560
Σήμερα σας καλησπερίζουμε με μια όμορφη, νόστιμη, υγιεινή σούπα που μέχρι και τα παιδιά σας θα αγαπήσουν για την γεύση αλλά και το χρώμα της. Ένας μεγάλος ταμπουράς (κόκκινη κολοκύθα) έχει αρκετή σάρκα. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε πίτες, σε γλυκά μπουρεκάκια, ψητό σε κάρβουνα ακόμα και σε σούπα σαν και αυτή που θα σας παρουσιάσω σήμερα………Καλά μαγειρέματα!
Υλικά
Ένα κιλό ταμπουρά καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
2 μεγάλες πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
2 μεσαία καρότα
1 φλιτζ. του καφέ λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
500 γραμμ. Ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
- Προσθέτετε τα λαχανικά όλα σε μια κατσαρόλα με το λάδι
- Κλείνουμε την κατσαρόλα για 3 λεπτά να “ιδρώσουν” λίγο τα λαχανικά μας και να βγάλουν το ζουμί τους
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το αλατοπίπερο και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να διαλυθούν τα λαχανικά μας.
- Κλείνουμε την φωτιά και όταν πέσει ο βρασμός ρίχνουμε όλη την σούπα σε ένα μπλέντερ να την πολτοποιήσουμε.
- Την τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και έξτρα πιπέρι
- Σερβίρουμε ζεστή σε μπολάκια με 2 κουταλιές γιαούρτι ή κρέμα τυρί ή κρέμα γάλακτος
Προαιρετικά προσθέτουμε και λίγα κρουτόνς ή και λίγες σταγόνες ταμπάσκο!