Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Ο Σύλλογος Ένωση για τον Δρόμο Κουνιάδου Προεσπέρα

Ο Σύλλογος Ένωση για τον Δρόμο Κουνιάδου Προεσπέρα

by ikariaki press
5 views

ΙκαρίαΕπανερχόμαστε στο θέμα αυτό, δυστυχώς για πολλοστή φορά, εν συνεχεία και παλαιότερων επιστολών και παρεμβάσεων   του Συλλόγου μας, εφόσον μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί λύση.

          Αναφερόμαστε στον δρόμο ΚΟΥΝΙΑΔΟΥ – ΠΡΟΕΣΠΕΡΑΣ  που παραμένει χωματόδρομος μέχρι σήμερα, χωρίς καμία βελτίωση και δυστυχώς χωρίς καμία προοπτική. Όπως γνωρίζετε, μετά την ασφαλτόστρωση του δρόμου ΓΕΜΕΛΙΑ – ΒΡΑΚΑΔΕΣ – ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ,  μετά την κατασκευή   του δρόμου ΓΕΜΕΛΙΑ – ΠΡΟΕΣΠΈΡΑ – ΚΑΤΩ ΠΡΟΕΣΠΈΡΑ από την ΔΕΗ Α.Ε. που συνεχίζεται  και την ένταξη  του παραλιακού δρόμου  ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΑΣ  στο ΕΣΠΑ όπως πληροφορηθήκαμε,  το μόνο τμήμα που απομένει  στην περιοχή  χωματόδρομος  και δεν  έχει ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα,  είναι το τμήμα  ΚΟΥΝΙΑΔΟΥ – ΠΡΟΕΣΠΕΡΑΣ.

          Καταρχήν, είναι ένα έργο το οποίο θα ολοκληρώσει το οδικό δίκτυο της περιοχής μας, όπως προαναφέραμε, αφού θα συνδέσει όχι μόνο τον Κουνιάδο με την Προεσπέρα, αλλά και τις Βρακάδες με τα υπόλοιπα χωριά και όλα μαζί με τον παραλιακό δρόμο που πρόκειται να δημοπρατηθεί.

          Οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν πολλές δεκαετίες να ολοκληρωθούν αυτοί οι δρόμοι, έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ μέχρι σήμερα εξαιτίας του κακού οδικού δικτύου της περιοχής  και  πολλοί έχουν ήδη φύγει από την ζωή, χωρίς να δουν να πραγματοποιείται  το όνειρο της ΄Ενωσης  των τριών χωριών  (Βρακάδες-Κουνιάδος-Προεσπέρα), από όπου πήρε και τον τίτλο του ο Σύλλογός μας.  Η τελευταία ευκαιρία ήταν, όταν πριν από  μερικά χρόνια,  κατασκευάστηκε ο δρόμος ΓΕΜΕΛΙΑ – ΒΡΑΚΑΔΕΣ – ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ  αλλά δυστυχώς τότε δεν μπόρεσε να ενταχθεί στο έργο και  το υπόλοιπο κομμάτι.

         Πιστεύουμε ότι ήταν και είναι ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ότι θα είναι ένα  έργο πολύ σημαντικό που θα εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους των γύρω χωριών για να πηγαίνουν άνετα και με ασφάλεια  στα σπίτια τους και στα κτήματά τους και να έχουν πρόσβαση προς τις κοντινές παραλίες,  σύνδεση μεταξύ των χωριών και  με τον παραλιακό δρόμο. Ταυτόχρονα, θα βοηθήσει στην γενικώτερη αναβάθμιση  και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

        Παρακαλούμε λοιπόν θερμά να κατανοήσετε το πρόβλημα και  να εντάξετε το έργο  ( βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου) άμεσα  σε κάποιο  πρόγραμμα, Δημοτικό ή άλλο.

        Θα θέλαμε να τονίσουμε εδώ, ότι δεν χρειάζεται να γίνει καινούργια χάραξη του δρόμου και μελέτη, η οποία θα  ήταν και δαπανηρή και χρονοβόρα. Μπορεί να βελτιωθούν μόνο κάποια σημεία  (π.χ. στροφές) και να ασφαλτοστρωθεί ο υπάρχων δρόμος, ως έχει.  Με αυτό τον τρόπο  θα κοστίσει λιγώτερο και θα είναι πιο εφικτό και ρεαλιστικό  να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο.

 

       Περιμένουμε την απάντησή σας.-

 

banner

Με τιμή  

Για το Δ.Σ.

 

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΕΙΡΗΝΗ Ν. ΓΑΓΛΙΑ                                                          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ ΕΝΩΣΗ”

(Βρακάδες-Κουνιάδος-Προεσπέρα)

              ΙΚΑΡΙΑΣ

    Κάνιγγος 23 106 77 ΑΘΗΝΑ

[email protected]

 

Αθήνα,

Αρ. Πρωτ. 875  /22-04-2013

 

Προς

  1. Τον Δήμο Ικαρίας

 

Υπόψη Δημάρχου κ. Χρήστου Σταυρινάδη

Υπόψη Αντιδημάρχου Δ.Ε.Ραχών κ.Ν.Καλαμάρα

      Υπόψη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ικαρίας

 

 2)την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

 

Υπόψη Περιφερειάρχη κ. Νάσου Γιακαλή

Υπόψη Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Παπαθεοφάνους

Υπόψη Περιφ.Συμβ.Ικαρίας κ. Νίκου Κουλουλία

 

ΘΕΜΑ ΔΡΟΜΟΣ  ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ – ΠΡΟΕΣΠΕΡΑ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue