Home Κοινωνία Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, οι “έξω” και οι “μέσα”

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, οι “έξω” και οι “μέσα”

by ikariaki.gr
9 views

1011591_607620609317764_679171137_n

 υλικό αρχείου από τον έννατο μήνα του αγώνα

Του Νάσου Μπράτσου

Από τη φιλόξενη ιστοσελίδα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας, θα παρουσιάσουμε μερικές «εσωτερικές» πτυχές της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, από αυτές που δεν είναι ορατές σε όσους βρίσκονται εκτός Ραδιομεγάρου.

Οι έχοντες υπηρετήσει το μόρφωμα ΔΤ-ΝΕΡΙΤ ξεχωρίζουν από τη φρασεολογία, γιατί όταν συναντήσουν κάποιον από όσους μείναμε στην απέξω και παλεύαμε ενάντια στο «μαύρο», μας «καλωσορίζουν», ακριβώς επειδή νιώθουν ότι τόσο καιρό ήταν μέσα.

Οι πιο ψαγμένοι από τους «απέξω» τους απαντάνε «εμείς σας καλωσορίζουμε, αφού εσείς μιλάτε για νέα αρχή χωρίς ρεβανσισμούς και αφού με τον δικό μας αγώνα ξανάνοιξε η ΕΡΤ και σταματήσατε να είσαστε υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ».

Εκεί συνήθως χαμηλώνει το βλέμμα και αρχίζουν να ξεροκαταπίνουν και να φεύγουν.

Δεύτερο χαρακτηριστικό, οι ΔΤ-ΝΕΡΙΤ τείνουν να δώσουν δειλά – δειλά το χέρι για χειραψία, ενώ οι ertopen δεν καίγονται για οικειότητες με όσους καλούσαν να επέμβουν τα ΜΑΤ για να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο το Νοέμβρη του 2013 και με όσους «έβλεπαν» τις καθαρίστριες να ορμούν στα ΜΑΤ.

Πιο εύκολες προσεγγίσεις σημειώνονται μεταξύ αυτών που δεν πήγαν σε ΔΤ-ΝΕΡΙΤ αλλά πρακτικά δεν είχαν συμμετοχή στον αγώνα (απολαμβάνουν όμως τώρα τους καρπούς του), με όσους από τους ΔΤ-ΝΕΡΙΤ δεν ήταν τα πρώτα βιολιά και οι «μπροστινοί» στην οργάνωση του μορφώματος, αλλά ήταν απλώς «συνοδοιπόροι» που λέμε και στην πολιτική φρασεολογία.

Επίσης γίνονται πολλές εσωτερικές μετακινήσεις στα τμήματα της ΕΡΤ, αφού όλοι ψάχνουν τμήματα στα οποία θα είναι καλύτερη η παρέα. Ταυτόχρονα η διοίκηση επιχειρεί την «όσμωση» του ανθρώπινου δυναμικού για να μπορέσει να λειτουργήσει (σταδιακά γιατί η κατάσταση που βρήκαμε όσοι γυρίσαμε, ήταν απερίγραπτη). Έτσι ξυνίζουν και μερικοί όταν ο δίπλα δεν τους είναι αρεστός.

banner

Εγώ πάλι όχι, πρώτον γιατί έχω καλούς συναδέλφους δίπλα και δεύτερον γιατί είμαι χοντρόπετσος και μάλλον απολαμβάνω την ταραχή των υπηρετών της τρόικας όταν με βλέπουν δίπλα τους. Για να το πούμε ποδοσφαρικά, “να χαρούμε κι εμείς που βάλαμε ένα γκολάκι”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 10 Ιουνίου μια μέρα πριν το επίσημο ξανάνοιγμα της ΕΡΤ, μερικοί τη τροϊκανής διετίας δεν ήρθαν στη δουλειά γιατί δεν άντεχαν να λένε στον αέρα την είδηση ότι «αύριο ξανανοίγει η ΕΡΤ».

Αναρρωτική άδεια επειδή ακυρώθηκαν απολύσεις πρώτη φορά συνάντησα στη ζωή μου.

Πιο πολλοί της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ βρίσκονται στις ειδήσεις της τηλεόρασης γι αυτό και βλέπετε σε μεγάλο βαθμό τα ίδια πρόσωπα, με λίγες νέες προσθήκες. Στις τηλεοπτικές εκπομπές είναι πιο μοιρασμένα τα πράγματα. Μοιρασμένα είναι και στους άλλους τομείς.

«Πόλεμος» γίνεται και στα μηνύματα του κοινού, αφού άλλοι απαιτούν να εξαφανιστούν από το γυαλί οι ΔοΤοί της πρώην ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, άλλοι χαρακτηρίζουν προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ τη νέα ΕΡΤ, άλλοι τους ανταπαντούν, ενώ άλλοι ζητούν να χτιστεί μια φυσιογνωμία της ΕΡΤ ανάλογη με τον αγώνα των δύο χρόνων.

Όπως και να έχει δεν θα πλήξουμε για πολύ καιρό ακόμα…

Υ.Γ. υπάρχουν και αυτοί που πάντα χαίρονται γιατί αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι με το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές, ξεχνώντας ότι μετά από κάθε εκλογές κερνούσαν για τη νίκη, στο κυλικείο της ΕΡΤ. Οι ίδιοι τα τελευταία χρόνια έχουν κεράσει διαδοχικά για Σημίτη, Καραμανλή, Γιωργάκη, Σαμαρά και Τσίπρα!!!

nasosbratsos.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue