Τι πιο νόστιμο πιάτο για τα Χριστούγεννα από το φρικασέ….καλή επιτυχία!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό
1 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
3 αυγά
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κόβετε το κρέας σε μερίδες, βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε2 Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, το σέλινο, το μαρούλι και τον άνηθο
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου
3 Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια, Στύβετε το λεμόνι
Χτυπάτε τους κρόκους, Χτυπάτε τ΄ ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
4Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκακαι προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό, Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα, Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.