Το Piccolo Posto παρουσιάζει το Samos Vin Doux Gelato & Sorbet:
Μια γλυκιά ωδή στο σαμιώτικο μοσχάτο κρασί
Μια ιδέα ξεχωριστή, μέσα στην απλότητά της. Κι ένα παγωτό τόσο απολαυστικό που αποκλείεται να σταματήσετε στις δύο μπάλες… με κίνδυνο να σας «πιάσουν» στο αλκοτέστ!
Το πρώτο παγωτό με γεύση σαμιώτικου μοσχάτου κρασιού, το ολόδροσο Samos Vin Doux Gelato, είναι γεγονός! Το δημιούργησε η dream team του Piccolo Posto με αγνά υλικά, πολύ έμπνευση και μεράκι για παγωτογεύσεις διακριτές.
Το νέο παγωτό, το οποίο κυκλοφορεί και σε sorbet, κρύβει στην παγωμένη του καρδιά τη ζεστασιά του ήλιου που εμπλουτίζει το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι της Σάμου με τα αρώματα της σαμιακής γης. Το θρυλικό Samos Vin Doux, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο γλυκό κρασί του Συνεταιρισμού του νησιού, που για αιώνες αποτελεί σύμβολο ταυτότητας και πολιτιστικής υπερηφάνειας για τους Σαμιώτες, εμπλουτίζει τη γεύση του χειροποίητου αυτού παγωτού με αρώματα ώριμου βερίκοκου, μελιού και ανθών πορτοκαλιάς αλλά και μια βελούδινη υφή που μένει αξέχαστη.
Η δημιουργία του Samos Vin Doux Gelato αλλά και το Sorbet βασίστηκαν σε πολύμηνη έρευνα και πειραματισμό του ιδρυτή της εταιρίας Ηλία Γιαννουλόπουλου σε συνεργασία με τις οινολόγους του Συνεταιρισμού. Ο σεβασμός στην αυθεντική γεύση του μοσχάτου ήταν πρωταρχικός στόχος, με το κρασί να χρησιμοποιείται ως βασικό υλικό — όχι απλώς ως αρωματικό στοιχείο.
«Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να μιλάει για τη Σάμο, με τη Σάμο και από τη Σάμο. Το Samos Vin Doux Gelato είναι η ιστορία μας… συμπυκνωμένη σε μια μπάλα απολαυστικού παγωτού», δηλώνει η ομάδα του Piccolo Posto.
Το παγωτό και η εκδοχή του σε σορμπέ, είναι διαθέσιμα αποκλειστικά από το Piccolo Posto, με στόχο να συνοδεύσoyn τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι αισθήσεων που ξεκινά από τους ορεινούς αμπελώνες και τις πεζούλες ξερολιθιάς της Σάμου και καταλήγει σε δροσερή απόλαυση.
Το «Samos Vin Doux Gelato» είναι κάτι παραπάνω από παγωτό: Είναι μια διαφορετική γευστική προσέγγιση!