Σήμερα ένα υπέεεροχο φαγητό…και άκρως Ελληνικό!
ΥΛΙΚΑ
Ένα σακουλάκι άσπρα φασόλια
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλινο
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
2-3 πιπεριές πράσινες
2 κρεμμύδια μέτρια
3 σκελίδες σκόρδου
λίγο καυτερή πιπεριά
αλάτι
πιπέρι μαύρο, κόκκινο
κάρρυ
ρίγανη
2-3 κούπες ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη νύχτα σε κρύο νερό.
2 Στη συνέχεια (και αφού αλλάξουμε το νερό) τα αφήνουμε να πάρουν βράση και μετά αλλάζουμε και πάλι το νερό.
3 Αφού βράσουν τα φασόλια ρίχνουμε (ψιλοκομμένα) τα κρεμμύδια,τις πιπεριές,τα σκόρδα και τα καρότα. Το σέλινο το ρίχνουμε είτε ψιλοκομμένο.
4 Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας, το λάδι και τα μπαχαρικά. Προσωπικά, βάζω μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε για να γίνει ανάμειξη όλων των υλικών
5 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 2 ώρες να βράσει σε μεσαία ένταση. Το φαγητό έχει γίνει όταν έχει χυλώσει η φασολάδα μας.