Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Λιλιπούτιοι και βετεράνοι στον σκακιστικό «Ίκαρο»

Λιλιπούτιοι και βετεράνοι στον σκακιστικό «Ίκαρο»

Ανοιχτή πρόσκληση σε παιδιά για γνωριμία με το κορυφαίο πνευματικό άθλημα!

by ikariaki.gr
59 views

Άρχισε το Σάββατο 12 Ιουλίου το 48ο Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος 2025». Στα τρία γκρουπ δυναμικότητας αγωνίζονται 150 σκακιστές και σκακίστριες από πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και από 8 ξένες χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Πολωνία, Σκωτία, Τουρκία, Τσεχία. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, αφού οι συμμετοχές στο γ΄ γκρουπ των αρχάριων και πολύ μικρών παιδιών θα παραμείνουν ανοιχτές καθ΄ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Όποιο παιδί επιθυμεί να γνωρίσει το κλίμα των διεθνών αγώνων και να παίξει την πρώτη του παρτίδα σε ένα μεγάλο τουρνουά, μπορεί να έρθει στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου απόψε ή τις αμέσως επόμενες μέρες (λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα) και να δηλώσει συμμετοχή στην διαιτήτρια Ευμορφία Κοντιώτη. Να είναι βέβαιο πως οι διοργανωτές θα το δεχθούν με σεβασμό και πως όλα τα άλλα παιδιά θα το αγκαλιάσουν με αγάπη!

Ο 5χρονος Στέλιος Τσαντές, Ικαριωτόπουλο που γεννήθηκε στην Αμερική, κεντρίζει το ενδιαφέρον των θεατών και στον φετινό «Ίκαρο»

Μεγαλύτερο των οχτώ δεκαετιών είναι το φάσμα ηλικιών στις διεθνείς σκακιστικές δράσεις. Πιο μεγάλος είναι ο 87χρονος Νίκος Ορνιθόπουλος, μέλος της Εθνικής Ελλάδας σε Ολυμπιάδες και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και πιο μικρός ο 5χρονος Στέλιος Τσαντές, Ικαριωτόπουλο που γεννήθηκε στην Αμερική και, όπως πέρυσι. πρωταγωνιστεί στο γ΄ γκρουπ.

Το Ανοιχτό Διεθνές Σκακιστικό Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2025» διεξάγεται καθημερινά με ώρα έναρξης 7 μ.μ., στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου (Κλειστό Γήπεδο «Γιώργος Λασκαρίδης»). Το πρόγραμμα μέχρι και τις 19 Ιουλίου θα είναι πολύ πυκνό, με καθημερινές αναμετρήσεις, καθώς και με παράλληλες δράσεις (Μεσογειακό Ομαδικό Ράπιντ «Αχ. Μητσάκος», Ατομικό Ράπιντ «Νίκος Ξενάκης» Τουρνουά Μπλιτς, Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων κ.ά.), ορισμένες από τις οποίες θα φιλοξενηθούν στο Παλαιό Δημαρχείο, καθώς και στην Πλατεία Νίκου Ξενάκη (ΣΚΑΚΙΕΡΑ).

Κατά τη διάρκεια της Σκακιστικής Ολυμπιάδας της Αβάνας, το 1966, ο Νίκος Ορνιθόπουλος θα είναι ο μόνος από την Εθνική μας που θα πλησιάσει και θα συνομιλήσει με τον Φιντέλ Κάστρο!

Διοργανωτές είναι ο Δήμος Ικαρίας, η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου, ο Πανικάριος Αθλητικός Σύλλογος «Ο ΙΚΑΡΟΣ» και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας. Όπως κάθε χρόνο υπάρχει η ευγενική χορηγία των ναυτιλιακών εταιρειών Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways και στήριξη από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Αποτελέσματα των αγώνων, καθώς και άλλες πληροφορίες έχουν αναρτώνται στην ιστοσελίδα https://ikariachess.blogspot.com/. Επικοινωνία μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected].

Ο επικεφαλής διαιτητής Μιχάλης Ρουκουνάκης έχει και φέτος αναλάβει τη ζωντανή μετάδοση των δέκα πρώτων παρτίδων μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας lichess. Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://lichess.org/broadcast/48th-ikaros-international-chess-tournament-2025/round-1/2qPacqLL

Κατά τη διάρκεια της λιτής και ενημερωτικής τελετής έναρξης ο διευθυντής Αγώνων Δημήτρης Σκυριανόγλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον επί τέσσερις δεκαετίες επικεφαλής διαιτητή Οδυσσέα Βαζελάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες. Όρθιοι οι περίπου 200 παίκτες, παράγοντες και θεατές τίμησαν τη μνήμη του με ενός λεπτού σιγή και με έκδηλη τη συγκίνηση στα πρόσωπα, ιδίως εκείνων που είχαν την τύχη να γνωρίσουν αυτόν τον πολύ δοτικό άνθρωπο!

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue