύναμή μας. Ό,τι καταφέραμε το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας! Να θυμηθούμε τους αγώνες μας ενάντια στην αντιδραστική κρατική «αξιολόγηση» στο Δημόσιο, να μην καταργηθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά, την μονιμοποίηση των συναδέλφων, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, την καταδίκη του φασισμού…….

Τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας βγαίνουμε μπροστά με σημαία τις δικές μας ανάγκες. Έχουμε τη δύναμη. Άλλωστε τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή.
Στις 13 Οκτώβρη, με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 7:00 μμ στον Εύδηλο
Και την Πέμπτη 15 Οκτώβρη με τη συμμετοχή μας στην απεργία-συγκέντρωση στις 11πμ στο Αγ Κήρυκο
δίνουμε την δική μας μαζική και ενωτική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης

Το Διοικητικό Συμβούλιο Ικαρία 12/10/2020

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue