Home Εκπαίδευση Ικαρία: Τη μη συγκρότηση προεδρείου στο Σύλλογο Δασκάλων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Ικαρία: Τη μη συγκρότηση προεδρείου στο Σύλλογο Δασκάλων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

by ikariaki.gr
7 views

σχολείοΤη μη συγκρότηση προεδρείου στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων καταγγέλλει η Γραμματεία Ικαρίας – Φούρνων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα μετά τις εκλογές των δασκάλων και των νηπιαγωγών έγινε προσπάθεια δύο φορές για να συγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο. Και οι δύο προσπάθειες ήταν άκαρπες και δεν κατέληξαν πουθενά. Οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές ήταν:

  • «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΠΑΜΕ): 2 έδρες (36 ψήφοι)
  • «Ριζοσπαστική Ανεξάρτητη Κίνηση»: 2 έδρες (35 ψήφοι)
  • «ΚΟΝΤΡΑ»: 1 έδρα (11 ψήφοι).

Το ΠΑΜΕ κατέθεσε πρόταση για αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο, με βάση τη δύναμη της κάθε παράταξης, για να εκφραστεί η βούληση των εκπαιδευτικών που ψήφισαν και να λειτουργήσει ο σύλλογος. Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις του προεδρείου πρέπει να μοιραστούν ως εξής: Το ΠΑΜΕ τον πρόεδρο και τον ταμία, η ΡΑΚΙ το γραμματέα και το μέλος, η ΚΟΝΤΡΑ τον αντιπρόεδρο.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ικαρίας – Φούρνων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει:

«Η Ριζοσπαστική Ανεξάρτητη Κίνηση (ΡΑΚΙ) και η ΚΟΝΤΡΑ δεν δέχθηκαν το αναλογικό – αντιπροσωπευτικό, υποστηρίζοντας πως πρέπει η συγκρότηση να βασίζεται σε προγραμματική συμφωνία και σε δεσμεύσεις όλων των παρατάξεων. Επίσης, η ΡΑΚΙ υποστήριξε ότι και χωρίς προεδρείο μπορεί να λειτουργήσει ο σύλλογος, όπως ακριβώς γίνεται και στην ΑΔΕΔΥ. Πιο συγκεκριμένα, η ΡΑΚΙ ανέφερε πως θέλει με όλες τις παρατάξεις προγραμματική συμφωνία, διότι δεν δίνει λευκές επιταγές σε κανέναν. Σαν ΠΑΜΕ δεν θεωρούμε την ψήφο των συναδέλφων λευκή επιταγή, η συγκρότηση του -προεδρείου είναι ζήτημα λειτουργικό, η θέση του προέδρου είναι μεν θέση ευθύνης, αλλά τις αποφάσεις τις παίρνει όλο το ΔΣ., άρα προς τι η λευκή επιταγή;

Η ΚΟΝΤΡΑ, που κατέθεσε δική της προγραμματική συμφωνία, τόνισε πως αν δεν τη δεχθεί καμία παράταξη, δεν μπαίνει στο προεδρείο. Εξάλλου, στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου ανέφερε ότι δεν θέλει το ΠΑΜΕ να έχει τη θέση του προέδρου ή του γραμματέα επειδή δεν θα υπογράφει ό,τι ψηφίσματα ή προτάσεις καταθέτει η ΚΟΝΤΡΑ μαζί με τη ΡΑΚΙ.

Και οι δύο παρατάξεις με το να μη δέχονται αναλογικό -αντιπροσωπευτικό, δεν σέβονται την ψήφο των συναδέλφων.Πέρσι, που το ΠΑΜΕ ήταν δεύτερη δύναμη διευκόλυνε τη συγκρότηση του προεδρείου, διότι πιστεύουμε πως είναι ζήτημα αρχής να δέχεσαι (αναλογικά – αντιπροσωπευτικά) όποια δύναμη σου δίνουν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση των δυνάμεων αυτών στο ζήτημα της συγκρότησης. Είναι αφερέγγυες και δεν είναι άξιες εμπιστοσύνης.

Συνάδελφοι, σαν ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα να συγκροτηθεί άμεσα το προεδρείο διότι τα προβλήματα και τα ζητήματα που έχουν προκύψει δεν μπορούν να περιμένουν και άρα επιβάλλεται η απρόσκοπτη λειτουργία του Συλλόγου. Τονίζουμε, επίσης, ότι δεν συμφωνούμε με το “προγραμματικό προεδρείο”. Τέτοιος δρόμος προγραμματικών συγκλίσεων του ΠΑΜΕ με τον συναινετικό συνδικαλισμό δεν υπήρξε, ούτε μπορεί να υπάρξει. Προγραμματικές συγκλίσεις άλλωστε γίνονται πριν τις εκλογές και τίθενται στην κρίση των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις. Διαφορετικά πρόκειται για μετεκλογικά παζάρια στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Οι παρατάξεις κατεβήκαμε στις εκλογές με ξεχωριστά ψηφοδέλτια και διαφορετικές θέσεις, έτσι μας ψήφισαν οι συνάδελφοι και άρα το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να εκφραστεί και στη συγκρότηση του προεδρείου, αλλιώς δεν σέβεσαι τη γνώμη της βάσης των εκπαιδευτικών. Η πρόταση για αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να εκφράσει με σαφήνεια τους συσχετισμούς δύναμης που αποφάσισαν οι συνάδελφοι και να διασφαλίσει τη λειτουργία του Συλλόγου.

Η επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – κυβέρνησης είναι βάρβαρη και όσοι κωλυσιεργούν ή κωφεύουν, αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη. Το ΔΣ είναι εκλεγμένο και σε κάθε περίπτωση πρέπει να λειτουργεί κανονικά. Καλείται η κάθε παράταξη να αναλάβει τις ευθύνες της.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους, τους Συλλόγους, τη λαϊκή οικογένεια σε επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης για την απόκρουση της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής επιδρομής.

Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων Το ΔΣ πρέπει να συγκροτηθεί. Καμία κωλυσιεργία, κανένας τακτικισμός. Σε ό,τι μας αφορά δεν θα συμβάλουμε στον εκφυλισμό των διαδικασιών και της λειτουργίας των οργάνων του συλλόγου μας».

902.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue