Σύμφωνα με πληροφορίες του in η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα αιτηθεί να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις στο πλήρως επιδοτούμενο πρόγραμμα προεργασίας για ανέργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί.

Οι πληροφορίες θέλουν ως δικαιούχους φορείς τους συγκεκριμένου προγράμματος  μόνο τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των δήμων, που όμως λίγες εξαιρέθηκαν από τις διατάξεις του Ν. 5056/23 (ΦΕΚ 163/06-10-2023 τ. Α ́),  και οι περισσότερες έπαυσαν τις εργασίες τους.

Εφόσον οι πληροφορίες ευσταθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που προετοιμάζεται,  η έκταση εφαρμογής του θα είναι περιορισμένη αφού θα αφορά μόνο σε Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων και το κοινωνικό αντίκτυπο μικρό.

Τι θα ζητήσει η ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ θα αιτηθεί σύμφωνα με πληροφορίες, να αρθούν οι περιορισμοί συμμετοχής στο πρόγραμμα και να μπορούν ως δικαιούχοι να είναι και οι δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις. Άλλωστε οι ελλείψεις σε προσωπικό στους δήμους είναι πολλές. Η συνταξιοδότηση εργαζομένων αλλά και η κινητικότητα σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αφήσει τους δήμους με πολλά κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.

Με αποτέλεσμα οι δήμοι να αδυνατούν να προσφέρουν στους δημότες τις υπηρεσίες που επιθυμούν και να δημιουργούνται προβλήματα.

Πηγή: in.gr