Home ΚοινωνίαΠολιτικήΑπόψεις Ικαρία κι οι εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ικαρία κι οι εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

by ikariaki.gr
49 views

Ι Κ Α Ρ Ι Α κι οι εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Λίγο πριν από την Κυριακή 15 Μαΐου … Δηλώνουμε Παρόντες και Συμμέτοχοι σ΄ αυτό που πάει να γίνει, σ΄ αυτό που η Ιστορία ετοιμάζει…

ΕΊΜΑΣΤΕ ΈΤΟΙΜΟΙ Κι από εδώ από την Ικαρία του Αιγαίου σύμβολο ελευθερίας με τα μυθικά φτερά του Ίκαρου, την Ικαρία των Δημοκρατικών κι Αριστερών παραδόσεων, την Ικαρία το νησί της εξορίας για όσους έστελναν στον μακρόστενο ετούτο βράχο οι εξουσίες της αντίδρασης και του σκοταδισμού επειδή θέλησαν με τις ιδέες τους να αλλάξουν τον κόσμο! την Ικαρία με τον υπέροχο λαό της που έδινε ακόμα και στους ιδεολογικούς αντιπάλους νερό και ψωμί όταν το είχαν ανάγκη! Θα δώσουμε λοιπόν κι απ΄ εδώ το παρόν, όπως το κάνουμε πάντα σε κάθε ευκαιρία και μ’ όλους τους καιρούς !

Καλούμαστε οι Καριωτίνες κι οι Καριώτες όλων των ηλικιών (άλλωστε εδώ είμαστε περίπου όλοι συνομήλικοι) να βρεθούμε στις κάλπες (Αγίου Κηρύκου κι Ευδήλου) για την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ένα προσκλητήριο πρωτίστως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι αυτό που ακούγεται ετούτες τις μέρες από τον καβο –Πάπα ως το Δράκανο, από τις Ράχες ως το Περδίκι, από τα «Απερίχου» ως το Καραβόσταμο, από την Μεσαρέ ως την Πέρα-Μαρέ!

Έχουμε τη δύναμη στο μυαλό και στην καρδιά μας , έχουμε το δίκιο κατάδικό μας, δεν μπορεί να τόχουν μόνο οι ολίγοι πονηροί ολιγάρχες (από παλιά οι ίδιοι είναι) που συνεχίζουν χωρίς ντροπή να αισχροκερδούν στις πιο δραματικές στιγμές που μας έτυχαν, δεν μπορεί να μας φτύνουν τόσο απαξιωτικά και να μην απαντάμε όπως κι όταν πρέπει, δεν μπορεί να μην έχουμε σήμερα ένα Νοσοκομείο στη Νικαριά όπως μας αξίζει και να διαπραγματευόμαστε τη ζωή μας πλουτίζοντας τους «εμπόρους» πάνω στον πόνο των δικών μας ανθρώπων, δεν μπορεί να μας «γονατίζουν» οικονομικά και να μας λένε με θράσος ότι «κατανοούν και συμπάσχουν» την ίδια ώρα που προκαλούν με την χλιδάτη ζωή και συμπεριφέρονται με τόση αλαζονεία και κυνισμό. Δεν μπορεί να μάχονται την ελευθερία του τύπου, να μονοπωλούν την ενημέρωση με τα πετσοαταϊσμένα ΜΜΕ τραυματίζοντας την ίδια την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ήρθε η ώρα να στείλουμε τον λογαριασμό με τις «ρήτρες των» εκεί που πρέπει και θα το κάνουμε ενωμένοι την Κυριακή 15 Μαΐου κι από εδώ απ΄ την Αγαιοπελαγίτικη τούτη άκρη των συνόρων μας!

Με σεβασμό στις διαφορετικές προσεγγίσεις απευθυνόμαστε σε όλο τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόσμο, στον κόσμο της δουλειάς, στους νέους και τις νέες, σε κάθε Καριώτη χωριστά σε κάθε Καριωτίνα προσωπικά που βιώνει ό,τι βιώνουμε όλοι, που αγωνιά για την δουλειά του, που δεν βγαίνει ο μήνας παλεύοντας χωρίς ελπίδα νύχτα και μέρα: στο μαγαζί, στο χωράφι, στους κήπους, στην βάρκα, στο γραφείο, στο σχολείο…

Ναι σε εσένα τον υπερήφανο κι αξιοπρεπή φίλο/φίλη κι ας μην είσαι μέλος του κόμματος μας, την Κυριακή μπορείς να έρθεις να γραφτείς και να ψηφίσεις για να αλλάξουμε τη ζωή μας, για να φέρουμε ανάποδα τον κόσμο «τους», για να κοιτάμε κατάματα τα παιδιά μας και να τους λέμε: «Να! εμείς αυτά καταφέραμε, η σειρά σας τώρα» …

Σε καλούμε εδώ ΜΑΖΙ να δώσουμε κι αυτό τον αγώνα, κρατώντας ο καθένας τις απόψεις του για το πώς να κάνουμε καλύτερο το σήμερα και το αύριο κι αφού αυτή είναι η κοινή μας αγωνία, τότε όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα, τότε σίγουρα θα τα καταφέρουμε! Άλλωστε η ζωή απαντά και στους πιο δύσπιστους πως Αριστερό ή Προοδευτικό δεν είναι να δραπετεύεις από το πεδίο της πραγματικότητας, αλλά σε διαρκή ενεστώτα να δίνεις μάχες για όλα εκείνα τα μικρά και τα μεγάλα που μας αξίζουν! … για την «ομορφιά» που θα σώσει τον κόσμο!

Συνεπώς η 15 Μαΐου με την συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, μπορεί να γίνει ιστορικός σταθμός προς την λύτρωση όλου του λαού μας. Και θα γίνει! Γιορτή θα την κάνουμε την Κυριακή αυτή!

banner

Χαρούλα Κ. Κοτσάνη

Η Ικαρία ψηφίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμαχία

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue